in , ,

Astro Citra Tampilkan Drama Hebat Daripada Singapura Berjudul FORENSIK

Forensik Angkat Kisah Penyiasatan Daripada Kes-Kes Jenayah Sebenar!

Astro terus menyajikan konten-konten hebat dan berkualiti tinggi serantau Asia istimewa buat penonton dalam menikmati pengalaman tontonan bertaraf premium. Selepas drama Projek: Anchor SPM melabuhkan tirainya pada minggu lalu, saluran Astro Citra membawakan sebuah lagi drama terbaik daripada Singapura, berjudul Forensik untuk tontonan penonton di Malaysia. Menariknya, drama bersiri lapan episod ini menampilkan kes-kes jenayah sebenar yang sering berlaku di negara tersebut dan ia adalah hasil gabungan sentuhan pengarah terkenal Faisal Ishak yang juga merupakan pengarah karya Aliff Dalam 7 Dimensi, KL Gangster: Underworld 1 & 2, Afi & Abah, Juvana, Nur Kasih, bersama pengarah amat disegani di Singapura, Lee Thean-jeen.

Forensik

Forensik bakal menemui penonton bermula 10 Mei, setiap hari Isnin, jam 9 malam, di Astro Citra, saluran 108 (HD) / 128 (SD). Setiap babak dan adegan penuh saspens digerakkan dengan baik oleh pelakon-pelakon hebat Singapura seperti Yuslina Yussof, Fauzie Laily, Hamidah Salim, Erwin Dawson, Sharon Ismail dan turut menampilkan pelakon cukup berkaliber Malaysia yang juga pemenang Pelakon Lelaki Terbaik Dalam Watak Pembantu Drama Bersiri di Pesta Perdana 2021, Singapura, iaitu Wan Hanafi Su sebagai teraju utama. Forensik merupakan pelibatan sulung pelakon Wan Hanafi Su bersama produksi Singapura.

Forensik

Menurut Naib Presiden, Ketua Astro Shaw & Nusantara, Raja Jastina Raja Arshad berkata, “Astro komited menyajikan konten-konten hebat dan berkualiti tinggi serantau Asia. Kali ini pihak kami dengan rasa teruja menyajikan salah satu drama terbaik dari Singapura untuk tontonan penonton di Malaysia. Menariknya, Forensik adalah adaptasi daripada siri popular bahasa Inggeris dengan empat musim di Singapura, iaitu Code of Law dan ia merupakan drama Melayu No.1 paling tinggi ditonton di penstriman video-on-demand di Singapura, iaitu meWatch bagi tahun drama tersebut ditayangkan. Seiring dengan format Astro Citra yang menampilkan filem hebat blockbuster, kami percaya drama Forensik mampu memberi kepuasan berganda kepada penonton dengan menikmati variasi kandungan daripada negara-negara Asian.”

Drama aksi thriller ini mengisahkan tentang keluarga Ketua Pakar Siasatan Jenayah, Juliana Hamid (lakonan Yuslina Yussof) menangani kes pembunuhan dan berusaha untuk menjaga hubungan dengan Inspektor Razali, (Fauzie Laily). Ayah Juliana (Wan Hanafi Su) seorang pesara polis yang berjuang menyimpan rahsia tersembunyi. Selain menyelesaikan kes-kes jenayah yang ditugaskan, Juliana juga ingin membongkar misteri di sebalik kematian ayahnya sendiri.

Forensik

Jangan lupa untuk saksikan drama Forensik di Astro Citra, saluran 108 (HD) / 128 (SD), bermula 10 Mei ini, setiap hari Isnin, jam 9 malam. Anda juga boleh strim di Astro Go atau On Demand. Ikuti info dan klip-klip menarik tentang filem ini menerusi akaun Instagram, Facebook, Twitter Astro Shaw.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Naelofar | 16

Sungei Wang Plaza Collaborates With Bukit Bintang MP Service Centre For Complimentary Sanitisation

Shila Amzah Smile | 17

Shila Amzah Mengimbau Memori Manis Dapat Makan Angin di Hong Kong