in , ,

Arsy Widianto & Tiara Andini Abadikan Kesetiaan dalam Single Terbaru Mereka, MEMILIH AKU

Setelah kejayaan mereka dengan Siri Muzik “ArTi Untuk Cinta”, Arsy Widianto dan Tiara Andini sekali lagi melebarkan sayap mereka dalam industri muzik dengan lagu baru.

Kali ini, Arsy dan Tiara diberi kepercayaan untuk menyampaikan lagu tema baru Telkomsel berjudul “Memilih Aku” yang dicipta oleh Yovie Widianto. Kedua-duanya bersyukur dan berasa bangga, dan mengaku bahawa menyampaikan lagu tema baru Telkomsel adalah satu penghormatan besar bagi diri mereka.

Ketika pelancaran perdana “Memilih Aku”, yang telah menjadi lagu tema baru Telkomsel, mendapat sambutan positif daripada pendengar. Dengan demikian, Universal Music Indonesia memutuskan untuk mengubah “Memilih Aku” menjadi single agar masyarakat umum akan dapat menikmatinya.

Arsy Widianto &Amp; Tiara Andini

Dalam versi lagu tema baru Telkomsel, “Memilih Aku” disertai dengan akustik piano dan orchestra sepenuhnya. Ia digambarkan dengan cara yang lebih hebat sebagai simbol perjuangan dan usaha mereka dalam mendapatkan kepercayaan, di samping menegakkan nilai kesetiaan. Komposisi susunan dalam versi lagu tema diselaraskan dengan konsep baru Telkomsel yang menukar logo mereka, membuktikan komitmen Telkomsel untuk membuka peluang baru dan menjaga hubungan dengan pelanggannya, sambil terus beradaptasi agar sentiasa membuat perubahan seiring dengan perkembangan era.

Sementara itu, versi “Memilih Aku” yang akan dilancarkan secara rasmi sebagai single oleh Arsy Widianto dan Tiara Andini pada 10 September 2021, disertai dengan sentuhan bahagian piano dan irama elektrik, tetapi masih dilengkapi dengan orkestra tali di bahagian klimaksnya untuk menyampaikan perasaan yang lebih dramatik kepada pendengarnya.

Arsy menambah, kisah dalam “Memilih Aku” menggambarkan kesetiaan adalah salah satu nilai terindah dalam cinta. Walaupun dipisahkan oleh jarak, ruang, dan waktu, watak protagonist dalam kisah ini tetap setia kepada satu sama lain. Tiara dan saya berusaha menyampaikan lagu ini dengan jujur ​​dan ikhlas sehingga emosi yang digambarkan oleh lirik dapat sampai ke hati pendengar, terutama mereka yang benar-benar dapat menjiwai kisah lagu ini. “

Arsy Widianto &Amp; Tiara Andini

Dari segi proses produksi, single “Memilih Aku” agak unik dan berbeza dari yang lain kerana dijalankan ketika pandemik, dengan aktiviti pergerakan yang terhad.

“Selain sesi rakaman vokal, proses produksi dilakukan dari rumah kami, dengan bantuan teknologi untuk koordinasi,” kata Yovie Widianto ketika ditanya mengenai proses pembikinan “Memilih Aku”.

Dengan pelancaran single “Memilih Aku” ini, Arsy dan Tiara berharap dapat menyebarkan mesej tentang keindahan dedikasi, kesetiaan, dan kepercayaan. Terutama bagi mereka yang menjalin hubungan jarak jauh.

“Kami berharap lebih ramai pendengar akan dapat menikmati lagu baru kami, agar lagu ini menemani mereka dan memberi kesan positif kepada kehidupan harian mereka. Lagu ini juga dapat menggambarkan perasaan mereka yang sedang bercinta, agar mereka tetap bahagia,” tambah Tiara.

Selain dilancarkan di bawah Universal Music Indonesia di semua platform muzik digital, single “Memilih Aku” juga dihasilkan dalam bentuk video lirik yang akan disiarkan di saluran YouTube Arsy Widianto. Selamat mendengar!

Arsy Widianto:

Instagram: https://www.instagram.com/arsywidianto/ 

TikTok: https://lnk.to/ArsyWidianto/tiktok 

YouTube: https://lnk.to/ArsyWidiantoVD/youtube 

Twitter: https://twitter.com/arsywidianto 

Facebook: https://www.facebook.com/arsywidiantoo/

Tiara Andini:

Instagram: https://www.instagram.com/tiaraandini/ 

YouTube: https://lnk.to/TiaraAndini/youtube 

TikTok: https://lnk.to/TiaraAndini/tiktok 

Twitter: https://twitter.com/initiaraandini 

Facebook: https://www.facebook.com/TiaraIdol10/ 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Rita Rudaini | 19

Komen Rita Rudaini, Netizen Suruh Report Polis Kalau Nampak Dia Rentas Negeri

Erra Fazira | 20

“Status Saya Masih Lagi Ibu Tunggal,” – Erra Fazira Nafi Jadi Isteri Kedua Faizal Azumu