in ,

Apple Dijangka Mengumumkan Mac Pertama Dengan Cip Apple Silicon Pada November Ini

Apple sedia memperkenalkan Apple Watch dan iPad pada September lepas, dan bulan ini mereka dijangka memperkenalkan iPhone baru pada 14 Oktober.

Sedang kita semua menantikan acara mini iPhone 12 / HomePod minggu depan, tetapi Bloomberg melaporkan Apple belum berhenti. Dalam cerita hari ini mengenai apa yang diharapkan dari acara minggu depan, Mark Gurman menulis bahawa Apple Silicon Mac pertama akan diumumkan pada acara pelancaran produk Apple yang lain pada bulan November.

Selain daripada itu, Apple juga kini diperkatakan bakal memperkenalkan Mac pertama menggunakan cip pemprosesan Apple Silicon yang dibangunkan sendiri pada bulan November kelak. Apple sebelum ini telah mengumumkan peralihan daripada menggunakan cip Intel kepada cip pemprosesan mereka tersendiri melalui Apple Silicon. Ia dikatakan akan menawarkan pemprosesan berkuasa tinggi, dan berasaskan kepada ARM.

Apple Silicon

Awal tahun ini, Bloomberg mengatakan cip ARM Apple pertama akan menampilkan pemproses 12-teras berdasarkan reka bentuk A14X. Mac Apple yang akan datang diharapkan dapat memberikan yang terbaik kepada Intel dalam prestasi dan kecekapan kuasa, menyediakan CPU / GPU yang lebih pantas untuk portabel Apple dan juga jangka hayat bateri yang lebih lama.

Info penuh mengenai komputer riba ini masih tdiak diketahui lagi. Apple telah sedia mengatakan yang mana mereka akan beralih penuh kepada penggunaan cip pemprosesan tersendiri dalam tempoh 2 tahun lagi.

Laporan Kang juga mendakwa bahawa Apple akan menghidupkan semula jenama MagSafe dengan satu set aksesori pengecas tanpa wayar yang direka untuk iPhone 12.

Sejauh iPhone 12, laporan itu mengeluarkan sejumlah spesifikasi mengenai telefon yang akan datang, termasuk harga dan tarikh pelepasan. IPhone 12 mini nampaknya berharga $ 699, iPhone 12 6.1 inci berharga $ 799, iPhone 12 Pro berharga $ 999 dan iPhone 12 Pro Max akan dijual mulai $ 1099.

Sepatutnya, keempat-empat model baru ini akan dilancarkan pada hari Selasa tetapi rilisnya akan berperingkat. IPhone 12 dan iPhone 12 Pro akan tersedia untuk praorder pada 16 Oktober dan mula dihantar pada 23 Oktober. Mini iPhone 12 akan siap untuk preorder pada 6 November dan dilancarkan secara rasmi pada 13 November. IPhone 12 Pro Max 6,7 inci akan melengkapkan pelancaran dengan praorder pada 13 November dan pelepasan 20 November.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Rozita Che Wan | 17

Perdaya Orang Ramai, Bekas PA Aliff Syukri Ditangkap, Rozita Che Wan Lega

Hannah | 18

Huawei Mengesahkan Tarikh Pelancaran Mate 40 Pada 22 Oktober