in , ,

Anuar Zain & Dayang Nurfaizah Mahu Rakam Lagu Duet

Serasi setiap kali digandingkan bersama, namun impian penyanyi popular, Anuar Zain untuk merakamkan lagu duet bersama Dayang Nurfaizah masih belum menjadi kenyataan.

Anuar, 49, berkata dia teruja setiap kali diberikan peluang berkongsi pentas dengan Dayang, malah begitu selesa membuat persembahan bersama.

Dia bagaimanapun, berharap keserasian yang tercipta tidak hanya terbatas di pentas, sebaliknya turut menyimpan impian merakamkan lagu duet bersama penyanyi kelahiran Kuching, Sarawak itu.

Anuar Zain &Amp; Dayang Nurfaizah Mahu Rakam Lagu Duet

“Sebelum ini, kami sudah ada album rakaman langsung yang menyaksikan saya dan Dayang saling bertukar lagu. Dayang menyanyikan lagu saya, manakala saya pula menyanyikan lagunya.

“Alang-alang mahu menghasilkan single, biarlah usaha kami itu berbaloi. Dahulu mungkin ada masalah kerana kami berlainan label, tetapi apabila masing-masing sudah bergerak sendiri, ia lebih mudah. Insya-Allah, kalau ada rezeki.

“Jika menjadi kenyataan, saya berharap sangat lagu duet kami itu adalah lagu baharu,”

– Anuar Zain

Kali terakhir bekerjasama menerusi persembahan eksklusif, Anuar Zain & Dayang Nurfaizah One Night Charity Concert di Dewan Filharmonik Petronas (DFP), KLCC, enam tahun lalu, mereka kembali dipertemukan pada Konsert Amal Ketulusan Hati, baru-baru ini.

Pada konsert anjuran Yayasan Raja Zarith Sofiah Negeri Johor (YRZSNJ) dengan kerjasama Yayasan Warisan Johor (YWJ) itu, Anuar menghiburkan tetamu dengan lima lagu iaitu Kau Bunga Cintaku, Cinta Takkan Berakhir, Ketulusan Hati, Lelaki Ini dan Sedetik Lebih.

Anuar Zain &Amp; Dayang Nurfaizah Mahu Rakam Lagu Duet

Dia turut berpadu suara dengan Dayang membawakan lagu Di Pintu Syurga dan Bila Resah. Dayang pula beraksi solo mempersembahkan tiga lagu iaitu Seandainya Masih Ada Cinta, Haram dan Lelaki Teragung.

Sementara itu, Anuar mengakui, turut mengikuti perkembangan muzik semasa, malah kagum dengan kehebatan bakat pelapis, terutama usaha mereka dalam mempromosikan kerjaya menerusi media sosial.

“Setiap kali melihat laman media sosial artis muda, saya kagum dengan pengisian kandungan yang dipaparkan. Mereka begitu serius manfaatkan media sosial untuk mempromosikan hasil kerja.

“Saya pula lebih terarah kepada perkongsian yang tidak mempunyai kaitan dengan kerjaya. Saya kagum dengan kreativiti mereka menarik perhatian peminat.

“Usaha mereka itu memberi saya inspirasi untuk melakukan perkara sama. Lagipun, saya baru setahun aktif menggunakan media sosial.

“Memang dahulu saya pernah terfikir untuk tidak membuka akaun media sosial. Namun, saya harus berlaku adil kepada peminat, malah ia turut memudahkan saya berinteraksi dengan mereka.

“Cuma, kadang-kadang saya kesal melihat sikap segelintir pengikut yang mengeluarkan kata kesat di ruangan komen,”

– Anuar Zain

Sumber: Berita Harian

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Farah Nabilah | 15

Farah Nabilah Umum Bakal Nikah dengan Amirul Pada 20 Disember 2019

As’ad Motawh Tak Pernah Kemurungan Biarpun Sering Dikecam Netizen