in , ,

Animasi NELLA THE PRINCESS KNIGHT Khas Tontonan Si Cilik

Nella, si puteri raja comel berusia lapan tahun. Dia memiliki semua sifat seorang puteri tradisional dan akan mewarisi kerajaan Castlehaven suatu hari nanti. Perbezaan yang membezakannya dengan puteri lain adalah bagaimana dia juga seorang ksatria yang suka pengembaraan.

Puteri Nella, adalah watak utama siri animasi “Nella The Princess Knight” yang bakal disiarkan Radio Televisyen Malaysia (RTM) menerusi saluran TV1 mulai 5 Februari ini, setiap Jumaat hingga Ahad, pukul 10.05 pagi.

13 episod mengisi slot TV1 Kids ini pastinya mengujakan kanak-kanak untuk mengikuti kisah permulaan cerita watak utama, Nella seorang puteri comel yang bermimpi menjadi ksatria sehingga dia menyelamatkan Trinket Who. Trinket Who merupakan watak yang memberikan kalung hati merah jambu kepada Nella.

Penampilan Nella mempunyai kulit coklat, rambut coklat gelap, dan mata coklat, dia memakai kalung jantung merah jambu pastinya mencuit hati semua. Tambahan pula dengan keperibadian Nella yang ramah, baik hati, cerdas, dan berani sebagai puteri.

Transisi perubahan dirinya daripada seorang puteri berubah kepada Puteri Kesatria. Dia memakai baju besi dengan tali pinggang dengan jalur ungu dan merah jambu dan bunga mawar dengan hati, dia juga memakai skirt merah jambu dan but.

Si comel Nella bakal muncul dalam tajuk “Knighty Knight Dragons”, “Inside and Seek”, “Sir Clod”, “Up All Knight”, “Princess Nella’s Orc-hestra”, “The Blaine Game”, “New Kid in the Kingdom”, “Big Birthday Surprise”, “That’s What Best Friends Are For”, “In Hot Watermelon”, dan “The Dragon Bully”.

Animasi NELLA THE PRINCESS KNIGHT Khas Tontonan Si Cilik

Dalam episod pengenalannya memaparkan jalan cerita ketika Sleepy Dragon bergerak ke Castlehaven kerana raksasa menakutkan berada di gua mereka. Ketika itu Nella keluar untuk menemuinya. Seterusnya dalam episod “Inside and Seek”, rakan baru Nella, Minotori ingin bermain cari dan sembunyi tetapi keengganannya untuk mengikuti peraturan menyebabkan kekacauan berlaku di istana.

Ikuti banyak lagi perjalanan menarik kisah Nella bersama-sama sahabat baiknya Trinket, Clod, Garrett, Blaine dan Gork juga ahli keluarganya terutama Norma yang merupakan pengasuhnya dalam siri menarik ini. Tidak ketinggalan juga aksi bagaimana Nella berdepan dengan musuh utamanya Badalf the Wicked Wizard. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

“Bekas Isteri Pergi Jumpa Kekasih, Saya Boleh Jaga Anak,” – Keith Foo

Kekasih Gelap Shuk Dapat Mesej Makian Netizen Selepas Nombor Telefon Tersebar