in , ,

Alif Satar, Daiyan Trisha & Dini Schatzmann Teruja Menggunakan Siri Galaxy Z 5G, Ini Kata Mereka

Samsung Malaysia Electronics mengalu-alukan ketibaan Galaxy Z Fold3 5G dan Galaxy Z Flip3 5G di Malaysia. Selebriti ternama seperti Alif Satar, Daiyan Trisha dan Dini Schatzmann antara idola pertama yang melalui pengalaman luar biasa menggunakan peranti terbaharu ini. Jom kita tanya mereka tentang pengalaman dan ciri-ciri yang mereka gemari!

Seperti yang kita sedia maklum, Samsung Malaysia Electronics baru sahaja melancarkan Samsung Galaxy Z Fold3 5G dan Galaxy Z Flip3 5G pada 17 September yang lalu. Pelancaran ini memperkenalkan generasi ketiga Galaxy Series Fold yang paling dinantikan!

Semasa pelancaran, Budiey sempat menonton satu persembahan menarik yang diadakan secara virtual dengan topik New Era, Life Opens Up with Galaxy yang menampilkan tiga orang selebriti tersohor iaitu Alif Satar, Daiyan Trisha dan Dini Schatzmann. Mereka telah berkongsi pengalaman sebenar mereka setelah beberapa lama menggunakan Samsung Galaxy Z Fold3 5G dan Galaxy Z Flip3 5G.

Galaxy Z Fold3 5G And Galaxy Z Flip3 5G_Promo

Selain itu juga, apa yang menarik perhatian Budiey adalah, Samsung Malaysia turut memperkenalkan promosi khas untuk peranti dan aksesori yang disebutkan juga akan diadakan dari pertengahan September hingga akhir November.

Harga Rasmi Siri Galaxy Z 5G

Aliff Satar, Daiyan Trisha &Amp; Dini Schatzmann Teruja Menggunakan Siri Galaxy Z 5G, Ini Kata Mereka

“Tahun lalu membawa perubahan yang tidak dijangkakan telah berlaku kepada kita semua dan dunia telah mengalami perubahan. Sekaligus meletakkan teknologi sebagai satu-satunya medium perantaraan yang menghubungkan kita semua untuk menjalani kehidupan seharian,” 

“Sebagai pemimpin industri yang mempelopori teknologi lipat, Samsung percaya saat ini kita memerlukan pendekatan yang berbeza – kaedah di mana peranti kita berfungsi untuk memperkasakan aktiviti kita melalui ekosistem yang dibina berdasarkan fleksibiliti, keterbukaan, intuisi, dan inovasi. “

– Edward Han, Presiden Samsung Malaysia Electronics. 

Alami Produktiviti Tidak Seperti Sebelumnya

Produktiviti adalah salah satu bidang fokus utama yang menjadi keutamaan pengguna Samsung. Dengan Galaxy Z Fold3 5G, Samsung memahami keperluan untuk menyelesaikan lebih banyak kerja, dalam masa yang lebih singkat, dan terus mendorong had inovasi dengan pelbagai ciri baru, termasuk penambahan S Pen pada Galaxy Z Fold3 5G untuk yang pertama di masa selalu.

Alif Satar

“Meskipun dalam tempoh kerja dari rumah, jadual sebagai seorang pelakon tetap padat dengan mensyuarat untuk projek akan datang. Jika dulu pernah tertekan melihat banyaknya catatan di ruang kerja saya, tapi kini telah diperkemaskan  aplikasi Galaxy Z Fold3 5Gs. Ia menjadi peranti pintar yang merangkumi semua. Dengan cepat menjadi teman pilihan saya untuk melaksanakan tugasan harian.”

– Alif Satar

Teknologi yang Meningkatkan Gaya Anda

Ekspresi diri dan kebebasan kreatif sama pentingnya untuk pengguna Samsung. Dengan itu, Samsung berminat untuk memperkasakan ekspresi mereka melalui pilihan warna berani Galaxy Z Flip3 5Gs dan penampilan anggun.

Daiyan
Daiyan Trisha

Daiyan Trisha

“Galaxy Z Flip3 5G begitu Unik. Saya merasakanya ia dirancang untuk saya, orang yang menyukai gaya dan fashion. Ringan tapi disematkan dengan  fungsi yang sangat inovatif. Mengambil foto menjadi mudah dengan Flex Mode 2 , membuatkan anda  bebas menerokai lebih banyak sudut!”

– Daiya Trisha

Ketahanan Terunggul untuk Ketenangan Fikiran yang Lebih Baik

Apa yang paling penting adalah pengguna Samsung akan mendapati peranti yang dibina dengan ciri yang tahan lasak. Itulah sebabnya produk generasi Galaxy Z Series 5G ini dibina dengan keahlian yang tiada tandingannya untuk memberikan kepuasan yang diinginkan.

Buat pertama kalinya dalam sejarah telefon pintar yang boleh dilipat, Galaxy Z Fold3 5G dan Z Flip3 5G dilengkapi dengan bahagian tahan air standard IPX8 untuk melindungi dari tumpahan air. Samsung juga melengkapkan peranti ini dengan Armor Aluminium dan Corning Gorilla Glass Victus untuk mencipta salah satu Foldables paling sukar setakat ini.

Dini
Dini Schatzmann

Dini Schatzmann

“Memiliki peranti yang agak rapuh sebelum ini, akhirnya saya mempunyai peranti yang tahan lasak tanpa kerisauan perlu berhati-hati menjaganya. Saya biasanya membawa telefon saya dalam beg yang sama dengan kunci saya, tetapi kali ini tidak calar pun! “

– Dini Schatzmann

Rebut Tawaran Menarik Dari Samsung

Jika anda merancang untuk mendapatkannya, Samsung menawarkan sesuatu yang menarik buat pembeli. Bagi Galaxy Z Fold3 5G tawaran yang diberikan termasuklah baucar RM500 dan pelan setahun Samsung Care+ bernilai RM799.

Manakala pengguna yang membeli Galaxy Z Flip3 5G semasa tempoh promosi akan menerima baucar RM350 dan pelan setahun Samsung Care+ bernilai RM699.

Untuk pembelian Galaxy Z Fold3 5G atau Galaxy Z Flip3 5G antara 14 September dan 30 November 2021, pelanggan layak menerima diskaun 30 peratus bagi tiga aksesori terpilih. Sila layari:

Galaxy Z Fold3 5G: KLIK SINI

Galaxy Z Flip3 5G: KLIK SINI

Untuk maklumat lanjut mengenai siri Galaxy Z, layari  https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-z/

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Modanisa | 11

Platform Fesyen Sopan MODANISA Perkenalkan Selendang Yang Diinspirasikan dari Malaysia

Nabil Mahir 2020 | 12

Nabil Mahir Teruja Jadi Bapa, Bersyukur Anak Dilahirkan Sihat