in , ,

Aedy Ashraf & Amelia Henderson Putus Cinta, Terbuka Terima Cinta Baru?

Tanpa sebarang tanda atau khabar, pelakon terkenal Amelia Henderson telah mendedahkan bahawa hubungan istimewanya dengan aktor popular, Aedy Ashraf, tidak lagi seperti dahulu.

Menurut Amelia, yang nama sebenarnya Amelia Thripura Henderson, 28 tahun, antara sebab utama yang menyebabkan hubungan mereka semakin renggang adalah kerana kekangan masa dan kesibukan kerja yang tidak dapat dielakkan.

Dalam satu sesi siaran langsung di Instagram semalam, Amelia menjelaskan, “Saya dan Aedy kini hanya berkawan, kami tidak lagi rapat seperti dahulu. Mungkin kerana jadual masa kami yang tidak selaras, dan saya rasa tidak wajar untuk mengulas lebih lanjut tentang hal ini.”

Tambahnya lagi, dia dan Aedy tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan rasmi mengenai hubungan mereka sebelum ini kerana ingin menghormati satu sama lain.

Pelakon drama popular “Jangan Benci Cintaku” itu turut menegaskan bahawa meskipun hubungan mereka kini hanya sekadar kawan, dia tetap mendoakan yang terbaik untuk kerjaya seni Aedy. “Sekarang, kami sudah memilih jalan yang berbeza dan tidak ada apa lagi yang boleh diulas. Dia adalah seorang aktor yang hebat dan saya berharap yang terbaik untuknya. Saya juga tidak sabar untuk menonton filemnya yang akan datang, ‘Kahar Kapla High Council’. Kadangkala, sesuatu perkara berakhir kerana masanya tidak sesuai. Hal ini sebenarnya sudah lama berlaku, cuma kami tidak membuat sebarang kenyataan kerana saling menghormati,” jelas Amelia lagi.

Difahamkan, Aedy dan Amelia mula rapat selepas terlibat dalam penggambaran drama “Kisah Cinta Kita” yang ditayangkan pada hujung tahun 2021. Setahun kemudian, Aedy membuat kejutan dengan melamar Amelia secara terbuka untuk menjadi kekasihnya di sebuah acara di Bukit Jalil, Kuala Lumpur.

Namun begitu, hubungan tersebut tidak bertahan lama apabila Aedy sendiri membuat hantaran di media sosialnya yang mencerminkan perasaannya yang patah hati.

Walaupun begitu, pada April tahun lalu, hubungan istimewa antara mereka kembali terjalin dengan harapan agar ia menjadi lebih serius berbanding sebelumnya.

Malangnya, harapan tersebut tidak kesampaian dan hubungan mereka kini hanya tinggal kenangan serta persahabatan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Band Cokelat Kembali Ke Malaysia Setelah 14 Tahun Ubati Rindu Peminat

K-Colly Bakal Ambil Tindakan Undang-Undang Terhadap Penyebar Fitnah