in ,

Yuna Makan Mi Segera, Sardin Sebelum Cipta Nama Di US

Kini berjaya menempa nama di Amerika Syarikat, penyanyi Yuna atau Yunalis Zarai antara kebanggaan rakyat Malaysia. Ramai yang menjadikan wanita berkarisma ini sebagai idola.

Namun, disebalik kejayaan Yuna di negara besar tersebut, tidak semua yang dilalui oleh penyanyi ini indah belaka.

Yuna Makan Mi Segera
Yuna Makan Mi Segera

Jarang sekali Yuna kongsikan kisah peribadinya kepada umum apatah lagi suka duka yang dialaminya sebelum berjaya di US. Baru-baru ini, Yuna kongsikan keperitan yang dilaluinya sebelum mengecap kejayaan yang diciptanya kini.

KONGSI RM50 BERSAMA ANGGOTA BAND
Setiap kejayaan kita tak kira besar atau kecil kita sebenarnya tak mampu melakukannya seorang diri. Pasti ada seseorang yang membantu. Ketika ini saya fikir ramai yang berasa apabila mereka memperoleh suatu kejayaan mereka lakukannya sendiri.

Tapi saya tahu ada orang yang akan membantu saya ketika saya tidak punya apa-apa. Pernah saya terpaksa berkongsi RM50 (USD$15) bersama anggota band dan krew. Ada masanya mereka juga bekerja secara percuma kerana kami tidak dibayar.

HANYA MAKAN MI SEGERA, NASI DAN SARDIN
Semasa awal berhijrah ke LA, saya makan mi segera atau nasi bersama sardin selang sehari untuk jimatkan duit kerana perbelanjaan disana terlalu mahal. Tapi saya ada rakan yang selalu membantu saya dan membeli makanan. Semua perkara ini saya akan ingat sampai bila-bila. Terima kasih

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Senarai Peserta Akhir Pertandingan KIX HD’s R U Tough Enough 2017

Konsert Angela Zhang di Stadium Negara