in , ,

Youtube Umum ‘Made On YouTube’ Untuk Content Creator Jadi Lebih Kreatif

YouTube sentiasa menjadi tempat pencipta semua latar belakang dan tahap pengalaman yang berbeza telah menolak sempadan ekspresi kreatif.

Kami sentiasa kagum dengan cara mereka mengambil setiap ciri, teknologi atau trend baharu dan mengubahnya menjadi sesuatu yang tidak pernah kami bayangkan.

Dan hari ini di Made On YouTube, kami memperkenalkan rangkaian produk dan ciri yang akan membolehkan orang ramai untuk menolak sempadan ekspresi kreatif sekali lagi — dengan menjadikan perkara yang sukar menjadi mudah dan impian yang mustahil menjadi mungkin.

Bentuk Ekspresi Kreatif Baharu Pada Shorts

Sejak YouTube Shorts dilancarkan pada 2020, ia telah menjadi destinasi untuk berkongsi idea dan inspirasi yang luar biasa. Didorong oleh kreativiti ini, Shorts kini telah meningkat kepada lebih 70B tontonan harian daripada lebih 2B pengguna log masuk setiap bulan. Dan kini, kami mengumumkan alat baharu yang memudahkan sesiapa sahaja untuk menyatakan sebarang idea dan menghidupkannya di Shorts.

YouTube Shorts 70 Billion Tontonan Setiap Hari

Lewat tahun ini, kami akan mula menguji Skrin Impian, ciri percubaan baharu yang membolehkan anda mencipta latar belakang video atau imej yang dijana AI pada Shorts anda hanya dengan menaip idea ke dalam gesaan. Pernah berharap anda membuat penggambaran di angkasa lepas? Mengembara melalui hutan ajaib? Bermimpi bahawa pug anda membawa anda ke sekolah? Dengan Skrin Impian, pencipta akan dapat menjana tetapan baharu yang hebat untuk Shorts mereka yang hanya dihadkan oleh perkara yang boleh mereka bayangkan. Kami akan mula memperkenalkan Skrin Impian untuk memilih pencipta sebelum kami melancarkan secara lebih meluas pada tahun hadapan.

Pada masa hadapan, kami akan mengembangkan ciriyang membolehkan sesiapa sahaja membayangkan semula video mereka dengan serta-merta dengan hanya menaip idea untuk mengedit kandungan mereka atau mengadun semula video YouTube sedia ada dan mengubahnya menjadi sesuatu yang baharu sepenuhnya.

Mengeluarkan kerja daripada pengeluaran video supaya anda boleh fokus pada perkara yang anda suka

YouTube Cipta Apl Mudah Alih

Kami tahu proses pengeluaran untuk video boleh menjadi sukar dan selalunya menghalang pencipta kali pertama itu daripada memuat naik video pertama mereka. Untuk menyelaraskan proses ini dan membenarkan sesiapa sahaja membuat dan berkongsi video terus ke YouTube, kami melancarkan apl mudah alih baharu yang dipanggil YouTube Create. Pada masa ini dalam versi beta pada Android di pasaran terpilih, YouTube Create adalah percuma dan direka bentuk untuk menjadikan pengeluaran video untuk Shorts atau video yang lebih panjang lebih mudah dan mudah supaya pencipta boleh menghabiskan lebih banyak tenaga untuk perkara yang mereka dapati secara kreatif memberi ganjaran.

Aplikasi ini menawarkan alat penyuntingan video termasuk penyuntingan dan pemangkasan ketepatan, kapsyen automatik, keupayaan alih suara dan akses kepada perpustakaan penapis, kesan, peralihan dan muzik bebas royalti dengan teknologi padanan rentak supaya pencipta boleh menghasilkan video YouTube mereka yang seterusnya tanpa bergantung pada kompleks perisian penyuntingan. Semua ini, terus dari telefon bimbit mereka.

Pencipta telah menjadi sumber cerapan dan maklum balas yang luar biasa semasa kami membina versi awal YouTube Create ini dan kami akan terus bekerjasama dengan komuniti pencipta sambil kami menambah ciri dan keupayaan baharu dari semasa ke semasa.

Dapatkan Inspirasi Dan Capai Khalayak Baharu Dengan AI

AI Insights YouTube

Di luar penciptaan, kami tahu terdapat banyak lagi yang perlu dilakukan untuk membuat video. Di sinilah AI boleh memberikan pencipta alat yang lebih cekap untuk membantu mereka menghasilkan idea baharu dan menjangkau khalayak baharu.

Cerapan dikuasakan AI: Tahun depan, YouTube Studio akan memanfaatkan AI generatif untuk mencetuskan idea video dan merangka garis besar untuk membantu pencipta bertukar fikiran. Cerapan akan diperibadikan untuk setiap saluran dan berdasarkan perkara yang telah ditonton oleh khalayak di YouTube. Kami telah menguji versi alatan dikuasakan AI dalam YouTube Studio dengan pencipta, dan lebih 70 peratus daripada mereka yang ditinjau berkata ia membantu mereka mengembangkan dan menguji idea untuk video.

Carian Berbantu dalam Muzik Pencipta: Tahun depan, kami juga akan memudahkan untuk mencari runut bunyi untuk video anda dengan carian bantuan dalam Muzik Pencipta. Hanya taip perihalan kandungan anda dan AI akan mencadangkan muzik yang betul pada harga yang betul.

Alih suara automatik dengan Loud: Salah satu cara pencipta melihat untuk mengembangkan khalayak mereka ialah melalui mengalih suara kandungan mereka ke dalam bahasa di luar bahasa mereka sendiri. Tetapi tidak semua pencipta mempunyai sumber untuk mengalih suara kandungan mereka secara profesional, jadi kami membawa Aloud ke dalam YouTube, alat alih suara dikuasakan AI yang akan membantu pencipta membuka kandungan mereka kepada dunia.

Masa depan penciptaan di YouTube adalah cerah apabila kita mula melihat cara alat yang dikuasakan AI boleh membantu mengubah impian orang menjadi realiti, dan kami tidak sabar untuk melihat apa yang akan Dibuat di YouTube seterusnya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Syafie Naswip | 9

Filem FANNA Lakonan Fify Azmi & Syafie Naswip di Pawagam 28 September

Portal Featured Zero 24 | 10

Filem RAIN TOWN Lakar Kejayaan Terpilih Wakili Malaysia