in ,

Yang Anda Perlu Tahu Tentang Aya Real Food

‘Authentic, Yummy, Amazing’… ini adalah nilai-nilai yang membimbing penciptaan dan resipi produk kami.

Bermula dengan hanya satu keghairahan dalam fikiran, anak perempuannya, pengasas Aishah Ishak hanya mahu yang terbaik untuknya terutama apabila ia berkaitan dengan apa yang diberi makan kepada Aya. Dinamakan sempena nama anak perempuannya, AYA Real Food adalah syarikat pembuatan makanan bebas yang berpusat di Taiping, Perak dan mempunyai ibu pejabat di Kuala Lumpur. AYA menjual sos siap sedia yang menggunakan semua bahan semulajadi.

Aya Real Food

“Seperti mana-mana ibu bapa yang lain, saya hanya mahu yang terbaik untuk anak perempuan saya dan ia bermula dari memastikan dia mendapat nutrisi yang betul dan mencukupi. Makanan yang sihat secara tidak langsung memberi badan kita nutrisi yang seterusnya akan menghasilkan minda yang sihat,”

– Aishah

Dengan keadaan baru-baru ini di seluruh dunia, AYA telah menetapkan untuk memberikan anda pakej penjagaan semasa sekatan pergerakan ini. Apabila kita memerangi wabak ini bersama-sama dengan tinggal di rumah, mengapa tidak mempunyai makanan lazat dan berkhasiat untuk seluruh keluarga dalam beberapa minit.

Aya Real Food

Semua sos kami adalah pelbagai guna dan boleh digunakan untuk idea hidangan tanpa had. Seseorang boleh menggunakan sos kami sebagai sos mencelup, pembuka selera, sup ke makanan utama dan juga makanan kanak-kanak dan banyak lagi. 

Kami juga mempunyai resipi di laman web di ayarealfood.com/recipes/. Sos kami datang dalam pek keluarga nilai besar (500gram) manakala jenama lain hanya dapat dilihat dalam 100gram hingga 200gram yang akan menyebabkan anda membeli 5 hingga 7 pek untuk bertahan seminggu. 

– Aishah

Walau bagaimanapun, dengan AYA, 1 ​​pek akan bertahan selama seminggu sehingga dan anda dapat membuat hidangan yang berbeza setiap hari.

AYA Real Food mempunyai 4 sos yang berbeza yang terdapat dalam pek 500gram – Karashi Bilis, Seafood Cookout, Gillies Rendang dan Kalio. Bukan itu sahaja, kami melancarkan Pek Mini Gillies Rendang, Karashi Bilis, Seafood Cookout dan Kalio. Kantung ini datang dalam pembungkusan 120grams.

Semua sos kami datang dengan jangka hayat 2 tahun, jadi anda boleh menyimpannya. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda membuka bungkusan, ia akan berlangsung selama 3 hari jika disimpan di dalam peti sejuk dan 3 bulan jika ia berada dalam peti sejuk.

Kami juga telah mengambil inisiatif untuk memastikan pembungkusan kami boleh dikitar semula dan boleh diguna semula. Dengan sentiasa berfikir tentang masa depan dalam fikiran, sos kami disokong oleh pengalaman industri bertahun-tahun dan semua produk dan kilang pembuatan membawa pensijilan HACCP dan juga disahkan HALAL. Kami berhasrat untuk memberi anda sos yang sihat dan lazat tanpa MSG, tiada pengawet, tiada pewarna dan mereka juga bebas gluten.

– Aishah

Produk kami boleh dibeli di kedai-kedai Jaya Grocer ini di Starling Mall, Gardens Mall dan Intermark atau melalui laman web kami.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Aya Real Food layari:

Laman sesawang:  www.ayarealfood.com  

Instagram:  www.instagram.com/ayarealfood

Facebook:  www.facebook.com/ayarealfood

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

LEGOLAND® Malaysia Resort Ready to Welcome Families Back on 25 June 

Zizan Razak Sahut Cabaran Kemudi Konsert STAGE 104