in ,

XOX & ONEXOX Lancar Pek Pascabayar ONEXOX VMR3 MySISWA

XOX dan ONEXOX dengan kerjasama VMR3 Utuhkan Ekosistem Pendidikan Tinggi Negara Melalui Pelancaran Pek Khas ‘ONEXOX VMR3 MySISWA’

XOX dan ONEXOX dengan kerjasama VMR3 hari ini secara rasmi melancarkan pek pascabayar khas, “ONEXOX VMR3 MySISWA” bersama Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) dan VMR Three Sdn Bhd, rakan strategik XOX dan ONEXOX dalam usaha menampilkan pilihan pelan mudah alih yang lebih menepati permintaan dan keperluan pelajar-pelajar pusat pengajian tinggi hari ini untuk aktiviti pembelajaran yang lebih efektif, serta pembangunan bakat yang lebih tinggi dalam tempoh jangka masa sederhana hingga panjang.

XOX dan ONEXOX

Majlis pelancaran pek ini telah disempurnakan oleh YB Dato’ Seri Mohamed Khaled Nordin, Menteri Kementerian Pendidikan Tinggi di Majlis Penutup Karnival “Jom Masuk U 2023” di Universiti Malaya, Kuala Lumpur. 

Encik Bobie Farid Shamsudin, Ketua Pegawai Eksekutif Operasi dan Pengaktifan ONEXOX menjelaskan bahawa inisiatif yang diambil XOX dan ONEXOX ini adalah bertujuan untuk menambahbaik perkhidmatan telekomunikasi sedia ada di dalam negara ini, khususnya buat para pelajar institusi pengajian tinggi serta menawarkan pelbagai kelebihan kepada mereka dengan kadar yang lebih kompetitif. 

“Menerusi kajian dan maklum balas yang kami terima sebelum ini, kami dapati sistem pembelajaran di peringkat pengajian tinggi pada masa ini menuntut keperluan yang berbeza berbanding dahulu dari segi penggunaan internet dan data. Selari dengan amalan industri terkini dan keperluan pasaran kerja sedia ada, pelbagai aktiviti pembelajaran memerlukan para pelajar menggunakan internet dan data yang lebih besar untuk mencapai keputusan serta tahap piawaian yang ditetapkan oleh pihak institusi pengajian mereka,” kata Encik Bobie Farid Shamsudin. 

XOX dan ONEXOX

“Oleh itu, XOX dan ONEXOX memutuskan untuk mengeluarkan pek istimewa ‘ONEXOX VMR3 MySISWA’ dalam usaha untuk membantu para pelajar mencapai objektif pengajian mereka pada tahap tertinggi, di samping meningkatkan pembangunan bakat dan kreativiti dalam diri mereka, terutamanya melalui aktiviti yang memerlukan penggunaan internet dan data tinggi seperti ‘gaming’ dan lain-lain,” ujar Encik Bobie Farid Shamsudin lagi. 

XOX dan ONEXOX

Encik Bobie Farid Shamsudin turut memaklumkan inisiatif XOX dan ONEXOX dengan kerjasama VMR3 ini sebagai tanda sokongan kepada KPT dalam usaha mereka untuk meningkatkan daya saing ekosistem pendidikan tinggi negara ke arah yang lebih dinamik menerusi perkhidmatan telekomunikasi yang lebih menyeluruh. 

Selain Encik Bobie Farid Shamsudin, majlis pelancaran pek ini turut dihadiri oleh YM Raja Fouzeel Akmal Raja Zainal, Ketua Pegawai Eksekutif VMR Three Sdn. Bhd. dan barisan pegawai pengurusan kedua-dua belah pihak. VMR3 merupakan rakan strategik XOX dan ONEXOX dalam memastikan inisiatif pek khas ini dapat dijalankan dengan baik dan lancar untuk para pelajar. 

Pek ‘ONEXOX VMR3 MySISWA’ yang pertama kali dilancarkan oleh ONEXOX untuk pelajar- pelajar pusat pengajian tinggi ini menawarkan harga serendah RM35 dengan 60GB data termasuk ciri-ciri seperti tanpa kontrak, tiada pembaziran data dan minit panggilan tanpa had. Pelajar- pelajar hanya perlu mengemukakan kad pengenalan dan kad pelajar (Student ID) mereka ketika pendaftaran. Untuk maklumat lanjut tentang pek ini, para pelajar boleh menghubungi pengedar-pengedar ONEXOX yang terdekat serta mengikuti platform media sosial XOX dan ONEXOX untuk perkembangan terkini. 

ONEXOX ialah produk telekomunikasi di bawah XOX, yang mana XOX merupakan Operator Rangkaian Maya Mudah Alih Malaysia (MNVO) pertama disenaraikan di Bursa Malaysia dengan 2.5 juta pelanggan. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Tentang Filem Kau Pilih Siapa? Temubual Bersama Pengarah Filem Saifullah

Kalau Buah Dada Saya Kecil Pasti Tiada Yang Kisah Apa Yang Saya Pakai