in , ,

Wawa Zainal Tak Halalkan Hasil Jualan Produk Ciplak Wawa Cosmetics

‘Saya tak reda dan halalkan…’ – Wawa Zainal

“Sampai sekarang saya masih geram. Saya memang takkan halalkan pendapatan diperoleh mereka hasil daripada menjual produk ciplak Sunscreen Wawa Cosmetics.”

Demikian tegas pelakon dan usawan terkenal Wawa Zainal susulan tindakan pihak tidak bertanggungjawab yang menjual produk tiruan Wawa Cosmetics di pasaran terbuka.

Wawa Zainal Tak Halalkan Pendapatan Hasil Jualan Produk Ciplak Wawa Cosmetics

Wawa, 32, atau nama sebenarnya Nur Hawa Zainal Abidin berkata, dia menyedari perkara selepas mendapat aduan daripada ‘re seller’ dan pengguna.

“Akhirnya mimpi buruk yang dialami peniaga lain terjadi pada saya. Selama ini saya hanya mendengar masalah usahawan lain apabila produk mereka diciplak. Tindakan mereka sangat jahat dan begitu berani seolah-olah produk itu milik mereka.
“Apa yang saya lebih risaukan adalah soal kesihatan pengguna yang sudah membeli produk tiruan itu. Saya takut jika terjadi apa-apa pada mereka hingga memudaratkan kulit. Perkara sebegini memang tidak difikirkan oleh pihak yang menjual barang tiruan. Mereka tahu nak duit dan untung saja.
“Tidakkah mereka sedar perbuatan itu salah? Berhentilah menganiaya orang ramai. Kalau tak ada duit, carilah kerja halal lain. Jangan mencuri hasil titik peluh orang,”

– Wawa Zainal
Wawa Zainal Tak Halalkan Pendapatan Hasil Jualan Produk Ciplak Wawa Cosmetics

Menurut Wawa yang juga penaja program Big Stage musim kelima, pihaknya sedang berusaha untuk mengesan pihak tidak bertanggungjawab itu sebelum menyerahkan kepada pihak berkuasa.

“Sekarang ini saya dan pasukan sedang giat memberitahu semua ‘re-seller’ dan pengguna khususnya macam mana nak bezakan produk asli dan tiruan. Saya berharap mereka jelas dan tidak terpedaya.
“Walaupun produk Wawa Cosmetics dijual di semua platform dalam talian, tapi ciri-ciri khas seperti kod bar, warna dan kualiti kandungan tetap diutamakan. Insya-Allah, perkara ini juga kami akan bawa ke depan agar ia tidak berulang lagi,”

– Wawa Zainal
Wawa Zainal Tak Halalkan Pendapatan Hasil Jualan Produk Ciplak Wawa Cosmetics

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sabella Hadiah Baju Kurung Kepada Guru di Malaysia Berjumlah RM1.2 Juta

DAIGOR

Peruntuk RM15 juta, Alphacapital Bina DAIGOR Selepas Kejayaan K-TOWN