in , ,

Viu Perkenal 9 Drama Baharu untuk 2024 di Majlis Raya di Kota Bharu

Viu Malaysia, perkhidmatan penstriman video OTT pan-serantau terkemuka menjadi tajuk utama dengan pengumuman dan kejayaan terbaharunya.

Salah satu pencapaian menonjolnya ialah kempen terobosan untuk “Terlanjur Cinta,” yang menandakan penyertaan pertama Viu dalam pengiklanan digital di luar rumah dan radio di Pantai Timur.

Kempen ini menarik perhatian yang ketara, terbukti dengan minat tinggi yang ditunjukkan pada Google Trends di Kelantan dan Terengganu. Selain itu, ia memperoleh 21 juta tontonan yang mengagumkan di seluruh platform media sosial. Kesan kempen ini diperluaskan lagi dengan lebih 20,000 hadiah yang diedarkan di 20 bazar dan 6 pusat membeli-belah, menarik perhatian lebih 212,000.

Viu Perkenal 9 Drama Baharu untuk 2024 di Majlis Raya di Kota Bharu

Viu Malaysia baru-baru ini menganjurkan rumah terbuka Viu Together Gather di Kota Bharu, menghimpunkan 100 usahawan terkemuka dari Kelantan dengan kehadiran 23 selebriti popular Malaysia. Acara ini dianjurkan bersama oleh Viu Malaysia dan agensi Rich Colors Advertising Sdn Bhd.

Viu Perkenal 9 Drama Baharu untuk 2024 di Majlis Raya di Kota Bharu

Inisiatif ini menggariskan komitmen Viu Malaysia untuk memperkenalkan jenama dan tawaran kandungannya yang pelbagai kepada pasaran Pantai Timur. Dalam era yang didominasi oleh pengiklanan digital, acara itu menyediakan platform kepada usahawan tempatan untuk meneroka penyelesaian inovatif Viu untuk penguatan jenama dan pertumbuhan perniagaan.

Viu Perkenal 9 Drama Baharu untuk 2024 di Majlis Raya di Kota Bharu

Senarai tetamu termasuk usahawan terkemuka di Pantai Timur, seperti Venus Rose, Elegant Cosmetics, Ufora, BCF by Chefiza, Afini Beauty, Dalya Beauty, Demica, Maaez, Annems Leadership Solutions.

Viu Perkenal 9 Drama Baharu untuk 2024 di Majlis Raya di Kota Bharu

Acara ini diserikan oleh barisan selebriti tempatan yang cemerlang yang pernah muncul dalam drama Viu, mempamerkan potensi penyelesaian pengiklanan yang lebih mendalam dan bersepadu yang memanfaatkan kandungan yang kukuh dan pengaruh selebriti berbakat.

Antaranya ialah pelakon utama drama bersiri Viu Hun Haqeem, Daiyan Trisha dan Shahkimin (W: Two Worlds), Syafiq Kyle, Datin Seri Paduka Umie Aida, Syafi Tee dan penerbit Erma Fatima (Terlanjur Cinta), Ikmal Amry, Sophia Albarakbah dan Fimie Don (From Saga With Love 2), Azira Shafinaz dan Aqasha (Nafsu), Nadiya Nisaa dan Sara Mack Lubis (The Secret), Mira Filzah dan Tracie Sinidol (Gadis Masa). Alya Iman (Anggun Mikayla), Nabila Razali (Bawah Payung Awan), serta Hannah Delisha dan Redza Rosli (Dihatiku Ada Kamu).

Viu Perkenal 9 Drama Baharu untuk 2024 di Majlis Raya di Kota Bharu

Malam itu diserikan oleh pengacara berbilang bakat, Ifa Raziah dan mempamerkan persembahan daripada kumpulan DeFam membawakan lagu mereka yang tular antarabangsa “Alamak Raya Lagi” dan Nabila Razali mempersembahkan “Raya Mana?”

Dengan pencapaian dan inisiatif ini, Viu terus menetapkan standard untuk perkhidmatan penstriman OTT, merevolusikan hiburan dan pengiklanan di Malaysia.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

ALYPH Lancar Lagu Baharu Berjudul Dari Jauh, Ada Vibe Oldies RnB Yang Catchy

Masdo Lancar Single JERIH PERIH, Dihasilkan Dalam Nuansa Pop Alternatif