in

Video Imran Ajmain Nyanyi Lagu Harapan Kecewa

Sebenarnya lagu ini jarang Budiey dengar. Jarang nak minat lagu-lagu Ahmad Jais, tapi apabila kali pertama disajikan dengan lagu Harapan Kecewa nyanyian asal Ahmad Jais dalam versi Imran Ajmain di showcase Imran Ajmain di Black No Tie, Kuala Lumpur yang lalu, rasa lagu ini ada keistimewaannya. Sedap je dengar. Kalau tak, takkan Imran nak selitkan lagu ini dalam album terbarunya.

Untuk album terbaru, Punca dan Tindakan, Imran Ajmain telah merakam semula lagu 70 an, Harapan Kecewa sebagai tribute buat Datuk Ahmad Jais. Walaupun disuntik dengan nafas baru, emosi dan gaya rentak dikekalkan. Memang tak dinafikan, Imran begitu meminati lagu-lagu lama sebab ayahnya, A Hussaini Ajmain adalah seorang komposer pada zaman itu. Imran juga merakam semula lagu Menimbang Rasa yang pernah dipopularkan oleh Oslan Husein. Lagu tersebut diberi sentuhan bossanova dan menggunakan suara latar pelajar muzik UiTM.

Layaann sat…

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Vince AF Bintangi Drama Khas Hari Gawai Ratu Kumang

Krisis Zed Zaidi Dengan Syamsul Yusof