in , ,

Ustaz Abu Syafiq Tegur Cara Buka Aib Orang, Dakwa Resort Viral Tiada Kelulusan Rasmi?

Pendakwah bebas, Ustaz Abu Syafiq tampil menegur tindakan individu yang memburuk-burukkan perniagaan orang lain dalam niat untuk memberikan kesedaran.

Jelas Abu Syafiq, tindakan sewajarnya adalah menegur dengan cara berhemah dan harmoni tanpa perlu mendedahkan sisi buruk pihak lain.

“Perbuatan memburuk-burukkan perniagaan orang lain dengan membuka aib sedangkan anda boleh tegur secara harmoni adalah amalan yang perlu dijauhi.

“Lipas, darah dan sampah, ‘mata lalat’ sahaja yang tajam. Tegurlah dengan baik,” nasihatnya menerusi entri terbaharu di Instagram.

– Abu Syafiq
Ustaz Abu Syafiq Tegur Cara Buka Aib Orang, Dakwa Resort Viral Tiada Kelulusan Rasmi?

Malah, Abu Syafiq turut menyelar tindakan pemilik resort yang tular baru-baru ini dan mendakwa premis itu tiada kelulusan rasmi.

“Resort tidak ada kelulusan yang rasmi. Tipu orang kuat. Lepas tu marah orang.

“Malulah jadi jutawan berlagak sombong hina customer buat fitnah sana sini. Bertaubatlah weei,” tulisnya.

– Abu Syafiq
Ustaz Abu Syafiq Tegur Cara Buka Aib Orang, Dakwa Resort Viral Tiada Kelulusan Rasmi?

Terdahulu tular keluhan seorang atlet parkour yang mendedahkan resort milik seorang usahawan kosmetik tidak dijaga dengan baik dan kotor.

Sehubungan itu, seorang usahawan kosmetik kemudiannya tampil mengemukakan bukti video membongkar tindakan dan aktiviti atlet terbabit sepanjang menginap di resort tersebut.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Elizabeth Tan Eh 2020 | 16

MACP Nafi Lewat Agih Bayaran Royalti Sebab Isu Kecuaian

Ain Edruce | 17

Ain Edruce Akui Dah Mula Diasak Soal Anak