in , ,

Ulasan Penonton Filem KUBO & THE TWO STRINGS

Ramai berpendapat filem KUBO & THE TWO STRINGS sememangnya akan digemari oleh kanak-kanak. Namun, tidak kurang yang mengatakan filem ini akan digemari juga oleh orang dewasa. Apa-apapun jom kita baca dulu apa pendapat penonton.

Kubo &Amp; The Two Strings

Wan Shairil

Very the gorgeous, the stop motion animation looks pretty good…

So Kubo is the main character, a boy, caught in the fight between his parents and the people from the Moon Kingdom… His mother came from the Moon Kingdom and fell in love with a mortal man so the grandfather wants to teach her a lesson by going after Kubo…

The father sacrificed himself so that both the mother and child could escape… however, the past caught up to them and Kubo has to defend himself against powerful enemies…

Sounds good on paper but the finale is a bit of a letdown… the events leading up to the final showdown bukan main gempak lagi… huhu…

There are a number of surprises that makes it a pleasant viewing… the voice work is good… and there were a few funny moments as well as touching moments but the momentum was killed and kinda let everything down a little bit…

Lursa Rahak

Sebuah filem stop motion animation terbitan Laika yang menggunakan suara Art Parkinson, Charlize Theron, Matthew McConaughey, Ralph Fiennes, Rooney Mara dan George Takei untuk menghidupkan karakter fantasi ini.

Filem ini dimulakan dan diakhiri dengan monolog karakter utamanya, Kubo. Bermaksud, keseluruhan filem adalah cerita Kubo yg disampaikan kepada penonton.

Cerita Kubo ini adalah mengenai pengembaraannya mencari baju pelindung pahlawan berani, Hanzo. Di dalam pengembaraannya itu, Kubo juga mengetahui tentang dirinya dan takdir yg menanti beliau.

Bersama Kubo di dalam pemgembaraannya ialah si Monyet dan Si Kumbang yang banyak membantu Kubo dari bahaya. Kedua2 binatang ini sebenarnya mempunyai rahsia. Nak tau kena lah tgk…

Stop motion filem ini sgt amazing, voice over pelakonnya berjaya di bawa dgn sgt berkesan serta penceritaan yg mudah difahami. Cuma momentum penceritaan yg baik dari awal dan tengah penceritaan berakhir dgn sedikit let down. Penonton seperti dijanjikan sebuah epik pertempuran ttp tidak kesampaian.

Overall, filem ini boleh di berikan 3 setengah bertih jagung.

p/s : bab2 pengorbanan utk yg tersayang mmg sgt menyentuh perasaan.

TQ Budiey Isma dan budiey.com

Mazran Achik

Ulasan ringkas saya mengenai filem Kubo yang berlangsung di One Utama. Filem mrngisahkan seorang budak bernama Kubo yang mempunyai kebolehan luar biasa mengawal pergerakan kertas dan objek menggunakan gitar. Beliau juga menjayakan misi untuk mencari baju kebal, helmet dan pedang dibantu oleh kumbang dan monyet. Saksikan di pawagam bagaimana kubo menyelesaikan misi mendapatkan semua perisai dan menghalang perbuatan jahat datuknya. Terima kasih Budiey Isma dan Cyrill Hassan di atas jemputan premier ini. Keseluruhannya saya bagi 3.5 bintang.

Hazique

Ulasan ringkas tentang filem Kubo and the two strings. Sebuah filem animation yang dari yang lain. Seni animasi visualnya sangat unik. Plot ceritanya yang lebih serius dan menyentuh hati pastinya menarik ditonton oleh semua lapisan usia. Thank you Budiey Isma kerana menjemput ke tayangan premiere ini dan penganjur www.budiey.com

Aiman Aliyah

Seperti dijanjikan… terima lah rebiu dari saya. Filem ini berbeza dari filem animasi yg lain. Filem berbentuk “stop motion animation” ini mmg menarik dan punya kelainan. Berdurasi 1jam 42minit dgn barisan pelakon Art Parkinson (Kubo), Charlize Theron (Monyet), Matthew McConaughey (Kumbang), Ralph Fiennes (Raja Bulan/Datuk Kubo) dan dibawah arahan Travis Knight.

Kubo and the Two Strings mengisahkan perjalanan hidup seorg kanak2 yg kehilangan sebelah matanya akibat angkara raja bulan yg juga datuk nya dan makcik2nya yg inginkan Kubo bersama2 mereka di alam bulan dan bintang.

Demi ibunya, Kubo yg juga seorg penglipur lara berbekalkan alat muzik magika di kampung berhampiran, dilarang sama sekali untuk pulang di waktu malam. Ini kerana dikuatiri makciknya akan dapat menjejaki Kubo dan mengambil sebelah lg matanya supaya Kubo tidak dapat merasai kasih sayang, simpati, kesedihan dan byk lg.

Namun pada suatu hari, ibunya telah tewas semasa bertempur dgn makcik Kubo. Kemudian muncul si monyet dan kumbang yg ditugaskan untuk menjaga Kubo dalam misi pencarian pedang yg tak patah, perisai badan dan helmet perisai untuk menghapuskan Raja Bulan dan makciknya.

Berjayakah Kubo dalam misi pencarian nya? Dapatkah Kubo menewaskan Raja Bulan dan makciknya? Saksikan filem Kubo and the Two Strings di pawagam berhampiran mulai 25Ogos2016.

Saya beri 4*/5 untuk filem yg menarik ini. Terima kasih yg tak terhingga buat Budiey IsmaCyrill Hassan dan blog Budiey.com kerana menganjurkan Tayangan Premiere ini.

Wahida Alidrus

Kubo ni kisah budak jepun yg ada gitar magic. Everytime dia petik gitar dia kertas kecik2 dia akan terbang jadi bentuk2 binatang macam kita buat origami tu lah… Alkisahnya… mak Kubo ni ada super magic yg powerful sudah jatuh cinta dgn seorang warrior …bapak dia murka smpi nakbunuh… cinta terhalang la katakaaannn.. so tercampaklah kubo dgn mak dia kat satu tempat… Dipendekkan cerita makcik2 kubo dgn tok dia dok cari depa nak bunuh bagi mati buang … depa pun lari… pehtu mak kubo plk jadi monyet… terjumpa plk kumbang jadian yg rupa2nya bapak kubo… dah kartun kaaannn 😅😅😅 pi tgk la haihhh letih nak cerita perabih! I bagi 2 stengah bintang.

Syamz Ismail

Semalam saya dah pun memenuhi jemputan ke Premieres movie Kubo and the Two Strings.. Let’s do this in english this time..

Kubo is a boy who only has lost his father (Hanzo), killed by his mother’s father because Hanzo has greater power than him.
This movie is not a normal cartoon movie mind you..

But it is a straightforward movie, with some family values in it.. Catch this movie in your nearby theatres starting 25 August..
Overall, it is a nice movie.. I give this movie a 4🌟 out of 5🌟.. Thank yoBudiey Ismaey for hosting this premieres!

 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Peraduan Premiere With Budiey Filem THE SECRET LIFE OF PETS

Penyanyi Pop Indonesia, Eddy Silitonga Meninggal Dunia Akibat Diabetis