in ,

Ulasan Filem THE NUT JOB 2 dari Kaca Mata Penonton

GET READY! GET SETS! GETS NUTS.
The Nut Job 2 sequel kepada The Nut Job mengisahkan tentang seekor tupai yang bernama Surly dan kawan-kawannya mencari rumah baru setelah The Nut Shop terbakar.

Mereka mencari taman yang terbaik untuk mereka tinggal .Suatu hari KETUA BANDAR yang berperangai jahat dan mementingkan diri ini membina satu projek pembangunan taman tema di taman itu.Bermula lah kisah mereka untuk merampas semula tanah tempat kediaman mereka.

Dalam kejadian ini terdapat beberapa aksi cemas ,suka duka dan percintaan antara mereka dan juga tidak ketinggalan aksi2 lucu mereka.Mereka akhirnya bersatu untuk rampas semula hak mereka.

Plot story yang dah boleh agak apa yang akan terjadi. Filem yg boleh menbuatkan kita hilang bosan sahaja dan juga plot sebegini sudah sering kita hadam di movie animasi2 yang lain.
Overall 5/10

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gadis Pulau Mutiara Menjuarai Minggu Pertama CLEVER GIRL MALAYSIA

Kempen Negaraku #kitasama meraihkan Hari Kebangsaan yang ke-60