in ,

TV2 Siar Drama Bersiri Scandal

Drama bersiri Inggeris disiarkan saluran TV2 sememangnya sudah mempunyai pengikutnya sendiri. Terbaharu mengisi slot Sunday Screening disiarkan siri Inggeris bertajuk “Scandal” merupakan siri thriller politik yang dihasilkan oleh Shonda Rhimes.

Meskipun mengangkat ruang lingkup yang berlatarkan kisah politik, siri 29 episod yang bakal menemui penonton mulai 1 Jun depan, setiap Ahad di TV2 ini nyata mampu menarik minat ramai dengan penyampaian plot kisah yang santai dan realitinya berlaku dalam kehidupan seharian seseorang yang sedang atau pernah bergelumang dengan firma pengurusan elit.

barisan pelakon siri Inggeris Scandal

Sama-sama ikuti perjalanan kisah watak utama Olivia Pope (Kerry Washington), merupakan bekas Pengarah Komunikasi White House untuk Presiden Amerika Syarikat. Dia kemudiannya telah meninggalkan kerjaya tersebut untuk memulakan firma pengurusan krisis sendiri iaitu Olivia Paus & Associates.

Olivia juga telah memutuskan untuk menaburkan khidmat baktinya sepanjang hayat untuk melindungi imej awam golongan elit. Begitu pun dia mendapati bahawa tidak kira berapa kuat dia mencuba, dia tidak boleh meninggalkan kehidupan lalu dan mengetepikan pengalaman hidup yang pernah dilaluinya begitu sahaja.

Kakitangan Olivia Pope & Associates termasuk Harrison Wright (Columbus Short), pakar litigasi yang mahir dan cekap; Abby Whelan (Darby Stanchfield), penyiasat firma; Huck (Guillermo Diaz), seorang penggodam pernah berkhidmat dengan CIA dan rekrut baru iaitu Quinn Perkins (Katie Lowes), seorang peguam yang setia menyimpan rahsia. Seorang lagi bekas kakitangan Olivia dan Bersekutu adalah kawan baiknya sendiri iaitu Stephen Finch (Henry Ian Cusick), detektif berperawakan lembut yang tidak pernah benar-benar terikat dengan apa-apa tanggungjawab.

Olivia dengan dibantu oleh pekerja-pekerjanya bersama-sama cuba menyelesaikan masalah dan konflik yang timbul. Namun situasi mereka tidak mudah apabila terpaksa berdepan dengan pelbagai kes dan individu yang adakalanya membuatkan mereka putus asa dan hampir mengalah.

Saksikan babak demi babak menarik dalam siri ini hanya di TV2.

128964_0008

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

MonoloQue Lancar Muzik Video Lagu Den.Dam

Yuna & Boys Republic Bakal Perform di MTV World Stage Malaysia 2014