Tomok Bakal Jadi Juara OIAM 3?

Hanya tinggal dua minggu lagi sebelum acara kemuncak musim ketiga ‘One In A Million’. Dari 12 peserta di awal pertandingan, kini hanya tinggal Tomok, Nine, Aweera dan Esther untuk meneruskan perjuangan. Siapa yang bakal menjadi pilihan penonton untuk memenangi wang RM1juta? Kita tunggulah Grand Finals nanti pada 1 Mei ini.

Pada konsert OIAM yang lepas, Tomok yang telah mempersembahkan satu medley lagu-lagu Alleycats iaitu “Jika Kau Bercinta Lagi”, “Sekuntum Mawar Merah” dan “Kerana Kau”.

Tomok, seperti rakan-rakan finalis lain, juga gementar dan takut semakin dekat pertandingan ke penghujungnya. Sesiapa dari mereka boleh tersingkir. Dan walaupun dia tidak pernah berada di Bottom 3, Tomok memberitahu itu tidak bermakna dia berasa selesa dengan kedudukannya.

“Apapun boleh terjadi. Setiap minggu saya merasakan saya yang akan tersingkir. Ditambah lagi dengan ketiadaan imuniti, memang goyang lah. Yang pentingnya adalah untuk membuat persembahan terbaik. Kita semua perlu lebih menambahkan resipi untuk setiap persembahan bukan hanya untuk memuaskan juri dan penonton di studio tetapi juga untuk mereka di rumah. RM1juta satu jumlah yang banyak jadi kita perlu bekerja keras. Seperti yang dikatakan Syafinaz tadi, saya perlu memberikan kejutan. Saya sudah buktikan kebolehan saya membawa lagu rancak. Melodi perlahan belum di cuba lagi. Cabaran saya kini adalah untuk menyampaikan lagu berentak perlahan yang mampu menarik minat penonton. Saya sudah ada rancangan untuk persembahan minggu depan, jika ada rezeki, insyaAllah, saya dapat menyampaikannya.” [sumber]

Semoga sukses untuk habuan sejuta RM!

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. heypp… tomok..!!!!
    yeahh.. i pon rase yg u akan
    menang oiam diz year larh…!!!
    cayooo…!!! and u kene fight ngan
    ur sis.. kak isma yg skunk pon kat
    af… u and kak isma same2 berbakat.
    nanty wat larh lagu duet ngan kak isma..
    mesty best larh..!!!!!

  2. Ok fine la kalo korang nak sangat tomok jd juara, tapi pikir la masa depan industri muzik negara, takkan kemana.Tomok dlm OIAM hanya bergantung kepada populariti lagu2 yg dia bawak. setakat mengubah lagu kepada bentuk lebih kreatif tue sume org bleh wat.Tolong rakyat ma’sia,jgn bazir duit sms sbb nak vote bakal juara sbb rupa.di hollywood sudah buktikan bahwa rupa kalau bakat hampeh,org tue takkan kemana2 pun.kalu tomok even isma jd juara,aku tak dapat bayangkan m’sia akan memperbodohkan diri sendiri sbb aku jamin peminat yang kononnya hard-fan nie TAK akan beli album dorang.terpulang kat korang la…sori kalu kasar bahasa but it’s true

  3. hurm, bolehlah kowt dikatakan bgtu..
    sebabnya Tomok dah menjalankan transformasi diri dia..
    menyanyi dengan agak baik tanpa ada suara sengau..
    hopefully kalau dah menang tue, janganlah hilang plak..

    even aku tak suka dia, tapi maybe dia plh ok tuk jadi juara..
    tapi itu untuk maybe jew..

    kalau bkn dia, esther..
    sbbnyer amylea dah tersingkir..
    syg skali..
    itu cuma pndagn aku..

  4. laa..tiba2 plak nak pk industri muzik negara..rezeki masing2lah..pada aku amylea dgn tomok fight berdua..tapi sayang amylea dah kuar..aweera suara jerit2, esther yg pelat2, nine yg ala2 tu ko ingat boleh ke naikkan taraf muzik negara?!mawi yg kononnya glamour sgt tu pun ko pk membantu sgt ke dlm meningkatkan taraf muzik negara?diorg tinggal 4 org je…bukannya banayak sgt pilihan kita nak suruh menang pun..

    org dok bising kata yg undi isma dgn tomok tu ahli keluarga dia..kalau aku masuk pertandingan apa2 pun keluarga aku mesti bergolok gadai punya afundi aku walaupun suara tak sedap mana pun…normal lah tu..

    mmglah hard fan dia takkan beli album dia..sbb skrg kan zaman moden..org main download je..

  5. setuju ngan ohi2…pd pdpt sy la kn..menang kalah sepatutnye blkg cite…
    pertandingan2 ni skjap je.yg penting kene bg yg tbaik setiap mggu
    pas2 kene ade strategi utk kekalkn populariti.stkt menang je pas2 ilang
    baek tak yah kn…cth skrg pon dh byk dh…
    yg jd runner-up dlm prog realiti lg feymes dr yg jd juara…
    pape pon toMok all de best la utk ko ye…

  6. teringin nak dengat tomok nyanyi lagu slow..kalu dia bole..maknanye dia la juara. Sebab dia dah buktikan dia serba boleh dari segi popularity (undi yg banyak) dan bakat yg ada (pujian dri juri) So…kite nak cari siapa lagi?

  7. AKU SOKSONG OHI2 300%..TAK SYAK LAGI..ESTHER..KALU LAGU OMPUTIH BULEH LA..AWEERA..? LAGU ROCK KAPAK JER DIA BOLE BAWAK..NINE ? LAGI LA TAH APA2..SO TK DE BEZA..MAWI, MILA, AYU..DORANG NI AKU TK NAMPAK PUN MENAIKKAN TARAF INDUSTRI MUZIK KT M’SIA NIH..DAH YG TU JER YG ADER…NK HARAP SORE AKU PUN..AKU NGAKU BUKANNYA SEDAP SGT..KORANG PUN SAMA GAK KAN..KUALITI SORE NIH PADA AKU YG POWER HANYA JAC, DAYANG NURFAIZAH, AMY SEARCH, JAMAL ABDILLAH, SHEILA MAJID, ANITA SARAWAK..

  8. Dulu tgk OIAM bila dah Top ten je. Itupun kalau sempat. AF plak rajin jg coz dulu AF can best jg lah. This year tgk OIAM pu bila dah Top 10 je. Seronok tgk Tomok. Mesti tggu. Dia dah transformed habis.

  9. pada aku plak suara jac..kristal..amy search..yg lain mus may,xpdc,jinbara pun ok gak…aku pun rock2 jugak..tapi aweera punya rock? serammm….

  10. adeiii…kecewa sungguh aku bila amylea tkuar…ntah ape2 juz yg bez esther..klu hrpkn nine…aweera…ntah ape2 drng bawak lagu..terpekik2…klu nine pun nak ubah idup biar la yg betul3 tempatnyee ni tak bukannyee nak mnyumbangkn taraf industri negara tp bikin down laa..bikin malu kaum malaysia jer…juz rambang mate sgt laa bile dgr jer RM1 juta..klu aweera lbh krg same lerr tuh terpekik2 memalukn dunie rock jerr…slalu nyanyi sumbang ntah sound merawang2 tiade tujuan…tomok lg satu dah transform konon msh gak same aku nengok…fuh klu btanding mwakili negara tenggelam timbul suare…piii laaaa…

  11. i think tomok deserve 1mill ringgit. even paul moss said he’ll be in the final :P. anyway, u dun need to have powerful voice just to become a good entertainer. i dun think his voice is that bad, sbb he did won an imunity before and i believe in OIAM judges, they’re not dumb. All the best to Tomok!

  12. k..nk ckp psl suara sengau..korang tau tk..si penyanyi hollywood AKON tu pon sengau nyanyi..tu pon org minat die..psl ape?psl ade bakat..makasih..

  13. yeahhhhhhh, besnye tomok menang oiam he did so well 2day….t’kejut wen da penyinkiran was announced but now….wowwwwwww happynyer tomok is da true entertainer….congrats n v ur fans wil always support u…

  14. oh well~ ak suke gile tomok mnang mlm ni..

    walaupun aku bukan peminat tomok dulu, bg aku, die mmg deserved utk mnang. die da bnyak berubah.
    dr persembahan die, kt tau yg die bekerja keras. and plus, die sgt humble.

    congrats tomok!!! 🙂

  15. hi tomok! dengar khabar angin org kata tomak tipu undi, i rasa tak! sebab org lain cemburu atas kemenangan tomok di oiam 3. saya memang peminat tomok. anyway, all the best. keluarkan album solo tomok secepat mungkin, ya. bye.

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Gambar Kekasih dan Bakal Tunang Lan Meet Uncle Hussain

Lagu Coba Faizal Tahir Lagu Tema Drama Matahari