in ,

Cinta Dua Darjat Zara Zya & Aiman Hakim Redza dalam Telemovie Kamal Kamalia

Kisah perbezaan dua darjat dalam percintaan seringkali menjadi pilihan diketengahkan sebagai plot yang melatari drama mahu pun filem yang disiarkan kepada penonton. Ternyata kisah-kisah begini diterima penonton tambahan pula jika jalan cerita yang ditonjolkan turut diselitkan dengan konflik yang tidak terduga membuatkan penonton mahu terus menonton kesudahan kisah tersebut.

Namun tidak kurang juga yang melihat siapakah watak utama yang diperkenalkan dalam sesebuah drama itu. Ternyata pengaruh seseorang pelakon itu juga memainkan peranannya yang tersendiri.

Cinta Dua Darjat Versi Zara Zya dan Aiman Hakim Redza Dalam Telemovie Kamal Kamalia Di TV2

Justeru mengisi slot Citra di TV2 pada 7 Februari ini, pukul 10.00 malam, Radio Televisyen Malaysia (RTM) menyiarkan telemovie kisah cinta dua darjat yang mendapat tentangan hebat keluarga si pemuda bertajuk “Kamal Kamalia” terbitan syarikat Global Station.

Kali ini menampilkan gandingan watak utama Aiman Hakim Redza, dan Zara Zya sebagai Shah dan Kamalia juga turut dibantu oleh Kuza, Arash Mohamad dan ramai lagi.

Kongsikan perjalanan kisah Shah yang tidak mempunyai kekasih telah di desak oleh keluarga untuk cepat mencari jodoh dan Shah akhirnya telah jatuh cinta dengan seorang gadis yang bekerja di sebuah Cafe.

Shah telah cuba sedaya upaya untuk memikat hati Kamalia hingga berjaya. Shah memujuk Kamalia untuk berjumpa dengan keluarganya. Malangnya ayah Shah tidak bersetuju dengan pilihan Shah kerana Kamalia bekerja sebagai pelayan Cafe.

Penghinaan itu menyebabkan Kamalia tergores lalu meninggalkan keluarga Shah. Shah cuba memujuk Kamalia. Bimbang melihatkan Shah sudah merana, ayah Shah akhirnya memutuskan untuk meminta maaf pada Kamalia dan meminta Kamalia supaya menjaga Shah sesudah dia menjadi isteri Shah. Namun adakah maafnya diterima Kamalia? Bagaimana pula kesudahan kisah cinta mereka?

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, mereka berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

150,000 Tonton Siaran Langsung AJL31 di Portal Tonton

Ada Sebab Fazura Memilih Bernaung di Bawah Syarikat Rakaman Universal Music