in , ,

TBA Studios Memperoleh Hakcipta Filem Thriller Malaysia Lights Out, SIAPA TUTUP LAMPU?

TBA Studios, yang berpangkalan di Filipina, telah memperoleh hak seluruh dunia untuk filem thriller Malaysia Lights Out atau tajuk lokalnya ‘Siapa Tutup Lampu?’, diarahkan oleh pembikin filem muda baharu Aliff Ihsan Rahman.

Diterbitkan oleh Horizon Film Entertainment dan Articulate Fusion Productions Malaysia, filem yang disiapkan baru-baru ini sedang berada dalam barisan untuk tayangan pawagam di Malaysia dan Indonesia.

Filem ini ditulis skripnya oleh Azhar Jalil dan dibintangi oleh Azizul Ammar, Uyaina Arshad, Naim Daniel, Azhar Jalil, Ismi Melinda dan Afieq Shazwan.

Oleh kerana pandemik, filem ‘Siapa Tutup Lampu?’ akan ditayangkan di pawagam rumah anda ASTRO FIRST bermula pada 25 NOVEMBER 2021!

Tba Studios Memperoleh Hakcipta Filem Thriller Malaysia Lights Out,  Siapa Tutup Lampu?

‘Lights Out’ / ‘Siapa Tutup Lampu?’ ini mengisahkan lima rakan yang terlibat dalam kemalangan dalam perjalanan pulang dari bercuti di Genting Highlands. Salah seorang rakan maut dalam kemalangan itu dan kumpulan lain mendapati diri mereka dihantui apabila mereka pergi untuk mengenal pasti mayat di bilik mayat.

TBA Studios melancarkan jualan untuk filem itu di American Film Market (AFM). Filem AFM syarikat itu juga termasuk dokumentari muzik Fanny: The Right To Rock, thriller jenayah bandar Boundary dan dokumentari A Is For Agustin.

Tba Studios Memperoleh Hakcipta Filem Thriller Malaysia Lights Out,  Siapa Tutup Lampu?

Sebuah pengeluaran dan pengedaran filem terkemuka di Filipina, TBA Studios telah menghasilkan filem seperti komedi romantik I’m Drunk, I Love You dan epik sejarah General Luna dan Goyo: The Boy General.

Sumber: ScreenDaily

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Tigrox Jack Lim | 19

Wellous Lancar Produk TIGROX, Lantik Jack Lim Sebagai Duta Produk

Filem Anita | 20

Exclusive ‘One Day Only’ Charity Screening of ANITA at GSC The Starling Mall