in , ,

Tayangan Perdana Dunia Filem “Talbis Iblis” di 24th Far East Film Festival

Tayangan perdana dunia filem tempatan “Talbis Iblis” berlangsung di 24th Far East Film Festival (FEFF). Ini juga merupakan filem Malaysia kedua yang mengadakan tayangan perdana dunia di festival tersebut.

Menurut kepada Pengerusi Malaysia International Film Festival (MIFFest) dan Penerbit Jazzy Pictures, Joanne Goh, “Ini adalah filem Malaysia kedua yang dipilih untuk tayangan perdana dunia di Far East Film Festival, kami telah berjaya membawa filem-filem Malaysia untuk tayangan perdana di peringkat antarabangsa.”

Tayangan Perdana Dunia Filem &Quot;Talbis Iblis&Quot; Di 24Th Far East Film Festival

“Kami sangat teruja untuk mengadakan Tayangan Perdana Dunia ‘Talbis Iblis’ di 24th Far East Film Festival tahun ini. Filem ini berpusat di sekitar penipuan syaitan, topik yang universal tetapi sangat tempatan kepada budaya Malaysia”, kata Penerbit Gayatri Su-lin Pillai apabila beliau dapat makluman tentang jemputan ini.

Tayangan Perdana Dunia Filem &Quot;Talbis Iblis&Quot; Di 24Th Far East Film Festival

Filem ini diarahkan oleh Kabir Bhatia dan ini merupakan usaha kedua beliau bersama pelakon terkenal, Nasha Aziz, sebagai watak utama. Pelakonan Nasha sebagai ‘Mak Ju’, bidan misteri yang motif tersembunyinya akan membuatkan anda menggigil. “Saya sangat teruja apabila ditawarkan peluang untuk membawakan watak Mak Ju yang berlapis-lapis kerana dia merupakan watak yang tidak pernah saya cuba sebelum ini dalam kerjaya saya. Saya sebelum ini pernah bekerja dengan Pengarah dan Penerbit dan saya boleh pasti produk akhir akan menjadi sesuatu yang sangat menakjubkan”, kata Nasha Aziz.

Tayangan Perdana Dunia Filem &Quot;Talbis Iblis&Quot; Di 24Th Far East Film Festival

“Talbis Iblis” adalah kisah Hajar (Azira Shafinaz), yang memutuskan untuk melarikan diri dari Kuala Lumpur untuk melahirkan anak yang belum berkahwin bagi mengelakkan orang ramai mengetahui dia hamil. Arshad (Amir Nafis) menghantar Hajar tinggal bersama Mak Ju (Nasha Aziz), seorang bidan yang pakar dalam memberikan penjagaan terbaik dan sulit sebelum dan selepas kehamilan. Mak Ju memberikan penjagaan, pertimbangan, kasih sayang ibu kepada Hajar, dan yang paling penting, pemahaman yang tidak pernah dialami daripada ibunya. Tetapi Hajar tidak sedar bahawa Mak Ju sedang mencari wadah jiwa yang sempurna untuk arwah anaknya, dan anak Hajar yang dalam kandungan boleh membantu menghidupkan kembali arwah anaknya.

Tayangan Perdana Dunia Filem &Quot;Talbis Iblis&Quot; Di 24Th Far East Film Festival

“Talbis Iblis” adalah filem hasil kolaborasi Infinitus Gold, Astro Shaw, Jazzy Pictures, A Next Star Productions, MM2 Entertainment dan Chain FX. Filem ini akan ditayangkan di seluruh dunia di 24th FEFF pada April dan di Malaysia pada Suku Ke-4 2022.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

The Gadys | 14

The Gadys Lancar Single Gadys Raya, Kumpul 1.6 Juta Tanda Suka Di TikTok

Aishah | 15

Senarai Konsert Menarik Di Dewan Filharmonik Petronas Bulan Mei Ini