in

Talian Undian Anugerah Blokbuster Fasa Kedua Kini Dibuka

Seperti yang telah diumumkan sewaktu sidang akhbar yang berlangsung baru-baru ini, pihak Persatuan Penerbit Filem Malaysia (PFM) dengan kerjasama rakan penyiar rasmi, Astro menerusi saluran Astro Ria dan Radio Era dengan berbesar hati membawakan kembali anugerah pilihan penonton yang akan memberi kuasa kepada peminat untuk menentukan pemenang bagi setiap ketegori yang dipertandingkan.

[pullquote align=”right”]10 undian tertinggi bagi setiap ketagori layak untuk mara ke fasa kedua![/pullquote]

Anugerah hiburan berprestij dengan bertemakan ‘Hipster’ untuk tahun ini bakal bersiaran secara langsung dari Majlis Bandaraya Johor Bahru, Johor pada hari Sabtu, 15 Jun 2013 secara eksklusif di saluran Astro Ria (104) dan juga tayangan serentak di Mustika HD (134) jam 9.00 malam.

Sebanyak 15 kategori pencalonan dipertandingkan dan 13 kategori daripadanya akan disenarai pendek berdasarkan undian oleh orang ramai. 13 kategori tersebut adalah seperti yang berikut:

1) Anugerah Filem Terhebat
2) Anugerah Tuan Direktur Terhebat
3) Anugerah Direktur Baru Terhebat
4) Anugerah Filem Aksi Terhebat
5) Anugerah Filem Kelakar Terhebat
6) Anugerah Filem Takut Terhebat
7) Anugerah Filem Drama Muzikal Terhebat
8) Anugerah pahlawan Terhebat
9) Anugerah Heroin Terhebat
10) Anugerah Watak Penjahat Terhebat
11) Anugerah Lagu Tema Terhebat
12) Anugerah pahlawan Baru Terhebat
13) Anugerah Heroin Baru Terhebat

Manakala pemenang untuk dua kategori berikut akan ditentukan seperti berikut:

1) Anugerah PFM adalah untuk menghargai individu atau kelompok individu yang telah memberi jasa terhadap industri Filem Malaysia. Anugerah PFM akan diputuskan oleh panel juri yang dilantik oleh Persatuan Penerbit Filem (PFM); dan

2) Anugerah Astro First Terhebat ditetapkan berdasarkan filem Malaysia ‘paling banyak dilanggan’ yang telah disiarkan di Astro First dalam tempoh 1 Januari 2012 – 31 Disember 2012.

Talian undian untuk fasa pertama yang dibuka sejak 19 April hingga 10 Mei lalu kini telahpun ditutup. Bagi pusingan awal ini, orang ramai diberi pilihan untuk mengundi filem-filem dan bintang-bintang kegemaran mereka melalui khidmat undian secara online di laman web rasmi; www. anugerahblokbuster.com.my dan juga menerusi borang rasmi di akhbar Sinar Harian yang diedarkan melalui sisipan pada setiap hari Selasa, Khamis dan Ahad.

Manakala untuk Fasa Kedua bagi menentukan pemenang akhir untuk setiap kategori pula, orang ramai kini boleh menghantarkan undian menerusi laman web rasmi dan juga Khidmat Pesanan Ringkas (SMS) bermula 14 Mei hingga 15 Jun 2013, jam 12.00 tengah hari. Pemenang untuk setiap kategori akan diumumkan sewaktu siaran langsung malam Anugerah Blokbuster Kedua kelak. Setiap undian yang dihantar haruslah diterima dalam tempoh masa yang telah ditetapkan.

Cara-cara mengundi melalui laman web rasmi:

1. Layari www.anugerahblokbuster.com.my
2. Orang ramai hendaklah mendaftar masuk menggunakan butang masuk Facebook Login yang terdapat pada laman web berkenaan.
3. Pilih kategori yang disenaraikan dan anda boleh mula mengundi.
4. Pengundi hanya boleh mengundi sekali sehari bagi setiap pencalonan untuk setiap kategori
5. Kedudukan undian laman web akan dipaparkan sepanjang tempoh pengundian

Cara-cara mengundi melalui kiriman SMS:

1. Undian melalui SMS yang boleh dilakukan untuk semua pengguna Telco
2. SMS AB1 nama calon > Hantar ke 32888. Contoh: AB1 johan Hantar ke 32888.
3. Setiap SMS dikenakan caj sebanyak RM0.50 setiap undian.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gambar Siti Nurhaliza di Pelancaran Muzik Video Lagu Galau

Keroz Nazri Lancarkan Muzik Video Sedia Bercinta Lagi