in ,

“Tak Lama Lagi Jadi Kakak Dah… Mulalah Belajar Berdikari,” – Elly Mazlein

Berkongsi mengenai perkara tersebut menerusi Instagram baru-baru ini, Elly yang kini popular menerusi lagu ‘Dusta Cinta’ itu memuat naik video yang mendedahkan Sefhia kini dalam proses pembelajaran melakukan sesuatu sendiri sendiri tanpa bantuan orang lain, apatah lagi, dia bakal mempunyai adik tidak lama lagi.

“Skrg ni dia sorng .. x lama lg nak jadi kakak da.. da mulalah kakak belajar berdikari urus diri sendiri dan sebginya. Tapi mama tetap x biarkn manja buat sorng² .. mama tetap tngu dan tgk cara manja uruskan diri.. bg tau apa yg patut. Ye la kdg² anak² ni jgn ingat bila sekali kite ajar,dia akan ingat .. kite kena sentiasa ingatkn dia supaya pandai uruskan diri dgn betul, dari gosok gigi dan sebginya,” tulisnya. 

“Ya manja pki berus gigi Adult jenis soft .. gigi bersih dan wangi ..sebab kena diseluruh permukaan gigi dan berus tu sendiri lebar. Biasalah dpt mak yg over thinking mmg mcm tu la, smua nak kena bersih, smua kena perfect. Skrg nak mandi pun nak bilik air dia sndiri.. bersiap pun kat bilik dia. Alhamdulillah da #5yearsold anak manja mama yg sorng ni. 

“Project Bilik Manja & baby kita hold dulu spnjng pkpd ni .. smuanya ok nnti, baru kite truskan,” tulis penyanyi dan pelakon, Elly Mazlein yang meluahkan rasa bangga apabila melihat gelagat anak sulungnya, Putri Sara Sefhia kini kian pandai berdikari meski baru berusia lima tahun. 

Berkongsi mengenai perkara tersebut menerusi Instagram baru-baru ini, Elly yang kini popular menerusi lagu ‘Dusta Cinta’ itu memuat naik video yang mendedahkan Sefhia kini dalam proses pembelajaran melakukan sesuatu sendiri sendiri tanpa bantuan orang lain, apatah lagi, dia bakal mempunyai adik tidak lama lagi. Pelakon drama ‘Kampung People’ ini juga mendedahkan dia mahu memastikan hanya yang terbaik buat puteri kesayangannya itu. 

Untuk makluman, Elly mendirikan rumah tangga dengan Muhammad Azlan Che Nuh, 31, pada 18 Januari tahun lalu. Sebelum ini Elly juga pernah berkahwin dengan pengarah, Azmi Hatta pada 2014 namun bercerai pada tahun 2015. Hasil perkahwinan tersebut, mereka dikurniakan seorang cahaya mata perempuan, Putri Sara Sefhia yang kini berusia lima tahun. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Mawar Rashid Bertudung | 23

Isu Langgar SOP, Mawar Rashid Mengaku Salah, Tak Tuding Jari

Sari Yanti | 24

Gambar Sari Yanti & Jep Sepahtu Sambut Hari Jadi Anak Sulung Ke-11 Tahun