in , ,

Tahniah Ustaz Ebit Lew, Hari Pertama Pembukaan Elewsmart Meriah!

PEMBUKAAN kedai runcit Elewsmart milik pendakwah, pakar motivasi dan ahli perniagaan terkenal Ustaz Ebit Lew yang menawarkan barangan runcit berharga murah memang dinanti-nanti orang ramai dengan perasaan teruja. Yang pertama dibuka di Bandar Baru Bangi dan yang kedua di Kajang.

Ini terbukti apabila masyarakat dari segenap lapisan dan golongan sedia berbaris panjang ribuan meter bagi menunggu pembukaan cawangan pertama di bandar Baru Bangi (BBB) pada Sabtu, 18 Julai dan cawangan kedua di Kajang semalam Ahad, 19 Julai 2020.

Orang ramai turut diberi minuman percuma oleh Ebit ketika menunggu untuk masuk ke premis di Kajang

Dalam pada itu, Ebit terus diberi ucapan tahniah oleh para pengunjung, manakala dia yang memakai kurta, pula tidak lekang tersenyum melayan para pengunjung pelbagai keturunan dan pelbagai peringkat umur yang sedang berbaris.

Dia turut memuat naik video yang menunjukkan ribuan orang ramai berbaris panjang itu dalam akaun Instagramnya, @Ebitlew. 

Tahniah Ustaz Ebit Lew, Hari Pertama Pembukaan Elewsmart Meriah!
Pengunjung terdiri daripada berbilang kaum turut menerima hadiah istimewa daripada Ebit.

Berdasarkan sambutan hangat di BBB dan Kajang Perdana, perkara yang sama dijangka berlaku di sembilan premis lain yang bakal dibuka setiap minggu.

Pada minggu-minggu berikutnya premis akan dibuka di Cyberjaya, Sungai Buloh, Balakong, Cheras, Shah Alam, Damansara, Prima Gombak, Gombak Traders dan Subang Perdana.

Tahniah Ustaz Ebit Lew, Hari Pertama Pembukaan Elewsmart Meriah!
Sekeluarga datang ke ElewMart untuk berbelanja

Bagi setiap cawangan, Elewsmart menawarkan 300 unit barangan pada harga istimewa bawah harga pasaran.

Sambutan hangat masyarakat itu membuat pemilik Elewsmart, Ebit Lew sebak dan sayu.

Dia menulis:

“Doakan ye. Terharu syukur ramai bersama di Elewsmart ttdi grove Kajang. Promosi khas untuk 300 tu sekejap je habis. Kami tambah selagi ada stok mungkin sampai malam ini. 

“Senyumanmu kebahagiaan kami. Besar nilainya. Doakan ye. Terima kasih semua. Kita sebuah keluarga besar.

Elewsmart Kajang. Saudaraku, Murah.” 

Setiap cawangan mempunyai bank makanan (bank food) untuk diberi ke pihak yang memerlukan. Setiap cawangan juga perlu mempunyai rumah kebajikan angkat.

Tahniah Ustaz Ebit Lew, Hari Pertama Pembukaan Elewsmart Meriah!

Seperti berulang kali ditegaskan oleh Ebit bahawa penubuhan Elewsmart, bukan untuk mencari keuntungan. Sebalknya membantu masyarakat golongan sederhana dan berpendapatan rendah mendapat keperluan hidup harian sekeluarga pada harga lebih mampu. Ia adalah salah satu sumbangan amal Ebit untuk masyarakat. 

Kemunculan Elewsmart menjadi alternatif masyarakat membeli barangan keperluan harian pada harga lebih mampu beli.

Terima kasih kepada insan berhati mulia seperti Ebit Lew dan didoakan semoga lebih ramai insan sedemikian akan muncul membantu masyarakat awam dengan menggunakan harta dimiliki untuk membantu orang lain.

Dalam postingan balas, banyak pengikut meminta Ustaz Ebit membuka Elewsmart di lebih banyak bandar di seluruh negara.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Samsung | 19

Steering the Mobile Industry through the Next Normal

Mira Filzah Hiasan | 20

Timbalan Menteri Datin Mastura Sahkan Bakal Jadi Ibu Mertua Mira Filzah