in ,

Tahniah! Aruel Ariel Dinobat Sebagai Juara Pertandingan Getaran Jiwa

Tahniah buat peserta dari Selangor, Aruel Ariel yang telah berjaya menjadi juara Getaran Jiwa yang berlangsung di Stadium MBKS, Kuching, Sarawak malam tadi.

Peserta kelahiran Selangor, Aruel Ariel, 36, melakar kejayaan manis apabila muncul juara Getaran Jiwa yang berlangsung di Stadium MBKS, Kuching, Sarawak malam tadi.
 
Menyampaikan lagu Dimana Kan Ku Cari Ganti dan Gelora menerusi cabaran battle duo bersama Santiana Ramli, Aruel berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM30,000 dan trofi.

Tahniah! Aruel Ariel Dinobat Sebagai Juara Pertandingan Getaran Jiwa

Tempat kedua menjadi milik Santiana yang menyampaikan lagu Tari Tualang Tiga sekali gus berjaya membawa pulang hadiah wang tunai RM15,000 serta trofi.
 
Afif Tenor pula berpuas hati di tempat ketiga dengan hadiah wang tunai berjumlah RM10,000 serta RM1,000 menerusi Anugerah GJ Pilihan Jiwa.

Tempat keempat jatuh kepada Ameem,34, dan berjaya membawa pulang hadiah wang tunai sebanyak RM5,000.
 
Persembahan setiap peserta dinilai melalui sistem pemarkahan yang terbahagi kepada 70% oleh barisan juri profesional dan 30% oleh juri awam yang mengundi di atas talian menggunakan ‘Meter Jiwa’.

Persembahan peserta minggu akhir ini dinilai oleh Datuk Nash selaku ketua juri serta Norafizah Busman sebagai juri tetap dan Faizal Tahir selaku juri jemputan.

Sementara itu, pentas akhir Getaran Jiwa turut dimeriahkan dengan kehadiran penyanyi Mas Idayu yang bertindak sebagai Mami Jiwa Panas.
 
Dihoskan oleh Sissy Imann dan Jiggy, program terbitan TVS dengan sokongan Kerajaan Sarawak ini diinspirasikan oleh karya Seniman Agung Tan Sri P. Ramlee dan Puan Sri Saloma.
 
Pada acara final, penonton turut dihiburkan dengan persembahan istimewa oleh Alena Murang, Winnie Albert, Carrie Geres, Safar Ghafar dan Hairee Francis.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Reen Rahim Black 2021 | 16

Reen Rahim Bakal Nikah Hujung Bulan Ini, Terima Tajaan RM15 Juta!

Naim Daniel | 17

“Tuhan Ciptakan Adam & Hawa, Bukan Adam & Haikal,” – Naim Daniel