in , ,

Sunway Carnival Mall & Sunway Pyramid Meraikan 90 Tahun Donald Duck

Ruang legar pusat membeli-belah akan mengambil rupa nautika, meraikan semua perkara Donald dengan aktiviti bertema, ops foto, barangan istimewa dan lebih menyeronokkan untuk seisi keluarga

Selamat hari lahir, Donald! Pada tahun 2024, Donald Duck yang bersemangat dan disayangi berusia 90 tahun. Penampilan rasmi pertamanya adalah dalam filem pendek “The Wise Little Hen”, yang dikeluarkan pada 9 Jun 1934.

Sesi Bertemu & Sapa Terhad dengan watak Disney yang digemari: Donald Duck dan Daisy Duck!

Dalam meraikan kejayaan ini, Sunway Carnival Mall dan Sunway Pyramid menjemput peminat dan pembeli di Malaysia untuk menyertai “parti pulau” mereka. Pop timbul ini akan menampilkan zon bertema dan paparan yang dibintangi bukan sahaja Donald tetapi juga teman wanitanya Daisy Duck; anak saudara Huey, Dewey, dan Louie yang mengamuk; bapa saudaranya Scrooge McDuck; rakannya Mickey Mouse; dan wajah yang lebih dikenali!

Sunway Carnival Mall & Sunway Pyramid Meraikan 90 Tahun Donald Duck

Pop timbul pertama akan diadakan di Sunway Carnival Mall dari 25 April hingga 12 Mei 2024, sebelum menyebarkan kegembiraan ke Sunway Pyramid dari 22 Mei hingga 9 Jun 2024, untuk pusingan kedua keseronokan hari jadi. Dengan barangan dan aktiviti istimewa, sambutan ini menjanjikan acara yang menggembirakan untuk peminat dan keluarga Disney.

Zon Dan Permainan Bertema:

• Belayar dengan bergaya dengan S.S. Miss Daisy Boat sambil “berlabuh” di Sunway Carnival Mall sebelum menuju ke Sunway Pyramid, menjemput pembeli dari semua peringkat umur untuk menyertai perayaan dan merebut op foto yang sempurna. Anda tidak boleh terlepas bahagian tengah Donald yang gergasi kerana itik kepala panas kegemaran semua orang menyelam ke dalam aksi!

• Bersantai kembali dengan suasana inspirasi Mickey & Friends di Pulau Persahabatan dan cuba tangan anda pada permainan seperti Quack-a-Dart dan Test-Your-Toss. Selain itu, pembeli berpeluang membawa pulang ganjaran daripada aktiviti terpilih dengan memuat turun Apl Sunway Malls (tertakluk pada terma & syarat).

Sunway Carnival Mall & Sunway Pyramid Meraikan 90 Tahun Donald Duck

• Singgah di Family Island, hanya tersedia di Sunway Pyramid, di mana kanak-kanak berumur 3-12 tahun boleh menyelam ke dalam lubang bola Scrooge McDuck’s Money Bin (tertakluk kepada terma & syarat) atau menangkap beberapa lagu popular Donald yang akan ditayangkan di TV, untuk menghidupkan kembali detik Donald kegemaran anda.

• Pembeli akan bergembira di zon All Things Donald yang menampilkan barangan istimewa dan hadiah untuk menandakan majlis itu. Bawa pulang koleksi termasuk pakaian, alat tulis, beg, mainan, peralatan rumah & banyak lagi pilihan kami. Daftar untuk menjadi ahli Sunway Super App untuk menikmati tawaran eksklusif bertanda turun dan dapatkan sehingga 2x Mata Sunway untuk pembelian anda. Belanja & Tebus: Belanja RM700 dan ke atas dalam dua resit untuk menebus Beg Tote Hari Jadi Donald’s ke-90 edisi terhad (tertakluk pada terma & syarat).

Sunway Carnival Mall & Sunway Pyramid Meraikan 90 Tahun Donald Duck

Bertemu-dan-Bertemu dengan Donald Duck dan Daisy Duck: Daisy ialah cinta dalam hidup Donald! Walaupun kedua-duanya mempunyai personaliti yang kuat, mereka sentiasa ada untuk satu sama lain dan seronok keluar ke bandar untuk makan malam dan menari! Pembeli akan berpeluang bertemu dengan kekasih yang lancang, pada masa ini:

Sunway Carnival Mall

Sesi Bertemu & Sapa

Jumaat, 10 Mei

1PM, 2PM, 5PM

Sabtu, 11 Mei

11AM, 1PM, 2PM, 4PM, 5PM

Ahad, 12 Mei

11AM, 1PM, 2PM, 4PM, 5PM

Sunway Pyramid

Sesi Bertemu & Sapa

Jumaat, 7 Jun

1PM, 2PM, 5PM, 7PM

Sabtu, 8 Jun

1PM, 2PM, 3PM, 5PM, 6PM

Ahad, 9 Jun

2PM, 4PM, 5PM, 6PM

Sunway Carnival Mall & Sunway Pyramid Meraikan 90 Tahun Donald Duck

Majlis Hari Lahir pada 9 Jun: Perayaan tidak lengkap tanpa parti hari jadi untuk dikongsi bersama keluarga dan rakan-rakan di Sunway Pyramid! Kanak-kanak yang lahir pada bulan Jun akan berpeluang meraikan bulan hari lahir mereka bersama Donald dan Daisy pada 9 Jun. Nantikan laman web Sunway Pyramid untuk mengetahui cara anak-anak anda boleh menjadi sebahagian daripada acara istimewa ini.

“Kami sangat teruja untuk bekerjasama dengan Disney untuk membawakan sambutan ulang tahun ke-90 Donald kepada peminat, keluarga dan pembeli di Malaysia,” kata Cik Loo Hoey Theen, Pengurus Besar – Pemasaran & Inovasi Perniagaan di Sunway Malls. “Tetingkap timbul menjanjikan untuk menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan yang kedua-duanya penuh dengan nostalgia, mengingatkan orang ramai mengapa mereka suka Donald yang nakal, sambil menjadi peluang terbaik untuk mencipta kenangan baharu yang cuek bersama orang tersayang anda. Kami tidak sabar-sabar untuk mengalu-alukan orang ramai dari semua peringkat umur untuk menyertai perayaan ini.”

Sambutan ulang tahun ini pastinya menjadi acara kemuncak tahun ini dan acara yang tidak boleh dilepaskan untuk semua. Jangan lepaskan peluang anda untuk menjadi sebahagian daripada perayaan ajaib ini!

Untuk maklumat lanjut dan kemas kini, sila layari https://www.sunwaycarnival.com/ dan https://www.sunwaypyramid.com/ atau ikuti Sunway Pyramid dan Sunway Carnival Mall di media sosial.

Sunway Carnival Mall & Sunway Pyramid Meraikan 90 Tahun Donald Duck

Inilah itik yang telah mengusik kami sejak tahun 1934!

Donald dilahirkan selepas Walt Disney mendengar pelakon Clarence Nash melakukan suara haiwan di radio pada awal 1930-an dan masih merupakan salah satu watak Disney yang paling ikonik hari ini. Dianggap sebagai pengawal setia Mickey Mouse, Donald Fauntleroy Duck terkenal dengan jenakanya yang unik dan perangai pendek.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

COËX Lancar Single PAKU DURJANA, Sebuah Lagu OST Filem Paku Durjana 

Safi Lancar Produk Safi Youth Gold Retinol, Lantik Siti Nordiana Jadi Duta