in ,

Suhaimi Saad Letak Jawatan Sebagai Penyanyi Nasyid

Sebut saja nama penyanyi Suhaimi Saad pasti ramai tahu bahawa bekas anggota kumpulan nasyid In Team itu pernah mencetuskan kontroversi kerana pendirian anti vaksin dan pernah membuang ubat hospital.

Terbaru, Suhaimi mengumumkan dirinya meletak jawatan sebagai penyanyi nasyid. Perkara itu dimaklumkan oleh Suhaimi menerusi Instagram miliknya.

Menerusi entri itu, Suhaimi turut meminta orang ramai tidak lagi menggelarkan dirinya sebagai ustaz dan akan menyekat pengikut yang memintanya menyanyikan lagu In-Team ketika sesi Live. Dalam pada itu, Suhaimi turut memberi amaran kepada haters supaya tidak lagi mengganggu hidupnya.

Suhaimi Saad

“SS (Suhaimi Saad) letak jawatan sebagai penyanyi nasyid. Tak perlu panggil Ustaz. Panggil SS atau Mie je. Siapa degil, SS akan kompaun dan blok,” tulisnya.

Terdahulu, Suhaimi tetap dengan pendiriannya menolak vaksin Covid-19. Malah, Suhaimi berkata dia lebih rela mati daripada membiarkan agamanya dihina dan diperbodohkan oleh musuh Islam.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Khodi | 16

Kombinasi Menarik Benzooloo & Khodi Dalam EMOSI, Bakal Jadi Lagu Penutup Drama SCAMMER

Khir Rahman 2020 | 17

RUMAH NO. 107 Berjaya Tambat Hati Penonton, Kini Kembali Dengan Musim Yang Kedua