in ,

Suekhaizar Dari TikTok Kini Jadi Penyanyi Dikecam Gara-Gara Vokal Ke Laut

“Suara Kelaut!” – Budak Tiktok Jadi Penyanyi Dikecam, Tapi Video Lebih Sejuta Tontonan

Kebelakangan ini, TikTok famous menceburi industri muzik telah menjadi sebuah trend. Salah seorang yang mendapat perhatian ramai adalah Bella Poarch. Muzik videonya mencapai jumlah tontonan lebih 137 juta kali dan telah menambat hati para pendengarnya.

Netizen kecam vokal ‘kelaut’

Namun perkara ini sangat berbeza dengan seorang pengguna TikTok star tempatan, Suekhaizar yang dikecam hebat oleh orang ramai disebabkan oleh vokalnya yang dikatakan ‘kelaut’.

Bella Poarch

Tetapi lirik video artis baru naungan Zym Music ini iaitu ‘Aku Budak Girl’ telah mencapai tontonan melebihi 1 juta kali hanya selepas 4 hari dikeluarkan.

Namun begitu, antara yang menjadi tumpuan adalah jumlah dislikes video tersebut yang jauh lebih tinggi berbanding sukaan.

“Sedap. Nak duet bagitahu.” – Netizen

Menjengah ke ruangan komen, terdapat netizen yang mengajak untuk berduet selain daripada komen memberi fokus pada vokalnya.

Bella Poarch

Lebih bersemangat bangun pagi dan terus menyerlah

Ada juga yang berseloroh kehidupan seharian menjadi lebih bersemangat selepas mendengar lagu ini.

Kredit Foto: IG Suekhaizar

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Dakwa BTS Meal Sokong Kekejaman Pada Haiwan, PETA Asia Teruk Dikecam

Bukan Sekadar Bungkusan Makanan, Lihat Gaya Kreatif Army Abadikan BTS Meal