in ,

Suami Isteri Bergabung Mencipta Pencuci Mulut Yang Enak ‘Dessert Lab’

Terletak di tengah-tengah Malaysia yang meriah, Dessert Lab berdiri sebagai simbol warisan kulinari dan inovasi.

Tahun Baru Cina ini, di bawah pimpinan duo isteri-suami; Christmas Leong dan David Chan, Dessert Lab dengan bangganya memperkenalkan menu istimewa, gabungan perisa yang bergema dengan permaidani budaya Malaysia yang kaya.

Christmas Leong, seorang ahli kulinari yang terlatih di Guangdong, bersama suaminya David Chan, telah menyelitkan setiap pencuci mulut dengan cerita dan kenangan. Salah satu hidangan istimewa mereka, pes kacang merah kulit jeruk keprok, menampilkan Chen Pi berusia dekad yang diperolehi terus dari ladang Cina, merapatkan tradisi merentasi negara. 

“Semasa kita meraikan Tahun Baharu Lunar, Dessert Lab menjadi tempat mencairkan budaya, tempat di mana setiap sudu penuh dengan sejarah dan cinta,”

“Kami sangat teruja untuk berkongsi perjalanan kulinari kami dengan anda, perjalanan yang bukan sahaja tentang makanan tetapi tentang ikatan dan cerita yang menyatukan kami.”

– Christmas Leong
Suami Isteri Bergabung Mencipta Pencuci Mulut Yang Enak 'Dessert Lab'

Pasukan masakan di Dessert Lab telah meneroka resipi purba, dan sebahagian daripadanya dikatakan pernah digemari oleh maharaja China, untuk membawa kekayaan dan kesejahteraan pada tahun baharu!

“Pencuci mulut bertema kami, yang direka dengan teliti untuk perayaan Tahun Baru Cina, berakar umbi dalam tradisi dan keberuntungan,”

– David Chan
Suami Isteri Bergabung Mencipta Pencuci Mulut Yang Enak 'Dessert Lab'

Setiap pencuci mulut di Dessert Lab memberi penghormatan kepada adat resam Tahun Baru Imlek. Mereka dipenuhi dengan ramuan dan simbolisme yang telah lama dihargai kerana keupayaan mereka untuk melimpahkan nasib baik dan kesihatan. 

Dihiasi dengan simbol bertuah, pencuci mulut ini menawarkan pelanggan kami cara untuk berhubung semula dengan tradisi ini dan menikmati berkat lama yang mereka wakili.

Testimoni daripada pelanggan kami yang dikasihi menggemakan sentimen ini, berkongsi bagaimana setiap lawatan ke Dessert Lab dirasakan seperti satu langkah ke dunia di mana tradisi bertemu dengan kemodenan, di mana setiap gigitan menceritakan kisah. 

Makanan keselesaan istimewa kami, dibuat dengan sumber mi khas, telah menjadi makanan ruji bagi pelanggan kami yang kembali, masing-masing mengunjungi pengesahan semula cinta mereka terhadap kisah kami.

Sertai kami di Dessert Lab untuk merasai sejarah, perayaan budaya dan berkat untuk tahun yang akan datang. Biarkan setiap sudu menjadi langkah ke arah 2024 yang makmur dan menggembirakan.

Suami Isteri Bergabung Mencipta Pencuci Mulut Yang Enak 'Dessert Lab'

Perihal Dessert Lab

Dessert Lab ialah tempat perlindungan bagi mereka yang ingin mengalami gabungan tradisi dan kemodenan melalui pencuci mulut. Setiap ciptaan adalah bukti perjalanan dan semangat pengasas.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Founder Bulan Bintang Panggil Netizen ‘Tebuk’ Kilang, Periksa Kualiti Baju

Travel Kini Jadi Lebih Mudah Dengan Adanya Telefon Samsung Siri Galaxy S24