in ,

ST12 Lancar Album TERJEMAHAN HATI

Siapa yang tidak tahu lagu Putih-Putih Melati nyanyian ST12. Lagu yang diterbitkan Februari 2014 ini cukup popular di Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Lagu ini telah menjuarai di hampir semua carta stesen radio tempatan. Dari segi jualan, di Malaysia sahaja jumlah jualan Ring Back Tone nya sudah hampir 4 juta muatturun.

Lagu-lagu nyanyian ST12 bukan sahaja sesuai untuk peminat-peminat di kampung, lagu ini juga diminati pelbagai golongan termasuk kumpulan peminat di bandar. Di Youtube, banyak peminat-peminat telah membuat cover version dan antara rakaman di youtube yang menjadi perhatian ramai ialah lagu karaoke Putih Putih Melati nyanyian Datin Seri Rosmah Mansor.

St-12

Tahun ini ST12 melancarkan album terbaru mereka berjudul Terjemahan Hati. Album yang memuatkan 11 buah lagu ini diterbitkan sepenuhnya oleh ketua band, Pepep. Album ini masih mengekalkan irama Pop Rock Melayu dan istimewa di album ini ST12 turut merakamkan semula lagu berjudul Salam Terakhir nyanyian asal Allahyarham Sudirman.

Salam Terakhir daripada kacamata ST12 merupakan satu lagu yang sangat hebat. Lagu ini sarat dengan nilai kasih, semangat (motivasi) dan juga rasa kecintaan dalam perspektif yang sangat unik. Lagu gubahan Manan Ngah dan tulisan Habsah Hassan ini dipilih ST12 sebagai simbolik rasa simpati dan kasih sayang mereka kepada penduduk Malaysia atas dua tragedi pesawat Malaysia Airlines baru -baru ini.

“Kami tujukan lagu ini buat ahli keluarga mangsa pesawat MH370 yang hilang dan MH17 yang ditembak jatuh di Ukraine baru-baru ini. Salam Takziah dari kami warga Indonesia yang cintakan keamanan. “ jelas Pepep.

ST12 masih menerapkan bentuk muzik dan nyanyian ala-ala ST12, namun beliau akui lagu asal nyanyian Sudirman ini terlalu luarbiasa untuk ditiru apalagi ditandingi.

Album ini diterbitkan oleh syarikat milik ST12 sendiri CV Stasiun Managemen dan diedarkan secara ekslusif ke Brunei, Singapura dan Indonesia oleh Rumpun Records dan Universal Music.

Lagu-Lagu di dalam album Terjemahan Hati :

1. Baby Love
2. Rock ‘n Roll Cinta
3. Pendamping Hidup
4. I’m So Happy
5. Bilaku Cinta
6. Penyesalan
7. AmpunanMu
8. Terjemahan Hati
9. Harapan Semu
10. Haruskah
11. Salam Terakhir

ST12 – Terjemahan Hati kini boleh didapatkan di iTunes dengan harga USD 5.99 sahaja bermula 6hb Oktober 2014.

Laman Facebook ST12
https://www.facebook.com/officialST12
https://www.facebook.com/pages/st12/108452865655

Laman Rasmi Twitter ST12

Laman Rasmi Instagram
http://instagram.com/st12band

iTunes ST12 – Terjemahan Hati
http://itunes.apple.com/my/album.terjemahan-hati/id914374815

Universal Music Malaysia

Home

Facebook Universal Music Domestic
https://www.facebook.com/universalmalaysiadomestic

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Peraduan Tayangan Premiere HORRIBLE BOSSES 2 – Sensasi Selebriti

Jaclyn Victor Lancar Album UNLEASHED