in ,

Sinopsis Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh

Sinopsis Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh

Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh (Werewolf) bermula kisahnya 20 tahun lalu apabila Mirdu, lakonan Saiful Apek iaitu seorang warga Bangladesh diserang seekor serigala mengakibatkan berlaku perubahan fizikal ke atas dirinya menjadi haiwan berkenaan.

Tidak hanya pada fizikal, tingkah laku Mirdu juga menjadi ganas dan kejam hingga ramai penduduk kampung menjadi korban kerakusannya. Penduduk kampung yang sudah tidak boleh bersabar akhirnya mengambil keputusan membakar rumah Mirdu.

Mirdu yang marah dengan kejadian itu bertindak menggigit dua anak kembar Kumba (Muhamad Ikhwan) dan Kumbi (Muhamad Azwan), sekali gus menyebarkan jangkitan wabak itu sebelum dia ditembak mati.

Di Malaysia, Usop Wilcha (Shy 8) yang baru berpindah ke kawasan baru bersama Wahab B (Sharwani NS) bertemu dengan Jaynab Ramunggei (Emma Maembong) dan tinggal berjiran serta menjalankan perniagaan bersama-sama di sebuah medan selera.

Pada masa sama, wabak werewolf itu sudah mula merebak di Malaysia.

Kumbi yang kini sudah dewasa juga berada di Malaysia untuk mendapatkan bantuan Jaynab bagi mengembangkan pembiakan baka werewolf, sekali gus melenyapkan spesies manusia di muka bumi.

Bagaimanapun, semua agenda jahat ini sudah lama diketahui Pilun (Zizan Razak) iaitu seorang pekerja asing tanpa izin warga Bangladesh yang bekerja di gerai Usop.

Pilun berkali-kali mencuba untuk memaklumkan kepada Usop mengenai perkara itu tetapi usahanya sering terhalang.

Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh

Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh

PELAKON & WATAK FILEM WEREWOLF DARI BANGLADESH

1. Zizan Razak – Pilun
2. Saiful Apek – Mirdu
3. Usop Wilcha – Usop
4. Rab Khalid – Yeh Sekupang
5. Adi Shamsul – Adi
6. Ahmad Sharwani – Wani
7. Emma Maembong – Jeynab

Pelakon Tambahan
1. Kumba – Muhamad Ikhwan
2. Kumbi – Muhamad Azwan
3. Ahmad Maembong – Jacob
4. Mahzuz Johari – Mahzuz
5. Muazam Johari – Farouq

Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh

Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh

Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Tengok Wayang FREE di Open House TGV Cinemas Jaya Shopping Centre

Lawak Usop Wilcha Dalam Werewolf Dari Bangladesh