in ,

Sinopsis Patung Kertas Musim Ke 2

Sinopsis Patung Kertas Musim Ke 2
 
Patung Kertas Musim Ke 2, memaparkan kembara seorang pemuda lembut, Adik Chu yang ingin menjadikan dia salah seorang kumpulan paper doll atau patung kertas. Semuanya bermula perhubungan akrab antara dia dengan Abang Long yang menjadi idola Adik Chu. Melalui Abong Long, Adik Chu berkenalan dengan Adik Wan, Donny dan lain-lain anggota paper dolls dengan berkongsi masalah dan pengalaman dalam mencari reality kehidupan.
 
Perkenalan mereka dengan Abang Yus, pemilik gerai makan yang sering mereka kunjungi dan sepupunya Suhana yang mempunyai seorang kanak-kanak penghidap penyakit jantung kronik.
 
Suhana, gadis sekampung yang pernah menjadi kekasih Abang Long suatu ketika dahulu. Ia juga membongkar kenapa Abang Long tiba-tiba meninggalkan kampong halaman sekian lama hingga menjadi tanda tanya masyarakat kampung. Abong Long, telah mengemukakan hasrat untuk menganjurkan pertunjukkan kebajikan untuk membantu Suhana bagi mengumpulkan dana untuk pembiayaan pembedahan jantung anak Suhana.
 
Kisah Patung Kertas musim ke 2 ini, pasti meruntun perasaan penonton, bila ianya menyingkap kenapa dan mengapa mereka jadi begitu dan akhirnya mereka kembali kepangkal jalan.


 
Unit Produksi Patung Kertas Musim ke 2
 
Penerbit Eksekutif : Eja Ibrahim
Penerbit : Rahhim Omar & YumaR
Pengarah : Lokman Ghani
Skrip :  A. Wahid Nasir
Pengarah Set : Nafie
Koreographi : Syed
 
Pelakon –pelakon
 
Datuk Jalaludin Hassan
Ashraf Muslim
Ebby Yus
Aishah Atan
Ku Mohd Yusri
Kevin Lau
Rosnan

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Pementasan Patung Kertas Musim ke 2

Gossip Intan Ladyana dan Kevin Zahri Berpisah?