in

Sinopsis Filem YOU MEAN THE WORLD TO ME

“Di bayangi insiden masa lampau, seorang pembikin filem pulang ke kampong halaman dengan hasrat untuk menghasilkan sebuah filem mengenai keluarganya”

Filem ini mengisahkan keadaan sekitar tahun 70-an, mengenai seorang kanak-kanak berumur 12 tahun bernama Sunny yang berasal daripada keluarga yang mewah yangkemudiannya menjadi miskin. Bapa beliau, Seng, telah hilang arah tuju hidupnya dan merupakan seorang pemabuk dan kerap tidak ada di rumah.

Ibu Sunny itu iaitu Cheng, meneruskan perjuangannya untuk menjaga keluarganya, dan sentiasa menjaga kepentingan anak lelaki kegemarannya yang merupakan abang kepada Sunny iaitu Boy yang mempunyai masalah mental.

You Mean The World To Me

Sunny juga mempunyai seorang kakak bernama Hoon yang sentiasa membantu Cheng dalam apa jua keadaan. Sunny membenci ibunya yang mementingkan abang Sunny yang ganas dan menyusahkan.

Pada suatu hari, Sunny menyaksikan satu peristiwa yang menghancurkan dunianya.Sunny yang kini berada di pertengahan umur dan berstatus bujang merupakan seorang pengarah filem terkenal. Ibu, ayah dan abangnya, telah meninggal dunia.

Kakaknya, Hoon, masih yang belum berkahwin, dilahirkan kembali ke agama Kristian, amat berbangga dengan Sunny tetapi keliru dengan jarak jauh mereka.

Sunny telah kembali ke Pulau Pinang untuk menerbitkan sebuah filem baru tentang keluarganya, tanpa pengetahuan keluarganya. Bagaimanapun beliau telah kehabisan wang dan bergelut untuk mengambar sebuah adegan yang penting.

Kakaknya, Hoon membawa makanan untuk Sunny ke studio filemnya dan mendapati bahawa Sunny sedang melakukan pergambaran mengenai keluarga mereka sendiri.

Dalam konfrontasi tersebut, Sunny mendapat tahu perspektif yang berbeza mengenai kehidupan masa silamnya.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

New Year New TV Hot Tips On Buying A Cool TV

Sebalik Tabir Muzik Video LANGIT CINTA Dayang Nurfaizah