in ,

Sinopsis Filem Cintaku Forever Lakonan Yusri KRU & Revalina S Temat

Joe (Lakonan Yusry KRU, Cicakman, Cinta Kolestrol) seorang anak hartawan yang selalu bertukar-tukar pasangan dalam percintaannya. Dia memang terkenal sebagai seorang kaki perempuan. Bertukar teman wanita seperti menukar baju. Tibalah suatu hari, dia bertemu dengan Flora (lakonan Revalina S. Sinetron Bawang Merah, Bawang Putih, Pucong 2) juga ingin ke hospital yang sama dengan Joe.

Joe telah jatuh hati dengan Flora. Ini telah menyebabkan dia meminta bantuan kawan baiknya, Jun, untuk mengetahui siapa sebenarnya Flora. Dalam pencarian itu, Flora juga ada menyimpan hati kepada Joe, tetapi dia meragui kesetiaannya, walaupun Joe telah meninggalkan tabiat lamanya apabila bertemu dengan Flora.

Hubungan mereka menjadi semakin rapat, namun pada suatu hari Joe terkejut apabila mengetahui dia mengidap barah otak. Dia mula menyisihkan diri serta mula menjadi lebih sensitif. Flora mula mengesyaki sesuatu dan menyangka, Joe mula kembali ke tabiat lamanya. Percintaan mereka mula musnah. Flora mula menjauhkan dirinya dari Joe. Dia kecewa.

Pada ketika itulah, Joe mengetahui pula yang Flora telah mengidap penyakit buah pinggang yang agak kronik. Menambahkan penderitaan Flora, dia hidup sebatang kara tanpa saudara mara. Mengetahui hal ini, telah menyebabkan Joe berasa menyesal dan mula menebus kesalahannya kepada Flora. Dia berjanji akan membahagiakan Flora sehingga ke akhir hayat mereka.

Cintaku Forever merupakan sebuah kisah cinta penuh tragis yang cukup meruntun perasaan. Kisah cinta dua pasangan muda yang mengidap penyakit yang cukup merbahaya. Bagaimana Joe yang mengidap penyakit barah otak, sanggup mendermakan buah pinggangnya kepada Flora, apabila dia mengetahui penyakitnya itu begitu kritikal. Walaupun telah diberi amaran oleh doktor, namun Joe tetap berdegil untuk menyerahkan buah pinggangnya kepada Flora.

Setelah pemindahan buah pinggang itu berjaya, keadaan Joe semakin kritikal. Flora amat berharap dia dapat melakukan sesuatu kepada Joe.

Saksikan filem yang cukup menyayat hati ini pada 20hb Disember 2007. Filem produksi dari Indonesia dan diarah oleh Peter Berg ini pastinya membuat jiwa anda meruntun kesedihan.

Budiey rasa filem ini kurang dipromosikan… tiba-tiba hari ini baru Budiey dengar tajuk filem ‘sakit’ ini. Huhu… apa-apa pun, promosi je la filem ini. Bantu-membantu untuk kemajuan filem Melayu.

[tags]stesen monorail, sinopsis film cintaku forever, perhimpunan haram hindraf, download template blog, yusry kru, revalina s, indonesia actor, gossip adam yusry, gay kena, filem duyung, lagu aspalela, abang tukang bakso ciplak, britney spears, rihanna naked, afis, alvin the chipmunk, the water horse review, trailer, poster filem, twisties mesti mau, bogel, sexy photos, seksi, artis seksi, review film puchong, list film horror[/tags]

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Norliana Shamsudin, Pengarah Wanita Termuda Malaysia

Gambar Fezrul Khan Pelakon Drama Jelatang & Girlfriend Teman Tapi Mesra