in , ,

Sinopsis Drama Bersiri DIARI SEORANG SUAMI Lakonan Keith Foo

Pengorbanan Demi Kelangsungan Hidup?

Atas dasar cinta, pasangan muda ini nekad mencari kebahagiaan hidup walaupun perkahwinan mereka tidak direstui oleh keluarga masing-masing. Namun, cabaran hidup yang sangat sukar di ibu kota mula menguji perasaan dan hati kedua-dua insan muda ini.

Saksikan kisah hidup Neesa dan Hairi lakonan Yuna Rahim dan Afieq Shazwan menerusi drama bersiri baharu Diari Seorang Suami di slot Lestary TV3 bermula hari ini (12 November 2021), setiap hari Rabu hingga Sabtu, pukul 9.00 malam. 

Poster Diari Seorang Suami

Diari Seorang Suami yang mempunyai 13 episod ini ialah terbitan Art Ornament Sdn. Bhd. dan diarahkan oleh Johan Bahar dengan nukilan skrip dan idea asal daripada Azril Hamzah, Amin Shakib dan Shida Zali yang turut menampilkan pelakon-pelakon popular lain seperti Keith Foo, Fimie Don, Jun Lojong, Syanie dan Sani Sudin Kopratasa.

Hairi (Afieq Shazwan) dan Neesa (Yuna Rahim) berkahwin pada usia muda walaupun tidak direstui oleh keluarga. Masing-masing hanya berumur 18 tahun. Hairi berbekalkan sijil SPM manakala Neesa bakal menduduki peperiksaan STPM. Mereka telah membuat keputusan untuk berkahwin lari.

Sinopsis Drama Bersiri Diari Seorang Suami Lakonan Keith Foo

Mereka berdua mula menjadi gelandangan di Kuala Lumpur. Malahan, mereka juga tidak mempunyai arah tujuan dan pekerjaan yang tetap. Di situ, Hairi dan Neesa terpaksa melalui pelbagai onak duri hidup dalam kalangan masyarakat gelandangan. Kisah hidup mereka bertambah rumit selepas Neesa disahkan mengandung. Semuanya dicatatkan di dalam diari Hairi yang tidak pernah diketahui oleh Neesa. 

Orang Kaya Azman (Keith Foo) muncul dalam hidup mereka dan mahu membantu Hairi dan Neesa. Orang Kaya Azman menawarkan pekerjaan kepada Hairi malah juga membenarkan kedua-duanya tinggal di rumah agam miliknya.

Apakah yang bakal berlaku pada Hairi dan Neesa? Diari Hairi bakal menjawab hati dan perasaan seorang suami.

Sinopsis Drama Bersiri Diari Seorang Suami Lakonan Keith Foo

Jangan ketinggalan untuk menyaksikan Diari Seorang Suami bermula 12 November 2021, setiap hari Rabu hingga Sabtu, pukul 9.00 malam menerusi slot Lestary di TV3. Anda juga boleh menyaksikannya di laman web www.tonton.com.my 

Sinopsis Drama Bersiri Diari Seorang Suami Lakonan Keith Foo

Untuk mendapatkan info terkini tentang drama kegemaran anda, layari laman sosial Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia, dan Instagram rasmi Drama Sangat iaitu @dramasangat!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Pasya

Pasya Kembali Dengan KEMELUT, Mengisahkan Cinta Tak Kesampaian

Nabila Razali Putus

Nabila Razali Lancar Single Baharu Berjudul PUTUS Malam Ini, Sebuah Lagi Lagu Break Up