in , ,

Shake Shack Buka Cawangan Pertama di The Exchange TRX Kuala Lumpur

Shake Shack Telah Membuka Pintu Secara Rasmi di The Exchange TRX di Malaysia pada 10 April 2024 Lalu dan Menerima Sambutan Menggalakkan daripada Penggemar Burger!

Baru-baru ini, Budiey telah menerima jemputan untuk sesi acara food tasting di restoran Shake Shack, sebuah rangkaian restoran kasual makanan segera antarabangsa yang digemari seluruh dunia. Menurut info yang Budiey baca di internet, restoran ini sebenarnya bermula sebagai food truck atau gerobak hot dog yang sederhana, dan kini telah viral dan trending di Kuala Lumpur dengan membuka pintunya secara rasmi di The Exchange TRX pada 10 April jam 7 malam.

Untuk meraikan majlis itu, 200 tetamu pertama akan menerima hadiah eksklusif, dan kejutan istimewa untuk orang pertama dalam barisan.

[L-R] Shake Shack Malaysia Menu_ ShackBurger, ChickenShack

Eksklusif Malaysia

Shake Shack TRX memperkenalkan pilihan barangan istimewa yang telah direka secara eksklusif untuk meraikan warisan masakan Malaysia yang kaya. Ciptaan ini mempamerkan rasa bersemangat yang sinonim dengan suasana makanan tempatan.

Shake Shack Malaysia City Shake_ Bunga Raya
Bunga Raya Shakes

Bunga Raya city shake yang terkenal, diilhamkan oleh bunga kebangsaan Malaysia, Bunga Raya, menampilkan jeli bunga raya yang dihiasi dengan kastard beku vanila yang diadun dengan buah naga dan gula melaka, dihiasi dengan krim putar, kelapa hancur dan hujan renyai melaka.

Konkrit TRXopical Park eksklusif TRX, diinspirasikan daripada pati tropika Malaysia, menampilkan kastard beku vanila yang diadun dengan nanas Rompine, buah naga dan biskut roti pendek, dihiasi dengan serbuk plum.

[L-R] Shake Shack Malaysia Menu_ ShackBurger, ChickenShack

Item Menu Tandatangan

Menu di TRX menampilkan semua kegemaran dibuat mengikut pesanan yang menggembirakan orang ramai termasuk ShackBurger® yang terkenal yang diperbuat daripada daging lembu Angus segar yang bebas daripada antibiotik; Sosej Flat-Top, yang menggunakan daging lembu import, Chicken Shack tanpa antibiotik dan sandwic Hot Chicken, serta ‘Shroom Burger tanpa daging, Crinkle-Cut Fries yang rangup dan pelbagai jenis Shakes dan Frozen Custard yang menarik.

Shake Shack Malaysia Menu_ Shroom Burger
Shake Shack Malaysia Menu_ Shakes
Shakes
Shake Shack Malaysia Menu_ Fries
Fries
[L-R] Shake Shack Malaysia Concretes_ Hey Macadamia!, Shack Attack, TRXopical Park

Berdiri Untuk Sesuatu yang Baik

Lebih-lebih lagi, Shake Shack bekerjasama dengan pembekal tempatan untuk menyokong komuniti. Konkrit Shack Attack menggunakan ketulan coklat eksklusif daripada pembuat coklat tempatan, Chocolate Concierge, dan dicampur dengan kastard beku coklat, sos fudge Shack dan biji koko.

Berpegang teguh kepada misi syarikat untuk Stand For Something Good, Shake Shack menyokong badan amal tempatan Yayasan Chow Kit, sebuah pertubuhan bukan untung yang berpangkalan di Kuala Lumpur yang bertujuan untuk melindungi hak kanak-kanak dan belia yang berisiko. 5% daripada jualan daripada Shack Attack akan pergi ke punca.

[Photo 5] Shake Shack Malaysia Interior featuring Malaysian Meranti Wood

Sebagai sebahagian daripada komitmen Shake Shack terhadap keterangkuman dan penghormatan terhadap adat tempatan, Shake Shack TRX menawarkan menu yang bebas daging babi, bebas lemak babi dan bebas alkohol.

[Photo 7] Shake Shack Malaysia_s _Organic Oasis_ Interior

Reka Bentuk dan Seni Shack

Mendapat inspirasi daripada etos mampan TRX dan komitmen terhadap penyepaduan organik, Shake Shack TRX merangkumi intipati ‘sambungan organik’. Mengubah persekitaran menjadi oasis organik, reka bentuk menonjolkan kayu Meranti Malaysia, menyelitkan dalaman dengan kehangatan dan ketersambungan semula jadi.

Dipengaruhi oleh bentuk seni tradisional Malaysia seperti ukiran, tenunan, dan pembuatan perak, TRX Shack memberi penghormatan kepada warisan budaya yang kaya di rantau ini. Daripada bakul tenunan tangan yang rumit hinggalah kepada karya perak indah gelanggang Melayu, unsur-unsur seni ini memberi inspirasi kepada palet warna neutral dan aksen botani.

[Photo 4] Shake Shack Malaysia Open Kitchen

Inti kepada reka bentuk adalah ciri siling dinamik yang mengingatkan teknik tenunan tradisional Malaysia, melambangkan kesalinghubungan semua elemen dalam ruang. Melalui tafsiran abstrak ini, Shake Shack TRX memupuk hubungan organik, menjemput tetamu untuk menyelami pengalaman deria yang menghormati tradisi dan inovasi.

Terkenal dengan gayanya yang unik dan menyeronokkan, artis tempatan Shu Yee mendapat inspirasi daripada permaidani tropika Malaysia, menyemai karya seninya dengan semangat meriah negara. Dia dengan lancar menganyam unsur-unsur kraf Malaysia, menambahkan kedalaman dan karakter pada ciptaannya.

Seni Shu Yee juga mencerminkan warisan masakan Malaysia yang kaya, menggambarkan bagaimana makanan adalah lebih daripada sekadar rezeki—ia adalah penyambung budaya yang menyatukan orang ramai.

[Photo 3] Shake Shack Malaysia Dining Area

Mural luaran merakamkan intipati misi jenama, “Stand for Something Good,” sambil turut menggabungkan elemen ikonik Malaysia seperti bunga kebangsaan, seni tenunan yang rumit, permainan kaca marmar tradisional dan burung kebangsaan.

Gabungan budaya tempatan dan etos jenama kami melambangkan perpaduan masyarakat, di mana orang ramai disatukan dan dihubungkan melalui makanan, mewujudkan pengalaman Shack yang tidak dapat dilupakan.

[Photo 2] Shake Shack Malaysia interior with menu

Karya seni dalaman dengan cantik menggambarkan persembahan ShackBurger kami yang ikonik kepada tetamu Malaysia kami, dilengkapi dengan elemen tropika dan tingkap rumah kedai warisan yang menawan, semuanya diselitkan dengan ikonografi kami yang tersendiri. Ia merupakan gabungan yang menarik dari layanan mesra jenama kami dan unsur-unsur tempatan yang bertenaga.

Shake Shack The Exchange TRX, KL

Alamat: Tun Razak Exchange – Station Foyer, Plaza The Exchange TRX, PL.11.0, Persiaran TRX, Imbi, 55188 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur

Masa: 10:00 pagi hingga 10:00 malam

Facebook: https://www.facebook.com/shakeshackmy/

Instagram: https://www.instagram.com/shakeshackmy/

Hashtags: #shakeshack #shakeshackmy

Shake Shack Malaysia Menu_ Cheese Fries
[Photo 6] Shake Shack Malaysia at Plaza The Exchange TRX

Mengenai Shake Shack

Shake Shack menyajikan versi klasik Amerika yang lebih tinggi dengan hanya menggunakan bahan-bahan terbaik. Ia terkenal dengan burger daging Angus buatan sendiri yang lazat, ayam rangup, susu kocak buatan tangan, air limau buatan rumah, bir, wain dan banyak lagi. Dengan makanan berkualiti tinggi pada nilai hebat, layanan mesra dan komitmen untuk mencipta pengalaman yang menaikkan semangat, Shake Shack dengan cepat menjadi jenama pemujaan dengan daya tarikan yang meluas. Tujuan Shake Shack adalah untuk Stand For Something Good®, daripada ramuan premium dan pembangunan pekerja kepada reka bentuk yang memberi inspirasi dan pelaburan komuniti yang mendalam. Sejak Shack asal dibuka pada tahun 2004 di Taman Madison Square NYC, Syarikat telah berkembang ke lebih 430 lokasi seluruh sistem, termasuk lebih 285 di 32 Amerika Syarikat dan Daerah Columbia, dan lebih 145 lokasi antarabangsa di seluruh London, Hong Kong, Shanghai , Singapura, Mexico City, Istanbul, Dubai, Tokyo, Seoul dan banyak lagi.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

GLAMPING SELANGOR TRAVEL

Senarai Zoo Peliharaan Kecil & Ladang Binatang Ternakan di Selangor

Diskaun Sehingga RM200 Untuk Galaxy A15 & Galaxy A25 5G Istimewa Buat Ibu