in , ,

Sertai Hari Kesihatan & Kecergasan Wanita dengan Samsung Health 

Lenturkan Kewanitaan Anda di Hari Kesihatan & Kecergasan Wanita dengan Samsung Health

Tahukah anda bahawa hari Rabu terakhir setiap September ialah Hari Kesihatan dan Kecergasan Wanita Kebangsaan? Ia adalah hari istimewa yang didedikasikan untuk menggalakkan aktiviti fizikal yang kerap dan kesedaran kesihatan di kalangan wanita. 

Walaupun ia berasal dari Amerika Syarikat, mari sertai perayaan di sini di Malaysia juga kerana ia adalah gerakan yang hebat untuk memberi inspirasi kepada wanita yang kita sayangi untuk mengutamakan kesihatan mereka!

Jika anda sedang mencari hari yang sesuai untuk menyedarkan kecergasan dalaman anda dan meneruskan rejim kecergasan anda, tandai 28 September 2022 pada kalendar anda. Berikut ialah beberapa perkara yang boleh anda lakukan dengan Samsung Health untuk meraikan hari itu:

Wearable & hearable (watch 5 & buds 2)_R2

Terokai Rutin dan Pengembaraan Senaman Baharu

Mengekalkan semangat yang berterusan untuk bersenam bermakna sekali-sekala menjadi kreatif dan memperkenalkan pengembaraan baharu ke dalam rutin anda. 

Daripada Pilates hingga kickboxing dan berbasikal, daftarlah untuk kelas senaman adrenalin di pusat kecergasan terdekat anda. 

Galaxy Watch 5 boleh menjejaki sehingga 90 jenis mod senaman, membolehkan anda melihat data masa nyata terus pada pergelangan tangan anda. 

Aplikasi Samsung Health juga menyediakan lebih 120 pelbagai program kecergasan dalam talian oleh pakar supaya anda boleh menyerikan rutin anda dalam keselesaan rumah anda sendiri.

Jika anda memiliki Galaxy Watch5 Pro terbaharu, bawa pengembaraan kecergasan anda ke luar untuk berbasikal atau mendaki! 

Ciri panduan GPS terbina dalam secara eksklusif – Latihan Laluan, Arah Belok demi Belok dan Jejak Kembali – akan membantu anda menavigasi dengan selamat dan menjejaki laluan anda supaya anda boleh meneroka kawasan baharu tanpa rasa takut tersesat. 

Apabila anda memulakan Cabaran Kumpulan kecergasan dalam Samsung Health bersama rakan anda, ia menjadi lebih mengujakan!

3-047_hands-on_galaxy_watch5_silver_HI

Dapatkan Skrin Pantas pada Kesihatan Anda (Komposisi Badan)

Gunakan Hari Kesihatan & Kecergasan Wanita ini sebagai peringatan untuk anda menyemak tahap kesihatan dan kecergasan anda! Jika anda memiliki Siri Galaxy Watch5, anda boleh menikmati cara terpantas (saat!) untuk mendapatkan gambaran lengkap analisis komposisi badan anda. 

Hanya letakkan tangan anda pada Galaxy Watch5 anda seperti gambar di atas, anda akan dapat mengetahui analisis tepat komposisi badan anda – jisim otot rangka, peratusan lemak badan, air badan dan banyak lagi.

Untuk membantu anda mengawal kesihatan anda dengan lebih baik, Samsung Health kemudiannya akan menyesuaikan pengalaman latihan kecergasan hujung ke hujung yang melangkaui aktiviti kecergasan – termasuk menetapkan sasaran komposisi badan, mengesyorkan jadual senaman, membimbing melalui rutin yang diperibadikan serta memperkasakan pengguna. dengan petua motivasi harian, peringatan susulan dan data pemulihan. 

Mengikuti komposisi badan anda adalah langkah pertama dalam mengubah kesihatan dan kecergasan anda kepada semua yang anda inginkan!

Berhati-hati Dengan Kebersihan Anda Makan

Mengetahui apa yang anda makan adalah satu lagi langkah awal dalam meningkatkan kesihatan dan kecergasan anda. Dan, penjejakan pengambilan makanan ialah kawasan di mana gear seperti Galaxy Watch5 dan Samsung Health unggul. Mereka memudahkan untuk memantau semua nutrien yang anda makan dan memahami corak pemakanan anda. Luangkan sepuluh minit setiap hari untuk merancang tiga hidangan utama anda – sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam – dan tetapkan amaran pada jam tangan pintar anda untuk mengingatkan anda supaya mengambil makanan yang baik.

Berikan Masa untuk Pengecasan Semula dan Penjagaan Diri

Jadual yang terlalu padat hari ini boleh menyebabkan sesiapa sahaja mengalami masalah, itulah sebabnya penting untuk mengamalkan penjagaan diri setiap hari. Untuk mengecas semula, cuba pelbagai kandungan kesedaran premium Samsung Health yang akan membantu anda menjadi lebih santai dan hadir – dan anda boleh melakukannya dalam masa 10 minit atau kurang. Dikuasakan oleh Tenang, terdapat tiga jenis aktiviti kesedaran berpandu yang boleh anda lakukan iaitu meditasi, cerita sebelum tidur dan muzik. Orang yang berbeza mempunyai cara yang berbeza untuk menjaga diri. Jika anda berminat untuk menenangkan penjagaan diri yang boleh menyegarkan keadaan mental, emosi dan fizikal anda, pastikan anda mengikuti meditasi berpandu Samsung Health pada hari ini!

Ketahui lebih lanjut tentang apl Samsung Health: https://www.samsung.com/my/apps/samsung-health/

Ketahui lebih lanjut mengenai Siri Galaxy Watch5 di sini:

• Galaxy Watch5 Pro: https://www.samsung.com/my/watches/galaxy-watch/galaxy-watch5-pro-black-titanium-bluetooth-sm-r920nzkaxme/buy/

• Galaxy Watch5: https://www.samsung.com/my/watches/galaxy-watch/galaxy-watch5-40mm-silver-bluetooth-sm-r900nzsaxme/buy/

SAMSUNG WATCH5 PRO

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

FILEM HARUM MALAM

Sutradara Dain Said Kembali Dengan Filem HARUM MALAM 

Ramai Tanya Pasal Anak, Sekali Zulin Aziz Kongsi Berita Menyedihkan