in

Senja Merah Filem Pertama Lakonan Faizal Hussein

Nama pelakon Faizal Hussein melonjak naik selepas membintangi filem Gila-Gila Remaja (1986) dan ia memberi impak besar untuk Faizal membuktikan darah seni diwarisi.

Namun tidak ramai tahu pelakon ini memulakan langkah di pentas lakonan menerusi filem Senja Merah arahan bapanya pelakon Hussein Abu Hassan tahun 1982.

Filem ini turut menampilkan pelakon Latiff Ibrahim, Jamaliah Arshad, Dato Yusof Haslam dan Latiff Ibrahim.

faizal-hussien

Menariknya Radio Televisyen Malaysia (RTM) bakal menyiarkan filem klasik “Senja Merah” mengisi slot Pilihan Jumaat di TV2 pada 12 November ini, pukul 2.00 petang.

Kisahnya berkembang dengan watak Mahmud seorang hartawan yang telah kematian isteri dan tinggal bersama anaknya Anuar dan anak angkatnya Mira. Akhirnya Mahmud berkahwin dengan Zubaidah seorang pengusaha restoran.

Baharom anak Zubaidah sejak kecil berkawan dengan Mira. Apabila dewasa mereka saling jatuh cinta. Anuar tidak suka dengan hubungan mereka berdua kerana takut harta ayahnya jatuh ke tangan Mira dan Baharom.

Sebelum berangkat ke Mekah Mahmud telah meninggalkan wasiat pembahagian harta dan menjodohkan Anuar dengan Mira. Wasiat tersebut telah memecah belahkan keluarga mereka.

Sama-sama ikuti kesudahan kisah penuh konflik kekeluargaan ini hanya di TV2.

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton program di TV, mereka berpeluang menontonnya menerusi portal online, Myklik (myklik.rtm.gov.my). Rancangan ini juga dapat ditonton melalui rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Sisi Komedi Eman Manan Dalam Telefilem NASI AYAM DUDA

Apa Yang Bestnya Moslema In Style Fashion Forward 2015 MISIFF 2015