in

Senarai Program Menarik Sepanjang Syawal di Rangkaian TV Media Prima

GIRANG SYAWAL BERSAMA RANGKAIAN TELEVISYEN MEDIA PRIMA!

Bagi menyemarakkan sambutan bulan Ramadan dan Syawal yang bakal tiba, Rangkaian Televisyen Media Prima (MPTN) telah meneruskan kempen Terima Kasih buat tahun kedua sebagai platform bagi penonton mengekspresikan terima kasih dalam bentuk perbuatan. Kempen ini berlangsung secara menyeluruh menerusi perlantikan duta-duta dari kalangan selebriti popular, siaran program-program TV yang menarik dan acara padang yang pastinya memberi manfaat kepada pengikut setia MPTN.

Barisan Duta Terima Kasih

Istimewa sepanjang bulan Syawal, MPTN tidak melepaskan peluang menceriakan suasana atau mood raya melalui pelbagai program menarik terutamanya sepanjang minggu raya pertama dan kedua. Seperti menjadi tradisi ketika Aidilfitri menonton televisyen bersama keluarga, penonton setia pastinya tertanya-tanya apakah program menarik yang bakal ditayangkan di TV3, TV9 dan ntv7. Antaranya, telefilem-telefilem hebat khas sempena Aidilfitri, drama rantaian, variasi filem-filem pecah panggung dalam dan luar negara, program bual bicara dan majalah, serta program Raudhah.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif, Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Encik Johan Ishak, “Selain kunjung-mengunjung sanak-saudara ketika perayaan Aidilfitri, orang ramai pasti menantikan program televisyen yang membawa seluruh isi rumah duduk bersama di hadapan kaca TV dan bersantai beramai-ramai. Selaku platform nombor satu pilihan rakyat Malaysia, Rangkaian Televisyen Media Prima komited dalam memastikan kualiti program-program hiburan dan kekeluargaan sepanjang Syawal ini menjadi keutamaan kami.

Kami juga ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada pengunjung-pengunjung acara padang, Bazar Terima Kasih & Jom Masjid, yang sanggup meredah cuaca terik dan hujan demi memberi sokongan atas apa yang kami lakukan sepanjang satu hari di dua lokasi iaitu Sungai Petani, Kedah dan Melaka. Sumbangan pembelian juadah berbuka telah kami salurkan kepada rumah kebajikan yang terpilih bagi meringankan beban mereka.

Tidak dilupakan program yang mengimarahkan masjid iaitu Jom Masjid, bersama-sama menyediakan juadah bubur lambuk untuk diagihkan secara percuma kepada komuniti setempat serta rakaman program islamik dan sesi tazkirah yang juga disiarkan secara atas talian di laman Facebook. Penat lelah anda dalam memberi sokongan tanpa prejudis terhadap kami amatlah kami hargai dan jangan lupa ekspresikan terima kasih kita antara satu sama lain agar terjalin erat hubungan silaturahim sesama insan sepanjang Syawal yang riang ini. ”

Program Syawal Menarik di TV3, TV9 & ntv7

Tidak meriah Syawal tanpa program-program menarik menemani anda. Buat tahun 2018, telemovie hebat yang bakal disiarkan di TV3 sempena Aidilfitri adalah Pinggan Tak Retak Nasi Tak Dingin Raya, Istana Firdaus, Senarai Raya Papa, Bahulu Untuk Opah, Baju Raya Eksklusif, Di Penghujung Sujud, Wan Peah Balik Beraya, Din Sardin Beraya, Mak Cun Pi Amerika Lagi, Pendosa Ingin Ke Syurga, Mentari, Selirat dan Taubatku.

Telefilem esklusif di TV3 ini pastinya membariskan pelakon-pelakon hebat tanah air seperti Azrel Ismail, Janna Nick, Zul Ariffin, Shukri Yahaya, Remy Ishak, Scha Al Yahya, Izzue Islam, Erma Fatima, Azizah Mahzan, Sherry Al- Hadad, Ayda Jebat, Umie Aida, Emma Maembong, Kazar Saisi, Raysha Rizrose, Dato’ Rosyam Nor dan ramai lagi.

Bagi peminat drama rantaian di TV3, nantikan drama-drama menarik di slot Dahlia, Cik Sempurna, slot Akasia, Jangan Benci Cintaku dan drama hangat kegilaan rakyat Malaysia, Andainya Takdir 2.

Tidak dilupakan filem-filem hebat seantero dunia dan filem tempatan yang tidak pernah bosan ditonton berulang kali, apatah lagi bersama keluarga dan sanak-saudara. TV3 menampilkan filem-filem blockbuster seperti J Revolusi, Mael Lambong, Mission Impossible ll, Jangan Pandang-Pandang, Kabhi Kushi Kabhie Gham, Boboiboy The Movie, Senjakala, Captain Amerika: The First Avenger, Niyang Rapik, The Avengers, Real Steel, Jurassic Park III, Abang Long Fadil, Kuch Kuch Hota Hai, dan Mission Impossible lll

Selain itu, program hiburan turut menemani anda sepanjang minggu pertama raya. Selebriti dan penyanyi seperti Khai Bahar , Elly Mazlein, Jamal Abdillah, Hael Husaini, Hazama, Dayang Nurfaizah Shuib, Siti Sarah, Erra Fazira dan ramai lagi membuat penampilan dalam program-program hiburan khas seperti Maid Raya, Melodi Raya, Bintang Bersama Bintang Raya, Sherry Show Special, Muzik Muzik Raya dan Konsert Emoji.

Tidak dilupakan adalah program Raudhah yang membawakan program istimewa, Jejak Rasul Ulul Azmi dan program Gaya Hidup, Istimewa Majalah 3, 1,2, Bakar Raya, Borak Kopitiam Raya Special, dan Misi K secara eksklusif di TV3.

Sementara itu di TV9, para penonton setia boleh menonton program Raudhah seperti Tanyalah Ustaz Raya, Singgah Tanyalah Ustaz dan Tanya Apa Saja. Tidak sempurna raya tanpa barisan filem hebat yang boleh ditonton segenap peringkat umur. TV9 juga tidak mahu melepaskan peluang menarik penonton ke kaca TV. Antara filem antarabangsa yang bakal disiarkan adalah Despicable Me 2, Fast & Furious 6, Oblivion dan Jai Ho.

Saluran hip dan segar, ntv7 juga ingin membawa penonton mengamati segenap perasaan dalam telemovie aidilfitri yang bakal ditayangkan bermula hari raya pertama sehingga raya keenam. Antaranya adalah Wish List Raya, Syawal Mencari Cinta, One Last Raya Bersama dan Cruise Cinta Lebaran.

Bagi anda yang meminati filem sains fiksyen dan aksi, boleh menonton filem Tron: Legacy, Guardians Of The Galaxy, Captain America: The Winter Soldier, G-Force, I Am Number Four, Die Hard, Die Hard II di samping filem tempatan seperti Istanbul Aku Datang, Upin & Ipin – Geng: Pengembaraan Bermula dan By My Side.

Program bual bicara Feel Good Show Raya bakal menemui anda pada pagi raya pertama dan kedua bersama hos-hos popular seperti Nana Al Haleq, Erwin Dawson, Keanu Azman, Sugeeta, Aaron Al-Fateh, Megan Tan, Razif Hashim, Thevanesh dan Miasara Ahmad.

ntv7 juga membariskan tujuh program hiburan yang terbaik untuk anda sepanjang minggu pertama raya bagi anda yang berjiwa muda. Tujuh program tersebut adalah It’s Alif! Raya, Socialit, Drop the Beat Special, Family Showdown Raya, Pop! Express, Pop! TV, dan Pop! Rumble.

Barisan Duta Terima Kasih Dan Artis-Artis Bersama Encik Johan Ishak, Ketua Pegawai Eksekutif Rangkaian Televisyen Media Prima

Acara Padang: Bazar Terima Kasih & Jom Masjid, Anggun Life

Acara padang semestinya sudah sinonim dengan kempen-kempen Rangkaian Televisyen Media Prima. Membariskan pelbagai aktiviti-akviti hebat bagi menghargai penonton setia TV3, TV9 dan ntv7, acara padang berjaya menarik minat pengunjung-pengunjung di beberapa lokasi berbeza untuk bersama-sama menjayakannya.

Berbeza dengan tahun lalu, tahun ini Bazar Terima Kasih dan Jom Masjid telah digabungkan dan diadakan pada hari yang sama. Di Bazar Terima Kasih dan Jom Masjid, duta Terima Kasih, Amar Baharin, Aqeef Anaqi, Izzue Islam, Farah Nabilah, Erwin Dawson, Azira Shafinaz, Remy Ishak dan Puteri Aishah dan selebriti – selebriti popular berganding bahu menjayakan pelbagai aktiviti untuk rumah kebajikan terpilih. Sebelum mula operasi di bazar, mereka berkunjung ke rumah kebajikan terpilih bagi tujuan aktiviti amal dan beramah mesra dengan penghuni di situ. Kutipan jualan bazar disumbangkan terus ke rumah kebajikan terpilih di negeri yang dikunjungi.

Tarikh dan lokasi Bazar Terima Kasih yang pertama ialah di tempat letak kereta Amanjaya Mall, Sungai Petani, Kedah pada 26 Mei 2018 bermula jam 3.00 petang sehingga 8.00 malam. Manakala lokasi seterusnya di Dataran Klebang, Melaka pada 2 Jun 2018 di bermula 3.00 petang sehingga 8.00 malam.

Jom Masjid mengetengahkan amalan moreh yang diadakan selepas solat terawih pada bulan puasa. Selain daripada berbuka puasa dan solat maghrib berjemaah, orang ramai boleh menyertai aktiviti ilmiah seperti rakaman program Al-Kulliyyah, solat Isya, berterawih dan sesi tazkirah program Raudhah Mawaddah.

Seiring dengan Bazar Terima Kasih, Jom Masjid juga berlangsung pada 26 Mei 2018 bersamaan 11 Ramadan 1439H di Masjid Andalusia, Bandar Laguna Merbok, Sungai Petani, Kedah. Manakala lokasi kedua diadakan pada 2 Jun 2018 bersamaan 17 Ramadan 1439H, bertempat di Masjid Al-Aminin, Kampung Batang Tiga Timur Bukit Rambai, Klebang, Melaka. Jom Masjid diadakan sebanyak dua sesi dengan sesi pertama bermula jam 9.00 pagi sehingga 12.00 tengah hari dan 5.00 petang sehingga 10.00 malam.

Anggun Life, platform membeli-belah pelbagai jenama pakaian akan turut diadakan pada 8 & 9 Jun di Persada Johor International Convention Centre. Anggun Life menghimpunkan vendor-vendor fesyen terkenal seluruh negara di bawah satu bumbung bagi memudahkan orang ramai membuat persiapan untuk Hari Raya.

Barisan Duta Terima Kasih (Pix 2)

Kolaborasi dengan Faizal Tahir, filem Pulang dan Pavilion Kuala Lumpur

Jika tahun lalu, Rangkaian Televisyen Media Prima berganding bahu bersama Faizal Tahir dan Aizat Amdan dalam penghasilan lagu kempen Terima Kasih 2017, kini Rangkaian Televisyen Media Prima berkolaborasi dengan Faizal Tahir untuk menghasilkan sebuah dokumentari muzik menerusi lagu ciptaan beliau (Starfeather) yang turut diangkat sebagai lagu tema kempen Terima Kasih tahun ini.

Tahun ini juga menyaksikan kolaborasi kedua antara Rangkaian Televisyen Media Prima dan Pavilion Kuala Lumpur. Elemen-elemen kempen Terima Kasih menghiasi segenap ruang legar Pavilion Kuala Lumpur. Selain itu, Pavilion Kuala Lumpur juga ingin menunaikan impian 1000 kanak-kanak yang kurang bernasib baik di Malaysia. Bagi memeriahkan lagi kempen, beberapa aktiviti juga akan diadakan di Pavilion Kuala Lumpur seperti sesi ramah mesra drama mini ‘Pelangi Cinta’ dan filem ‘Pulang’ serta siaran langsung program bual bicara di ruang legar.

Filem Pulang

Pulang, filem terbitan Primeworks Studios yang bakal mencari tumpuan orang ramai semasa tayangan pada bulan Julai telah membuat penampilan awal dalam kempen Terima Kasih. Duta Terima Kasih, Remy Ishak dan Puteri Aishah merupakan tonggak utama dalam karya hasil garapan pengarah Kabir Bhatia. Berlatarbelakangkan era 1940-an hingga tahun 2010, karya milik Mira Mustaffa ini adalah berdasarkan inspirasi seorang kelasi kapal Melayu yang ketika itu berpengkalan di Melaka.

Aplikasi mudah alih: Raudhah

Pada tahun ini, aplikasi mudah alih Raudhah masih mengekalkan fungsi #TerimaKasih bagi membolehkan pengguna menyampaikan kesyukuran dan penghargaan mereka atas rezeki yang diterima. Setiap mesej atau kisah yang dikongsi dan dipaparkan, RM1 akan disumbangkan ke Tabung Bersamamu. Selain itu, anda juga dapat akses kepada video esklusif daripada program popular Raudhah seperti Jejak Rasul, Al-Kuliyyah dan Tanyalah Ustaz serta waktu solat atau waktu berbuka yang tepat berdasarkan lokasi, notifikasi azan, senarai masjid berhampiran dan restoran halal berdekatan anda.

Tonton
Portal perkhidmatan penstriman video tempatan nombor satu dan terbesar di Malaysia, tonton, tidak melepaskan peluang meraikan Ramadan dan Syawal ini bersama para pelanggan menerusi pelancaran kempen Ramadan Raya #rayaMacamVIP yang sedang berlangsung bermula 15 Mei sehingga 30 Jun 2018.

CJ Wow Shop
Sempena Ramadan dan Syawal, CJ Wow Shop yang disiarkan di TV9 ini menggandakan rangkaian Aidilfitri dengan pelbagai jenama baharu kegemaran rakyat Malaysia serta menawarkan ganjaran percutian ke Turki kepada pelanggan dengan pembelian tertinggi. Rangkaian koleksi ini terdiri daripada koleksi-koleksi kegemaran rakyat Malaysia yang sedia ada dan baharu, termasuklah Al-Mukarramah oleh Haqqi Muslim Wear, Ariani X WOW Muslimah Fashion, Mugen Tornado Hybrid Gas Cooker, Classe Raya Carpet dan sebagainya.

Untuk maklumat terkini, anda boleh menonton semua rangkaian televisyen Media Prima Berhad. Layari laman web www.xtra.com.my dan ikuti laman sosial Facebook, Twitter, Youtube dan Instagram @TV3Malaysia, @TV9Malaysia, dan @ntv7malaysia untuk berita dan informasi terkini mengenai kempen Terima Kasih.

—-

DRAMA BERSIRI

ANDAINYA TAKDIR 2
Tarikh : Mulai 13 Jun 2018
Masa Siaran : Rabu – Jumaat, 9.00 malam, 20 episod.
Pelakon : Syukri Yahaya, Nina Iskandar, Balkis, Mas Khan, Faradhiya, Idris Khan,
Sheila Mambo, Idris Mat Diah.
SINOPSIS: Airil masih tidak berputus asa memujuk Fatihah untuk rujuk semula walaupun setelah tiga bulan bercerai. Dia merasakan hidupnya tidak sempurna tanpa Fatihah dan Aleeya di sisi. Fatihah pula mula merasakan kepayahan hidup tanpa seorang suami. Apatah lagi Aleeya kini sudah pandai memberontak dek sebab merindukan Airil dan tertekan kerana Fatihah lebih banyak meluangkan masa di tempat kerja baharu daripada anak sendiri.
(English): Airil has not given up persuading Fatihah to reconcile after being divorced for three months. He feels incomplete without her and Aleeya by his side. Fatihah meanwhile feels difficult without a man by her side, and Aleeya is rebelling because she misses Airil and is depressed due to lack of attention.

DAHLIA: CIK SEMPURNA
Tarikh : Mulai 16 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu– Ahad, 6.58 malam, 21 episod
Pelakon : Azrel Ismail, Amirul Faqeem, Azira Syafinaz, Dayang Areeda, Nor Albaniah, Fazlina
Ahmad Daud, Arman Graseka, Cantriona Ross
SINOPSIS: Si kakak, Noreen, sangat pembesih dan cerewet! Di pejabat juga semua staf meluat dengan sikap Noreen yang terlalu terperinci. Di rumah tak ada sampah walaupun sikit. Masalahnya Noreen selalu mengamuk kerana dia tinggal bersama adiknya yang pemalas. Si adik, Munirah, sangat pemalas dan pengotor! Tapi bila bab penampilan, sentiasa nak cantik dan bergaya. Tetapi dia seorang yang ceria. Sentiasa menebalkan telinga kalau Noreen membebel. Kisah lucu bila mereka berjodoh dengan pasangan yang sikap kontras dengan mereka. Lalu banyak dipaparkan pengajaran dan kesabaran mendepani serta menerima pasangan suami isteri selepas kahwin.
(English): The sister, Noreen is neatnik and fussy! In the office, everyone is tired of her detailed attitude. At home, the place is spotless. Her blows her top off because she lives with her lazy sister, Munirah who is the direct opposite of Noreen. The sisters learned patience when they were matched with people of their opposite personalities.

AKASIA: JANGAN BENCI CINTAKU
Tarikh : Mulai 29 Jun 2018
Masa Siaran : Isnin – Jumaat, 7.00 malam, 28 episod.
Pelakon : Janna Nick, Zul Ariffin
SINOPSIS: Perkahwinan Rafeeqa dan Shahrizal adalah aturan keluarga ketika usia Rafeeqa masih muda. Dia yang tidak bersedia dengan komitmen menganggap perkahwinan itu sebagai bebanan. Lantas, Rafeeqa tidak teragak untuk melanjutkan pelajaran ke Sunderland tanpa menghiraukan perasaan suami yang mencintainya. Lima tahun kemudian, Rafeeqa kembali ke Malaysia dan menyedari dia mula merindui suaminya dan bersedia untuk memikul tanggungjawab sebagai seorang isteri yang sepatutnya. Namun, Shahrizal sudah mempunyai kekasih hati iaitu Husna dan Rafeeqa berjanji pada diri akan merebut cinta suaminya semula.

(English): The marriage between Rafeeqa and Shahrizal was arranged when Rafeeqa was young. She is not prepared for the commitment and sees it as a burden. Therefore, Rafeeqa did not hesitate to further her studies in Sunderland regardless of her husband’s feelings. Five years later, Rafeeqa came back to Malaysia and realized how much she misses him and is ready to carry the responsibility of being a wife. However, Shahrizal fell in love with Husna and Rafeeqa promises to win her husband over.

TELEFILEM

MENTARI
Tarikh : Malam Raya, 14 Jun 2018
Masa Siaran : Khamis, 10.00 malam
Pelakon : Datuk Rosyam Nor, Zahirah Macwilson, Adi Putra, Syafiq Kyle
SINOPSIS: Mentari meluahkan hasratnya untuk berkahwin dengan Firash. Namun ayahnya, Dato’ Ikmal sukar untuk melepaskan anak tunggal kesayangannya kerana dia bimbang akan kehilangan Mentari. Firash merupakan anak kawan baiknya sendiri. Di saat Mentari dan Firash akan disatukan, ibunya mengingatkan Dato’ Ikmal bahawa dia tidak boleh walikan Mentari kerana Mentari bukan anak kandungnya. Dia mengimbas kenangan lalu, apabila isterinya mengalami kemurungan selepas kematian bayi mereka yang berusia 3 bulan ketika itu. Oleh itu, Dato’ Ikmal mengambil anak angkat dengan bantuan pekerjanya, Khalid.
(English): Mentari spoke of her wish to wed Firash, but her father, Dato’ Ikmal has difficulties of losing his only daughter. As Mentari and Firash were to tie the knot, Dato’ Ikmal was reminded that he is unable to be Mentari’s wali as he is not the legitimate father. Dato’ Ikmal adopted Mentari when she was only 3-months-old after the death of their child.

DIN SARDIN BERAYA
Tarikh : Hari Raya pertama, 15 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 9.30 pagi
Pelakon : Izzue Islam, Emma Maembong, Delimawati, Kazar Saisi, Bell Ngasri
SINOPSIS: Din dan Che Ta baru sahaja mengikat tali pertunangan. Kemudian, Din semakin rapat dengan seorang perempuan bernama Riana dan sering menghabiskan masa bersama. Che Ta mencurigai kesetiaan Din dan mendapati tunangnya keluar bersama Riana di sebuah tempat mewah. Sebenarnya, Riana merupakan anggota Unit Tindakan Khas PDRM yang terlibat dalam operasi bersepadu dengan JPJ untuk memburu sindiket kereta klon. Sewaktu bertugas, Din jatuh dan hanyut dalam sungai tetapi telah diselamatkan oleh orang asli. Dia pergi berjumpa dengan Che Ta serta menyarungkan semula cincin yang dipulangkan olehnya.
English): Din and Che Ta is officially engaged. Later on, Din met Riana and spends more time with her. Che Ta doubts Din’s loyalty and caught them dating at a fancy place. Riana is a member of the Special Actions Unit who is working together with JPJ to hunt down syndicates. While on duty, Din fell and drifted away, but was saved by aborigines.

DI PENGHUJUNG SUJUD
Tarikh : Hari Raya pertama, 15 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 2.00 petang
Pelakon : Wan Maimunah, Ayda Jebat, Redza Rosli, Fezrul Khan
SINOPSIS: Arif cacat di kaki kiri dan tangan kirinya tidak kuat akibat kemalangan motosikal semasa merempit beberapa tahun lalu. Dia tinggal bersama ibunya, Zainab yang semakin uzur. Abang dan kakaknya, Azmir dan Zureen bekerja di Kuala Lumpur sebagai doktor dan jarang menjenguk mereka di kampung. Arif bekerja sebagai penjual burger dan sering menerima tomahan orang kampung kerana hidupnya tidak seperti adik beradiknya. Arif redha kerana kecacatan yang dia hadapi dan dia sanggup menjaga ibunya Zainab. Suatu hari, bekas kekasihnya datang menghantar kad kahwin kepadanya dan memerli dia masih di takuk yang lama. Dia pulang ke rumah memberitahu ibunya, agar ampunkan dia kerana tidak pernah membanggakan ibunya, dan pada sujud yang terakhir waktu Subuh, dia berdoa agar ibunya kembali sihat. Namun, apa yang terjadi selepas itu bakal menyentuh jiwa penonton.
(English): Arif is handicapped in his left leg while his left hand is weak due to a motorcycle accident. He lives with his mother Zainab. His siblings, Azmir and Zureen works in Kuala Lumpur as doctors and is rarely at home. Arif sells burgers for a living and is constantly under pressure by the villagers because of the opposing lifestyles between his siblings. Arif accepts his fate and wants to take care of his mother. One day, his ex sent him a wedding invitation and was ridiculed for being the same. He expressed his sadness to his mother, as he never made her proud.

BAJU RAYA EKSKLUSIF
Tarikh : Hari Raya pertama, 15 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 5.00 petang
Pelakon : Scha Alyahya, Lia Natalia, Didie Alias, Isey Titan, Fazlina Ahmad Daud,
Sara Clever Girl, Roslan Shah
SINOPSIS: Shunurin dan Hazwani merupakan sepupu. Tahun ini, mereka merancang untuk menjual baju raya yang eksklusif atas talian. Di pekan, dia berkenalan dengan Ramlah yang memperkenalkan dirinya sebagai ejen di butik yang popular. Mendengar pelan perniagaan Ramlah, Shunurin dan Hazwani tertarik lalu menghabiskan wang simpanan untuk dijadikan modal. Permulaan perniagaan mereka memang laris dan banyak menerima tempahan. Namun, di penghujung Ramadan, Ramlah menghilangkan diri bersama-sama duit mereka. Akhirnya, Ramlah berjaya diberkas, Ramlah merupakan ejen sindiket rompak stor Gudang pakaian dari butik popular dan menjual melalui pasaran gelap.
(English): Shunurin and Hazwani are cousins. This year, they plan to sell exclusive baju raya online. In town, they met Ramlah who introduces herself as a popular boutique agent. Hearing Ramlah’s proposal, Shunurin and Hazwani was flabbergasted and used up all their savings as capital. They had an amazing start, but things went south towards the end of Ramadhan. Ramlah ran away with their money, but was apprehended.

SELIRAT
Tarikh : Hari Raya pertama, 15 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 9.00 malam
Pelakon : Shukri Yahaya, Izzue Islam, Tiz Zaqyah, Mimi Lana
SINOPSIS: Mengisahkan tentang Dharma yang sengaja mengatur pertarungan antara Azrul dan Madi semata-mata untuk membalas dendam terhadap Azrul. Kali orang kanannya ditugaskan untuk merancang dan menjalankan pertarungan ini. Azrul dan Madi akhirnya terpedaya dan bertaruh demi menuntut hak masing-masing.Setelah mereka tersedar yang mereka ditipu akibat perancangan Dharma, mereka akhirnya bergabung untuk memburu Dharma.

(English): A story of Dharma who organized a fight between Azrul and Madi just to get revenge on Azrul. Kali, his right hand man was assigned to plan the fight. When they realized they were just part of Dharma’s schemes, they worked together and hunt him down.

SENARAI RAYA PAPA
Tarikh : Hari Raya kedua, 16 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 9.30 pagi
Pelakon : Fahrin Ahmad, Nina Iskandar, Bella Dowana Mark Adam
SINOPSIS: Raya bakal menjelang, Fairuz terpaksa bekerja lebih masa untuk mengumpul duit bagi menampung perbelanjaan raya. Di dalam keluarga Fairuz, ahli keluarganya sering memberi senarai barang untuk hari raya. Tahun ini, senarainya itu lebih panjang dan mahal. Demi tidak mengecewakan keluarganya Fairuz bekerja lebih keras dan menyuruh pekerjanya kerja ‘overtime’ untuk mencapai target syarikat. Sehingga Fairuz mengalami stress dan mengidap penyakit jantung dan dimasukkan ke dalam hospital. Ahli keluarganya yang lain menyesal kerana sering membebankan Fairuz. Mereka berjanji tidak akan mengamalkan budaya ‘senarai raya’ lagi dan menyambut Hari Raya secara sederhana.
(English): Raya is around the corner, and Fairuz has to work overtime to collect money. His family annually prepares a list for him to shop during raya. This year, the list was longer and more expensive. Fairuz works hard and forced all his employee to work overtime to reach targets. Until one point Fairuz had a heart attack and was rushed to the hospital. His family regretted their actions and promised to celebrate raya moderately.

TAUBATKU
Tarikh : Hari Raya kedua, 16 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 9.00 malam
Pelakon : Syafiq Kyle, Syazuwan Hassan, Farah Nabila
SINOPSIS: Ismail dan Maisarah merupakan pasangan yang sudah mendirikan rumah tangga selama 5 tahun tapi masih belum dikurniakan rezeki seorang anak. Mereka berniaga sate dan hidup bahagia. Akhirnya, Maisarah disahkan mengandung dan melahirkan Yusuf. Kehidupan bahagia mereka hanya sementara apabila mereka terlibat dalam kemalangan dan Yusuf disahkan lumpuh seumur hidup. Tidak lama selepas itu, Maisarah pula terlibat dalam kemalangan dan meninggal dunia. Dunia Ismail terus berubah, dia penat bekerja dan menjaga Yusuf sehinggakan kebajikan Yusuf mula terabai.
(English): Ismail and Maisarah are married for 5 years yet has not been blessed with a child. They sell satay and live happily. Maisarah was confirmed pregnant and gave birth to Yusuf. Their merriment was temporary. They met an accident and Yusuf was paralyzed for life. Not long after that, Maisarah died in a tragic accident. Ismail’s life took a turn, and Yusuf was neglected.

PINGGAN TAK RETAK NASI TAK DINGIN RAYA
Tarikh : Hari Raya ketiga, 17 Jun 2018
Masa Siaran : Ahad, 9.30 pagi
Pelakon : Raysha Rizrose, Idris Khan, Azrel Ismail
SINOPSIS: Hani, Mizan dan anak mereka, Ghazali terjebak dalam kemalangan jalanraya yang menyebabkan Hani hilang ingatan. Dia cuma mengingati ibu bapanya serta bekas kekasihnya, Nizam. Mizan cuba untuk mengingatkan Hani tentang memori mereka bersama tetapi Hani nekad hendak berkahwin dengan Nizam. Dia meminta Mizan menceraikannya dan melarikan diri. Akhirnya, ingatan Hani kembali dan dia menyesal kerana meninggalkan anak dan suaminya. Namun, Mizan dan Ghazali maut dalam kemalangan jalanraya ketika bergegas pulang ke kampung untuk bertemu dengannya.

(English): Hani, Mizan and their child, Ghazali met an accident and Hani lost her memory. She only remembers her parents and her ex, Nizam. Mizan tried to remind Hani of their times together but Hani, being sure of Nizam wanted to wed Nizam. She forced Mizan into divorcing her and ran away. Finally, Hani regained her memory. Unfortunately Mizan and Ghazali died in an accident on their way to meet her.

BAHULU UNTUK OPAH
Tarikh : Hari Raya ketiga, 17 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 5.00 petang
Pelakon : Remy Ishak, Ruminah Sidek, Azhar Amir, Azizah Mahzan, Nada Syuhada
SINOPSIS: Badrul, seorang bekas banduan kembali ke kampung untuk menjaga opahnya, Halimah. Badrul telah dipenjarakan selama 2 tahun kerana mencuri. Walaupun sering dicaci, dia nekad untuk menyara hidup opahnya yang mempunyai sakit nyanyuk atau Alzheimer. Dia susah mencari kerja kerana seorang bekas banduan. Badrul teringat masakan kegemaran Opahnya, dan terjumpa resepi Opah. Sejak itu, dia giat membuat bahulu dan berniaga di kampungnya. Ia mendapat sambutan yang baik namun sesuatu yang tidak dijangkakan bakal tiba.
(English): Badrul, an ex convict came home to look after her grandmother, Halimah. Badrul was prisoned for two years for thievery. Even though mocked, he is determined to support his grandmother who has Alzheimer. He is unable to find work as an ex con. Badrul found his grandmother’s recipe and since then made bahulu to be sold.

MAK CUN PI AMERIKA LAGI
Tarikh : Hari Raya keenam, 20 Jun 2018
Masa Siaran : Rabu, 10.00 malam
Pelakon : Erma Fatima, Umie Aida, Dato’ Rahim Razali, Balkisyh Semundur Khan
SINOPSIS: Mak Cun dan Manisah berkeras ingin mengikut Maya ke LA. Satu hari Mak Cun dan Manisah keluar sendiri apabila Maya tinggalkan mereka di rumah. Manisah mengajak Mak Cun berjalan-jalan kononnya hendak berjumpa dengan artis Hollywood. Ketika sedang berjalan-jalan mereka berkenalan dengan Kelvin tanpa mnyedari Kelvin sebenarnya ialah penipu. Dia mencuri bag tangan Manisah dan Mak Cun sehingga tinggal sehelai sepinggang. Akhirnya mereka terjumpa dengan Joyah. Joyah membantu mereka untuk mnyelesaikan masalah mereka. Mak Cun mengamuk kerana Manisah cuba menggoda suami Joyah. Joyah naik angin apabila mengetahui tentang hal itu dan menghalau mereka keluar. Joyah mencari mereka semula kerana tidak sampai hati. Setelah passport Mak Cun dan Manisah siap, mereka pun berkemas untuk pulang ke Malaysia tanpa diduga Manisah berubah fikiran sebelum berlepas ke Malaysia.
(English): Mak Cun and Manisah insists on following Maya to LA. One day Mak Cun and Manisah went out on their own and left Maya at home. They met Kelvin on their ventures and does not know that he is a liar. He robbed the women and they were left with nothing. They met Joyah, and she helped them solve their problem. Mak Cun was angry at Manisah for flirting with Joyah’s husband, and were kicked out when Joyah found out.

WAN PEAH BALIK BERAYA
Tarikh : Hari Raya ketujuh, 21 Jun 2018
Masa Siaran : Khamis, 10.00 malam
Pelakon : Zee, Acap, Faiz, Norma Damanhuri, Sherry Al-Hadad, Janna Nick
SINOPSIS: Niat jahat Mas Ayu dapat dihidu oleh Wan Peah, memaksanya untuk kembali ke Kampung Kuala Pari Hilir. Niat baiknya untuk menyelamatkan penduduk kampung dari gangguan Malika disalahertikan oleh Yeh, Li dan Ghani. Orang kampung beserta tiga sekawan itu meminta maaf kepada Wan Peah kerana menyalahanggap tentang kehadirannya itu. Segalanya kembali jernih apabila Wan Peah mematahkan cucuk sanggul pusakanya membuatkan Malika hilang. Mas Ayu pula mendapat kifarah kerana mempunyai niat jahat terhadap Malika.
(English): Wan Peah could smell Mas Ayu’s evil plan. Forcing her back to Kampung Kuala Pari Hilir. Her intentions of saving the villagers from Malika was misunderstood by Yeh, Li and Ghani. Everyone apologized to Wan Peah because of their mistake. Everything became the way it was after Wan Peah drove Malika away.

PENDOSA INGIN KE SYURGA
Tarikh : Hari Raya kelapan, 22 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 10.00 malam
Pelakon : Datuk Rosyam Nor, Raysha Rizrose, Fauziah Nawi, Sherry Merlis
SINOPSIS: Sufian berhijrah mencari rezeki di bandar dan meninggalkan isterinya bersama ibunya di kampung. Janji Sufian kepada Aisyah, dia akan berusaha untuk pulang dan melawat Aisyah sekerap mungkin. Namun, janji hanya tinggal janji. Sufian berubah 360 darjah dan bertukar namanya kepada Shawn. Anak mereka, Juanita yang kini berusia 19 tahun memberontak telah melarikan diri ke bandar. Juanita bertemu dengan Shawn di kelab tanpa mengetahui Shawn adalah bapa kandungnya. Mereka bercinta. Tibalah saat Juanita meminta Shawn bertemu penjaganya di kampung. Tiada kata yang keluar daripada mulut Shawn apabila Juanita membawanya bertemu Aisyah.
(English): Sufian moved to the city and left his wife with his mother back home. Sufian’s promise to Aisyah, he will strive to come home and visit her, but it did not happen. Sufian took a 360 degrees turn and changed his name to Shawn. Their daughter, Juanita who is now 19 years-old rebelled and ran to the city. Juanita met Shawn at the club and does not know that he is her father. They fell in love and Juanita wants him to meet her guardians back home.

ISTANA FIRDAUS
Tarikh : Hari Raya kesembilan, 23 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 9.00 malam
Pelakon : Redza Rosli, Fasha Sandha, Nik Adam Mika, Fadzilah Mansor
SINOPSIS: Akibat dari terleka, Mak Su, pengasuh kepada Danial tidak sedar Darwish sudah tidak bermaya akibat tersedak susu. Darwish disahkan meninggal dunia ketika tiba di hospital. Sejak kejadian itu, Kamal tidak membenarkan Danial pergi ke rumah Mak Su. Mak Su sedar akan kealpaannya lalu dia memohon maaf kepada Liza. Liza menolak untuk bertemu dengannya. Sejak itu, Liza murung. Semua kerja rumah diambil alih Kamal. Danial merasakan dirinya terabai kerana ibu dan ayahnya sering bergaduh. Dalam diam, Danial curi-curi berjumpa Mak Su ketika dia ke masjid. Danial selalu berdoa supaya Allah mengambil nyawanya kerana dia ingin bersama-sama dengan Darwish untuk ke syurga Firdaus.
(English): Darwish died as they reached the hospital. Ever since, Kamal did not allow Danial to Mak Su’s. Mak Su apologized for her mistake to Liza, but to no avail. Liza was depressed and left all the chores to Kamal. Danial felt neglected as his parents fought day in, day out. Behind their backs, Danial meets Mak Su at the mosque. Danial prays that Allah takes his life so he could be with Darwish in His Heaven.

FILEM

J REVOLUSI
Tarikh : Malam Raya, 14 Jun 2018
Masa Siaran : Khamis, 10.00 malam
Pelakon : Izara Aishah, Zul Ariffin, Nur Fazura, Azad Jasmin, Farid Kamil, Iedil Putra
SINOPSIS: J Revolusi mengisahkan tentang Jay Zulkarnain yang merupakan seorang ketua serangan untuk UTK (Unit Tindakhas) di Malaysia. Oleh kerana Jay dan pasukan operasinya begitu terlatih, digeruni dan mempunyai serangan maut, mereka adalah mimpi ngeri bagi semua pengganas.
Tetapi, apabila kakak Jay, Dian (Nur Fazura), seorang ejen dalam penyamaran, ditangkap oleh pengganas misteri yang telah memerangkap Jay dengan tuduhan membunuh ahli kumpulannya, Jay perlu bertindak melawan masa untuk menyelamatkan kakaknya dan membongkar rahsia lelaki yang tidak mengalah untuk menghancurkan Jay.
(English): Jay Zulkarnain is an assault leader for Malaysia’s elite and deadly special force known as the UTK (Unit Tindakhas), and he and his squad of operatives are every terrorist’s worst nightmare. However, a mysterious terrorist has framed Jay for the murder of one of his squad members, and has also captured his sister Dian, who is an undercover agent. To save her sister, Jay must race against time to unravel the secret and reason as to why this terrorist is trying to destroy him.

MAEL LAMBONG
Tarikh : Hari Raya pertama, 15 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 11.30 pagi
Pelakon : Zizan Razak, Juliana Evans, Salehuddin Abu Bakar
SINOPSIS: Mael Lambung (Zizan Razak) merupakan seorang penarik kereta yang cukup dikenali di Kuala Lumpur. Hidupnya mula berubah dan menjadi kelam kabut apabila bertemu dengan Maria (Juliana Evans) yang meminta pertolongan darinya untuk menyelamatkan diri daripada penjahat.

MISSION IMPOSSIBLE ll
Tarikh : Hari Raya pertama, 15 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 12.30 tengah malam
Pelakon : Tom Cruise, Dougray Scott, Thandie Newton, Ving Rhames, Richard Roxburgh, John Polson, Brendan Gleeson, Dominic Purcell
SINOPSIS: Organisasi penyiasatan IMF dibubarkan. Ethan Hunt perlu berdepan ancaman sebuah kumpulan yang dianggotai rangkaian agen khas berkemahiran tinggi, dipanggil Syndicate. Syndicate menyasarkan barisan penyiasat ‘new world order’ menerusi pelbagai siri serangan keganasan di seluruh dunia.
(English): Ethan Hunt leads his IMF team on a mission to capture a deadly German virus before it is released by terrorists. His mission is made impossible due to the fact that he is not the only person after samples of the disease. He must also contest with a gang of international terrorists headed by a turned bad former IMF agent who has already managed to steal the cure.

JANGAN PANDANG-PANDANG
Tarikh : Hari Raya kedua, 16 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 11.30 pagi
Pelakon : Zizan Razak, Nas-t, Sara Ali, Miera Leyana, Azhar Sulaiman, Jaafar Onn, Erin Malek
SINOPSIS: Empat pelajar kolej jurusan Sains Sosial dan Manusia – Ajis, Ben, Yaya dan Diana ditugaskan untuk membuat satu tugasan mengumpul maklumat dan data tentang artifak-artifak di Gua Bewah. Yaya baru mendapat tahu Ajis main kayu tiga dan bertekat mahu putus hubungan namun demi menyiapkan tugasan, Yaya setuju untuk berdamai buat seketika. Tugasan berkumpulan memaksa mereka mencari ahli kumpulan ke 5, seorang pelajar jurusan sama tetapi dari luar kampus bernama Marsha, seorang gadis gothik yang penuh misteri. Marsha kata beliau boleh membawa mereka untuk membuat kajian dan penemuan-penemuan artifak di kawasan gua yang tidak pernah dimasuki manusia moden. Tiba di jeti Tasik kenyir, mereka bermalam di dalam sebuah rumah bot kepunyaan seorang lelaki misteri bernama Abang Bob.
(English): Ahmad Idham’s local comedy sees four friends, Ajis, Ben, Yaya and Diana, who are assigned to hike into an abandoned cave, Gua Bewah, in order to study the history of the place as their final year project for college. However, to complete the assignment they would need to help of a fifth member, which they find in the mysterious and gothic external student Marsha. Marsha reveals that she can guide them to an area of the cave that no modern human has ever entered. However, the group does not count on the various supernatural happenings that they have to face once they are there…

KABHI KUSHI KABHIE GHAM
Tarikh : Hari Raya kedua, 16 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 2.00 petang
Pelakon : Amitabh Bachchan, Jaya Bhaiduri, Shah Rukh Khan, Kajol, Hrithik Roshan, Kareena
Kapoor Khan, Rani Mukerji
SINOPSIS: Yashvardhan Raichand hidup dengan cara hidup yang sangat mewah bersama isterinya, Nandini serta dua orang anak lelakinya, Rahul dan Rohan. Walaupun Rahul hanya merupakan anak angkat, Yashvardhan dan Nandini tetap melayan Rahul seperti anak kandung mereka sendiri. Apabila kedua-duanya telah dewasa, Yashvardhan dan Nandini mula mencari pasangan untuk Rahul dan menemui seorang gadis bernama Naina. Apabila Yashvardhan dan Nandini memberitahu Rahul tentang rancangan mereka, Rahul bertegas dia mencintai orang lain iaitu Anjali Sharma. Yashvardhan dan Nandini pergi menemui keluarga Anjali dan menyedari keluarga tidak setaraf dengan mereka.
(English): Rahul (Shah Rukh Khan), the adoptive son of business magnate Yash Raichand (Amitabh Bachchan), feels eternal gratitude to his father for rescuing him from a life of poverty. Yet, when Yash forbids his love of poor Anjali (Kajol), Rahul marries her and moves to London with new wife and sister-in-law, Pooja (Kareena Kapoor), breaking the heart of his mother (Jaya Bachchan). Ten years later, Rahul’s younger brother (Hrithik Roshan) comes to London intent on brokering peace between father and son.

BOBOIBOY THE MOVIE
Tarikh : Hari Raya ketiga, 17 Jun 2018
Masa Siaran : Ahad, 2.00 petang
Pelakon (Suara) : Nur Sarah Alisya, Anas Abdul Aziz, Mohd Fathi Diaz
SINOPSIS: Sekumpulan alien pemburu harta karun bernama Tengkotak telah tiba di bumi dan menculik Ochobot dengan tujuan menggunakannya untuk menemukan sebuah “Sfera Kuasa” yang kuat dan tersembunyi di bumi. BoBoiBoy dan rakan-rakan akan bersama berjuang untuk menyelamatkan Ochobot dan mengungkap rahsia di balik “Sfera Kuasa”.

(English): A group of alien treasure hunters named The Tengkotak has arrived on earth and kidnapped Ochobot in order to use him to locate an ancient and powerful Power Sphere hiding on earth. BoBoiBoy and his super friends must now race against time to save Ochobot and uncover the secrets behind the Sfera Kuasa. Their journey will take them on an adventure filled with action, comedy, and beautiful locales.

SENJAKALA
Tarikh : Hari Raya keempat, 18 Jun 2018
Masa Siaran : Isnin, 4.00 petang
Pelakon : Liyana Jasmay, Zahiril Adzim, Kamal Adli
SINOPSIS: Karlisa, baru saja kematian tunangnya di dalam sebuah kemalangan jalan raya. Sejak itu, Karlisa mendapat mimpi pelik yang memanggil-manggil gadis itu untuk pulang ke kampung ibunya iaitu Kg Senja Lama. Karlisa pernah membesar di kampung tersebut sewaktu kecil, tetapi berpindah ke Kuala Lumpur dan sejak itu tidak pernah pulang semula ke sana. Secara sembunyi-sembunyi, Karlisa bersama teman rapatnya, Isabella, pergi ke Kg Senja Lama.
(English): After the tragic death of her fiance, Karlina encounters strange dreams that call upon her return to her mother’s village. Out of curiosity, Karlina start her mysterious journey.

CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER
Tarikh : Hari Raya keempat, 18 Jun 2018
Masa Siaran : Isnin, 9.00 malam
Pelakon : Chris Evans, Hayley Atwell, Sebastian Stan, Tommy Lee Jones, Hugo Weaving, Dominic Cooper, Samuel L. Jackson, Toby Jones
SINOPSIS: Selepas didapati tidak sesuai untuk perkhidmatan tentera, Steve Rogers menjadi sukarelawan bagi projek penyelidikan amat rahsia yang menukar dirinya menjadi Kapten Amerika, seorang wira yang berdedikasi bagi mempertahankan idea Amerika Syarikat.
(English): It is 1941 and the world is in the throes of war. Steve Rogers (Chris Evans) wants to do his part and join America’s armed forces, but the military rejects him because of his small stature. Finally, Steve gets his chance when he is accepted into an experimental program that turns him into a supersoldier called Captain America.

NIYANG RAPIK
Tarikh : Hari Raya kelima, 19 Jun 2018
Masa Siaran : Selasa, 4.00 petang
Pelakon : Nasir Bilal Khan, Fizz Fairuz, Zed Zaidi
SINOPSIS: Cerita bermula apabila dikejutkan dengan kematian Zack secara misteri. Zack mati di sebabkan busung pada perutnya. Kematian Zack benar-benar memeranjatkan 4 rakan karibnya iaitu Helmi, Saiful, Zizan dan Amir. Mereka semua merupakan lepasan pelajar jurusan Kajian Sejarah. Selepas majlis tahlil arwah Zack, mereka berempat di kejutkan lagi dengan cerita dimana Zack menderita penyakit tersebut sejak setahun yang lepas selepas balik dari kampung Niyang Rapik. Setelah di selidik, mereka berempat mendapati Zack telah mengambil sebuah Kendil lama dari kampung Niyang sewaktu mereka melakukan projek tahun akhir kajian peninggalan sejarah di kampung Niyang Rapik.
(English): When a group of college students travel to a village called Niyang Rapik to conduct research for school, they thoughtlessly remove an item that desperately changes their fates and imperils the people of the village.

THE AVENGERS
Tarikh : Hari Raya kelima, 19 Jun 2018
Masa Siaran : Selasa, 9.00 malam
Pelakon : Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow
SINOPSIS: Loki bertembung dengan the Other, pemimpin keturunan makhluk luar angkasa dikenali sebagai Chitauri. Sebagai pertukaran untuk mendapatkan Tesseract, sumber tenaga yang kuat dengan potensi tidak diketahui, the Other menjanjikan Loki tentera yang boleh digunakannya untuk menakluk bumi. Nick Fury, pengarah agensi perisikan S.H.I.E.L.D. dan leftenan beliau, Ejen Maria Hill tiba di kawasan terpencil fasiliti penyelidikan semasa satu pemindahan dimana ahli fizik Dr. Erik Selvig mengetuai pasukan penyelidikan eksperimen terhadap Tesseract. Loki mengambil Tesseract dan menggunakan tongkatnya untuk menghambakan Selvig serta beberapa ejen termasuk Clint Barton untuk membantunya. Sebagai respons kepada serangan itu, Fury mengaktifkan “Inisiatif Avengers”. Ejen Natasha Romanoff dihantar ke Kolkata untuk merekrut Dr. Bruce Banner untuk mengesan Tesseract melalui pelepasan radiasi gamma. Coulson melawat Tony Stark untuk menyuruhnya mengulas penyelidikan Selvig dan Fury mendekati Steve Rogers dengan tugasan untuk mendapatkan Tesseract.
(English): When Thor’s evil brother, Loki, gains access to the unlimited power of the energy cube called the Tesseract, Nick Fury, director of S.H.I.E.L.D., initiates a superhero recruitment effort to defeat the unprecedented threat to Earth.

REAL STEEL
Tarikh : Hari Raya keenam, 20 Jun 2018
Masa Siaran : Rabu, 2.00 petang
Pelakon : Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Dakota Goyo, Anthony Mackie, Kevin Durand, Hope
Davis, James Rebhorn, Karl Yune, Olga Fonda
SINOPSIS: Mengisahkan mengenai harapan seorang lelaki, Charlie Kenton untuk bergelar juara dunia dalam sukan tinju musnah apabila sukan tersebut telah diambil alih oleh robot.Kemudian dia telah menukar kerjayanya sebagai seorang promoter tinju yang membabitkan pertandingan di antara robot, tetapi berhadapan dengan pelbagai kesukaran. Selepas itu dia telah bergabung dengan anak lelakinya untuk menghasilkan sebuah robot bernama Atom dan melatihnya untuk bergelar juara
(English): Charlie Kenton (Hugh Jackman) used to be a prizefighter but lost his chance to win a title when heavy, towering robots took over the boxing ring. Now working as a small-time promoter, Charlie pieces together scrap metal into low-end fighters, barely earning enough to make it from one underground venue to the next. After hitting rock bottom, Charlie reluctantly teams with his estranged son, Max (Dakota Goyo), to build and train a championship robot for a last shot at redemption.

JURASSIC PARK III
Tarikh : Hari Raya ketujuh, 21 Jun 2018
Masa Siaran : Khamis, 4.00 petang
Pelakon : Sam Neill, William H. Macy, Téa Leoni
SINOPSIS: Selepas dipujuk oleh ahli perniagaan yang kaya yang ingin membuat lawatan ke Isla Sorna, tempat kedua InGen selepas taman tema Jurassic Park, Dr. Alan Grant akhirnya mengetahui niat sebenar jemputan itu. Satu insiden tragik terjadi dan mereka perlu melepaskan diri untuk menyelamatkan nyawa masing-masing.
(English): After being persuaded by a wealthy businessman to conduct an aerial tour of Isla Sorna, InGen’s second site for a failed Jurassic Park experiment, Dr. Alan Grant (Sam Neill) discovers the true reason for his invitation. A tragic accident maroons the party of seven, and they must attempt to escape with their lives.

KUCH-KUCH HOTA HAI
Tarikh : Hari Raya kesembilan, 23 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 2 petang
Pelakon : Shahrukh Khan, Kajol, Rani Mukherjee
SINOPSIS: Percintaan antara mahasiswa antara Rahul Khana, Anjali Sharmadan Tina Malhotra. Rahul dan Anjali adalah sahabat dekat, sifat Anjali yang kasar membuat Rahul selesa berkawan dengannya. Sampai suatu hari datanglah mahasiswi cantik dari Oxford University bernama Tina Malhotra, anak pengarah kampus tersebut. Penampilan Tina berlainan daripada Anjali, dia sangat feminin dan cantik. Ini yang membuat Rahul tertarik padanya. Namun sebelum itu, ternyata Anjali ternyata menyimpan rasa pada Rahul.
(English): Great love story about two college pals (Rahul and Anjali) who do just about everything together, until the principals’s daughter (Tina) arrives and Rahul quickly falls in love with her. It is then, that Anjali also begins to realize her love for Rahul, but is suddenly too late to confess her love. Eight years after, Rahul loses Tina after childbirth and raises his daughter (named also Anjali) with his mother. On her 8th birthday, young Anjali realizes her mother’s greatest wish to reunite both Rahul and Anjali.

MISSION IMPOSSIBLE lll
Tarikh : 23 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 12.30 tengah malam
Pelakon : Tom Cruise, Philip Seymour Hoffman, Ving Rhames, Billy Crudup, Michelle Monaghan, Jonathan Rhys Meyers, Keri Russell, Maggie Q, Simon Pegg
SINOPSIS: Ejen Ethan Hunt dikhianati oleh rakan baiknya dalam IMF. Selepas bersara, Ethan Hunt berdepan dengan ancaman dalam hidupnya apabila Owen Davian, seorang pengedar senjata api yang juga sasaran utama agensi tersebut mendedahkan identity.Lindsay Farris. Davian juga menculik isteri Hunt untuk mengugut Hunt supaya menunduk kepadanya.
(English): Retired from active duty, and training recruits for the Impossible Mission Force, agent Ethan Hunt (Tom Cruise) faces the toughest foe of his career: Owen Davian (Philip Seymour Hoffman), an international broker of arms and information, who is as cunning as he is ruthless. Davian emerges to threaten Hunt and all that he holds dear — including the woman Hunt loves.

RAUDHAH

JEJAK RASUL ULUL AZMI
Tarikh : Hari Raya ketiga, 17 Jun 2018
Masa Siaran : Ahad, 11.00 malam
Hos : Ahmad Fedtri Yahaya
SINOPSIS: Jejak Rasul: Ulul Azmi adalah tayangan istimewa Jejak Rasul terdahulu dan sedikit bingkisan rakaman Jejak Rasul di Egypt yang akan ditayangkan pada tahun 2019. Jejak Rasul Ulul Azmi akan menceritakan kisah-kisah 5 nabi ulul azmi dengan animasi 3D.
(English): Jejak Rasul: Ulul Azmi is a mix of previous Jejak Rasul and the currently on-going recording Jejak Rasul in Egypt which will air in 2019. It will tell the stories of all 5 “ulul azmi” prophets and will be accompanied by 3D animation.

GAYA HIDUP

MISI K
Tarikh : Hari Raya pertama, 15 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 4.00 petang
SINOPSIS: Dokumentari Misi Kemanusiaan atau Misi K 2018 kali ini membawa penonton ke Turki mendekati pelarian Syria tatkala menghadapi musim sejuk.Misi selama 10 hari di Bumi Turki lebih menumpukan di daerah Gaziantep, Sanliurfa dan Kilis yang menempatkan kem pelarian juga rumah anak anak yatim/ibu tunggal. Krew mendekati mangsa perang dan mendengar isihati dan melihat keadaan mereka, mengundang perasaan yang pilu bagi setiap sukarelawan. Melalui misi ini rakyat Malaysia dapat melihat penderitaan yang dialami pelarian Syria. Pelbagai kisah duka dan tangis yang meruntun hati bagi setiap yang mendekatinya terutama dua kanak kanak mangsa perang, Shaema Taifa dan Bilal Ghassan yang hilang penglihatan akibat terkena serpihan bom.
(English): Humanitarian Mission Documentary or Misi K 2018 brings viewers to Turkey and up close with the Syrian refugees during winter. The 10 days mission in Turkey focuses on the districts of Gaziantep, Sanliurfa and Kilis where the refugee camps are located as well as the homes for orphans / single mothers.

BORAK KOPITIAM RAYA SPECIAL
Tarikh : Hari Raya pertama – ketiga, 15 – 17 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat – Ahad, 7.00 pagi
Pelakon : Dayah Bakar, Fiona Cheong, Fify Azmi, Muaz Koolfm, Hefny Sahad, Sarah Adiba,Zack
Merican, Haziq Hussni
SINOPSIS: Raya tahun ini akan menjadi huru-hara, menarik dan penuh ketawa dengan #RayaNegRaya Borak Kopitiam. tahun ini akan menjadi lebih kecoh sebagai tuan rumah akan berkongsi makanan terbaik, koleksi kuih, kenangan nostalgia setiap negeri yang diundi oleh penonton semasa siaran Ramadan.
(English): Raya this year will be chaotic, exciting & full of laughter with our #RayaNegRaya this year will be chaoeri theme- hosts will share the best food, kuih collection, nostalgic memories of each state- voted by audience during Ramadan telecast.

1, 2, BAKAR RAYA
Tarikh : Hari Raya kedua, 16 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 11.30 pagi
Hos/selebriti : Anis Nabilah, Erwin Dawson, Azira Defam, Manggis Defam, Sofia Defam
SINOPSIS: Anis Nabilah mempunyai misi untuk menjemput selebriti yang meminati kuih raya dan juadah hari raya yang bakal disediakannya.
(English): Anis Nabilah in her mission to fulfil her invited celebrity fan favourite ‘kuih raya’ and main dish for Hari Raya

ISTIMEWA MAJALAH 3
Tarikh : Hari Raya keempat & kelima, 18 & 19 Jun 2018
Masa Siaran : Isnin & Selasa, 6.00 petang
SINOPSIS: Majalah 3 Istimewa Raya 2018 adalah kompilasi kisah-kisah menarik untuk tontonan santai di musim perayaan. Antara kisah menarik yang akan disiarkan ialah Anak Badak Penyambung Zuriat Spesies, Doktor Pokok, Jamil Kucing dan Dua Beruknya, Legasi Wau Gergasi.

(English): Majalah 3 Istimewa Raya 2018 is a repackaging of the best of Majalah 3 for light watching during Raya season: Anak Badak Penyambung Zuriat Spesies, Doktor Pokok, Jamil Kucing dan Dua Beruknya, Legasi Wau Gergasi.

HIBURAN

MAID RAYA
Tarikh : Hari Raya pertama, 15 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 11.00 malam
Hos : Shuib & Sarah
SINOPSIS: Bersama Shuib dan Sarah sebagai hos Maid Raya 2018. Mereka akan menjemput tetamu mereka untuk menyambut raya dan berkongsi kisah raya mereka.
(English): “Maid Raya 2018” will bring to you a different concept where Shuib and Sarah will be the host for the show and will invite their guests, to their open house to celebrate Raya and share Raya experiences.

SHERRY SHOW SPECIAL
Tarikh : Hari Raya kedua, 16 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 11.00 malam
Hos : Sherry Al-Hadad
SINOPSIS: Sherry dan selebriti jemputan akan bermain permainan kampung. Siapa yang kalah akan didenda, Ain Edruce dan Jiggy akan bertindak sebagai marshall.
(English): This special Raya episode will be a ‘Kampung’ setting whereby Sherry & other celebrities playing ‘kampung games’. Those who failed will have to go through punishment. The sidekick, Ain Edruce & Jiggy will acts as task marshall.

MELODI RAYA
Tarikh : Hari Raya ketiga & kesepuluh, 17 & 24 Jun 2018
Masa Siaran : Ahad, 12.00 tengah hari
Hos : Janna Nick & Ajak
SINOPSIS: Melodi Raya 2018 kali ini tampil dengan konsep drama dan hiburan. Berlatarbelakangkan suasana kampung, Janna Nick dan Ajak akan pergi beraya kerumah-rumah kawan-kawan (selebriti) di hari raya. Mereka akan berborak santai dan dihiburkan dengan persembahan artis-artis jemputan.
(English): Melodi Raya 2018 will be hosted by Ajak & Janna Nick and will brings the concept of drama and entertainment with the setting of ‘Kampung’. In this special episode, Ajak & Janna Nick touring around the village to visit their friend’s (celebrities) house during Hari Raya. During the ‘beraya’ session, both of them will be chatting with celebrities and enjoy the performance by the artists.

MUZIK-MUZIK RAYA
Tarikh : Hari Raya keempat, 18 Jun 2018
Masa Siaran : Isnin, 11.00 malam
Hos : Haziq Husni & Sherry Al-Hadad
Selebriti : Noraniza Idris, Hael Husaini, Ismail Izani, Erni Zakri, Khai Bahar, Wani Hasrita, Dayang
Nurfaizah
SINOPSIS: Episod istimewa raya dengan konsep rumah terbuka mengabungkan Irama Malaysia dan Kontemporari Moden.
(English): This special Raya episode will be a ‘Raya Open House’ concept combining Irama Malaysia and Modern Contemporary.

BINTANG BERSAMA BINTANG RAYA
Tarikh : Hari Raya kesepuluh, 24 Jun 2018
Masa Siaran : Ahad, 9.00 malam
Hos : AG
SINOPSIS: Dihoskan oleh AG, rancangan realiti komedi bersama Abam, Achey, Ajak, Issey, Mark Adam & Shuk akan membuat persembahan sketsa dan parodi lagu-lagu Hari Raya. Persembahan mereka akan dinilai oleh Saiful Apek dan Erra Fazira sebagai juri.
(English): Hosted by AG, this reality comedy show along with famous comedians like Abam, Achey, Ajak, Issey, Mark Adam & Shuk will be performing sketch and parody songs according to the theme of Raya. Their performance will be judged by Saiful Apek & Erra Fazira.

KONSERT EMOJI
Tarikh : Hari Raya Kelapan, 22 jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 9.30 pagi
SINOPSIS: Sebuah konsert yang menghimpunkan penyanyi hebat seperti Anuar Zain, Faizal Tahir, Akim & The Majistret dan KRU. Mereka akan mempersembahkan lagu-lagu popular yang digemari orang ramai.
(English): Konsert Emoji will be featuring well known male artists such as Anuar Zain, Faizal Tahir, Akim & The Majistret and KRU performing their famous and people’s all-time favorite songs.

RAUDHAH

TANYALAH USTAZ RAYA
Tarikh : Hari Raya pertama, 15 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 7.00 pagi
Hos : Hj Ahmad Noor Sulaiman & Ustaz Roslan Mohamed
SINOPSIS: Tanyalah Ustaz Special Raya akan bersiaran secara langsung dari masjid dengan mengekalkan konsep yang sama di mana seorang moderator akan digandingkan dengan seorang ustaz jemputan dalam mengupas topik berkaitan hari raya serta menjawab sebarang kemusykilan daripada penonton di rumah selama 3 jam
(English): Tanyalah Ustaz Special Raya will air LIVE from a mosque, while maintaining the concept of a moderator paired with a guest ustaz and discusses the topic of the day and answer any questions from the viewers.

SINGGAH TANYALAH USTAZ
Tarikh : 23 & 24 Jun
Masa Siaran : Sabtu & Ahad, 7 am
Pelakon : Da’i Azrin & Ustaz Nik Kamaruddin
SINOPSIS: Singgah Tanyalah Ustaz akan mengunjungi rumah penonton program Tanyalah Ustaz yang terpilih. Penonton setia ini menjurus kepada penonton yang sering mengemukakan soalan semasa siaran langsung program sama ada melalui panggilan telefon, aplikasi Whatsapp dan facebook. Kunjungan ini akan disertai oleh seorang moderator (da’i) dan seorang panelis (ustaz)
(English): Singgah Tanyalah Ustaz will visit the selected viewers of Tanyalah Ustaz. Lucky viewers selected are those who constantly ask questions during the LIVE programme either via phone call, WhatsApp or Facebook. The visit will be joined by one moderator (da’i) and one panellist (ustaz).

TANYA APA SAJA
Tarikh : Hari Raya kedua – kelapan, 16 – 22 Jun
Masa Siaran : Isnin – Ahad, 7.00 pagi
Pelakon : Ustaz Farid Ravi, Ustaz Elyas Ismail, Ustaz Dr Izhar, Datuk Ustaz Kazim Elias, Fizie HotFm, Ikhwan, Shuk HotFm, AG, Deen HotFm, Haziq HotFm, dan Tabah
SINOPSIS: Sebuah program soal jawab agama secara santai bersama Ustaz dan penyampai radio membincangkan isu dan kemusykilan yang sering berlaku ketika menyambut perayaan Aidilfitri.
(English): A religious programme together with an ustaz and radio announcers discuissing issues and doubts during the month of Aidilfitri.

FILEM

FAST & FURIOUS 6
Tarikh : Malam Raya, 14 Jun, 10.35 malam
Pelakon : Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Jordana Brewster, Michelle Rodriguez,
Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Ludacris, Luke Evans, Elsa Pataky, Gina
Carano
SINOPSIS: Setelah kejayaan di Rio, Dom, Brian dan rakan-rakannya telah menjadi jutawan. Mereka berpisah tetapi masih lagi hidup sebagai pelarian dan tidak dapat pulang ke kampung halaman dan keluarga mereka. Sementara itu, ejen Hobbs cuba mengesan sekumpulan pemandu jentera berperisai yang mana salah seorang ahlinya amat dikenali Dom. Kerana tidak dapat menjejak mereka, ejen Hobbs meminta bantuan Dom dan pasukannya dan sebagai balasan, mereka akan diberi pengampunan.
(English): Since Dom (Vin Diesel) and Brian’s (Paul Walker) heist in Rio left them and their crew very rich people, they’ve scattered across the globe; however, they must still live as fugitives, unable to return home to their families. Meanwhile, Agent Hobbs (Dwayne Johnson) has been tracking a gang of lethally skilled mercenary drivers whose second-in-command is someone Dom knows. Unable to take them down himself, Hobbs asks Dom and his crew for help in exchange for full pardons for everyone.

DESPICABLE ME 2
Tarikh : Hari Raya Pertama, 15 Jun,
Masa Siaran : 10.30 malam
Pelakon : Steve Carell, Kristen Wiig, Benjamin Bratt, Miranda Cosgrove, Russell Brand, Ken
Jeong, Steve Coogan, Elsie Fisher, Dana Gaier, Moises Arias, Pierre Coffin
SINOPSIS: Gru dan anak-anak perempuannya yang comel serta pekerja minionnya, kini kembali dalam sekual blokbuster yang telah menjadi fenomena antarabangsa, dengan barisan watak-watak baru yang lebih gempak lagi! Sejurus selepas Gru berubah menjadi seorang ayah yang penyayang, Liga Anti-Kejahatan telah memintanya untuk mengesan penjenayah baru, Eduardo.
(English): Now that Gru (Steve Carell) has forsaken a life of crime to raise Margo, Agnes and Edith, he’s trying to figure out how to provide for his new family. As he struggles with his responsibilities as a father, the Anti-Villain League — an organization dedicated to fighting evil — comes calling. The AVL sends Gru on a mission to capture the perpetrator of a spectacular heist, for who would be better than the world’s greatest ex-villain to capture the individual who seeks to usurp his power.

OBLIVION
Tarikh : Raya kedua, 16 Jun,
Masa Siaran : 10.30 malam
Pelakon : Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster-
Waldau, Melissa Leo, Zoë Bell
SINOPSIS: Berikutan serangan makhluk asing 60 tahun lebih awal yang hampir memusnahkan planet ini, bekas komander Marine iaitu Jack Harper (Tom Cruise) adalah salah seorang daripada beberapa mekanik yang ditempatkan di Bumi. Jack tinggal di sebuah menara udara terapung beribu kaki di atas bumi dimana dia dan rakan sekerjanya adalah sebahagian daripada operasi untuk membersihkan kuasa-kuasa pencerobohan yang tinggal dan mengekstrak sumber air dari planet Bumi. Menghampiri misinya, Jack menyelamatkan seorang wanita yang tidak dikenali wanita (Olga Kurylenko) dari sebuah kapal angkasa yang terhempas. Selepas itu dia telah ditangkap oleh pemberontak yang diketuai oleh seorang lelaki misteri Malcolm Beech (Morgan Freeman) dan dia menceritakan kejadian yang menimpa manusia dan Bumi.

(English): In the year 2077, Jack Harper (Tom Cruise) works as a security repairman on an Earth left empty and devastated after a war with aliens. Jack has two weeks left before his mission ends and he joins his fellow survivors on a faraway colony. However, Jack’s concept of reality comes crashing down after he rescues a beautiful stranger (Olga Kurylenko) from a downed spacecraft. The woman’s arrival triggers a chain of events that culminates in Jack’s nearly single-handed battle to save mankind.

JAI HO
Tarikh : Raya ketiga, 17 Jun
Masa Siaran : 10.30 malam
Pelakon : Salman Khan, Tabu, Nadira Babbar
SINOPSIS: Seorang bekas tentera memulakan idea unik untuk menyebarkan tanggungjawab sosial di kalangan orang biasa dan untuk memulakannya dia perlu berdepan dengan keluarga berpengaruh yang mempunyai kuasa politik yang kuat.
(English): An ex-army officer initiates a unique idea of propagating social responsibility among ordinary people and in doing so, crosses paths with a powerful political family.

TELEFILEM
WISH LIST RAYA
Tarikh : Hari Raya pertama. 15 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 6.00 petang
Pelakon : Mimi Lana, Dona Muslim, Esma Danial, Raja Azura, Daniel Fong
SINOPSIS: Setiap kali raya, Aiman akan cuba menyempurnakan semua permintaan ibu bapanya. Aiman bercadang untuk menghantar ibu bapanya menunaikan Umrah pada Syawal nanti. Belum apa-apa jadi, ibubapanya menghebohkan kepada satu kampung! Kebetulan, Aiman pula mempunyai konflik mencari agensi ke Tanah Suci. Dia takut ibu bapanya akan malu, namun ibu bapa Aiman redha.

(English): Every raya, Aiman will try to fulfil his parents’ wishes. Aiman decides to send his parents for Umrah during Syawal. Before he could plan anything, his parents told the whole village. Meanwhile Aiman is having conflicts looking for an agency to the Holy Land.

SYAWAL MENCARI CINTA
Tarikh : Hari Raya kedua, 16 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 6.00 petang
Pelakon : Iedil Putra, Daiyan Trisya, Nadiya Nisa
SINOPSIS: Pada pagi hari raya, Syawal ternampak seorang gadis yang tidak pernah dilihatnya di kawasan perumahan mereka sebelum ini. Syawal terus tertarik dan beranggap dia telah menemui cinta sejatinya. Untuk menjejaki gadis itu, dia telah membuat rumah terbuka besar-besaran, namun gadis itu tidak muncul. Tanpa mengetahui, gadis yang digelarnya Cinta, merupakan sepupunya sendiri.
(English): In the morning of raya, Syawal saw a girl he had never met before. Syawal was in awe and sees the girl as the one. To track her, he had a huge open house, but to no avail. Without realizing, the girl is his own cousin.

ONE LAST RAYA BERSAMA
Tarikh : Hari Raya ketiga, 17 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 12.00 tengah hari
Pelakon : Aishah Azman, Ben Amir, Amelia Henderson
SINOPSIS: Lais dan Qistina sudah berkahwin selama enam tahun dan masih belum dikurniakan anak. Kerana tidak sefahaman lagi, mereka memutuskan untuk bercerai tetapi memandangkan Syawal hampir tiba, mereka menangguhkan proses penceraian. Mereka pulang beraya di kampung dan berpura-pura mengasihi antara satu sama lain ketika menyambut Hari Raya Aidilfitri malah perlu memikirkan cara terbaik untuk menyampaikan hal sebenar kepada keluarga masing-masing. Tanpa disedari mereka semakin akrab disaat mereka bakal bepisah. Apakah pengakhiran hubungan Qistina dan Lais?
(English): Lais and Qistina has been married for six years and they don’t have a child. Unable to see eye to eye, they decided to divorce but considering Syawal is around the corner, they postponed their divorce. They went back for Raya at their hometown and pretend they were still in good condition. At the meantime, they are finding the best time to tell the truth without reliazing they become closer again. What will happen to their relationship?

CRUISE CINTA LEBARAN
Tarikh : Hari Raya keenam, 20 Jun 2018
Masa Siaran : Selasa, 9.00 malam
Pelakon : Hannah Delisha, Aiman Hakim, Amy Mastura, Jaspel, Haris Ismail
SINOPSIS: Aida Maria putus cinta dan membawa dirinya bercuti menaiki sebuah kapal mewah ‘cruise’ pada bulan Ramadan. Di cruise, dia berkenalan dengan Maizal Hairi, mereka banyak meluangkan masa bersama. Maizal yang memujuk Aida untuk pulang beraya bersama keluarga. Setibanya Aida pulang ke rumahnya, hadirnya Maizal datang untuk beraya dan rupa-rupanya itu perancangan neneknya yang ingin Maizal berkenalan dengan Aida.
(English): Aida Maria broke up and took herself on a cruise during Ramadhan. There, she met Maizal Hairi and they spent a lot of time together. Maizal comforted Aida to go home and celebrate raya with the family. When Aida finally went home, Maizal came along and it was actually her grandmother’s plan to match the two.

FILEM
TRON: LEGACY
Tarikh : Malam raya, 14 Jun 2018,
Masa Siaran : Khamis, 8.30 malam
Pelakon : Jeff Bridges, Garrett Hedlund, Olivia Wilde, Bruce Boxleitner, James Frain, Beau
Garrett, Michael Sheen,
SINOPSIS: Sam, anak kepada pencipta video game terkenal Kevin Flynn telah lama mencari ayahnya itu yang hilang secara misteri. Suatu hari Sam menyelidiki signal aneh yang datang dari video game buatan ayah Sam. Tiba-tiba Sam telah memasuki dunia virtual yang sama telah memerangkan ayahnya selama 20 tahun.
(English): Sam (Garrett Hedlund), the son of famous video-game developer Kevin Flynn (Jeff Bridges), has been haunted for a long time by his father’s mysterious disappearance. A strange signal draws Sam to Flynn’s Arcade, and he is pulled into the same cyberworld in which his father, its creator, has been trapped for 20 years.

GUARDIANS OF THE GALAXY
Tarikh : Raya pertama, 15 Jun 2018,
Masa Siaran : Jumaat, 9.30 malam
Pelakon : Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace,
Michael Rooker, Karen Gillan, Benicio Del Toro
SINOPSIS: Peter Quill, seorang pengembara angkasa telah diburu setelah dia mencuri orb milik penjahat berkuasa, Ronan. Untuk mengalahkan Ronan dan melindungi galaksi dari kuasa orb yang kuat, Quill terpaksa bergabung tenaga dengan empat lagi individu iaitu Rocket Raccoon, Groot, Gamora dan Drax the Destroyer.
(English): Brash space adventurer Peter Quill (Chris Pratt) finds himself the quarry of relentless bounty hunters after he steals an orb coveted by Ronan, a powerful villain. To evade Ronan, Quill is forced into an uneasy truce with four disparate misfits: gun-toting Rocket Raccoon, treelike-humanoid Groot, enigmatic Gamora, and vengeance-driven Drax the Destroyer.

CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER
Tarikh : Raya Kedua, 16 Jun 2018,
Masa Siaran : Sabtu, 9.30 malam
Pelakon : Chris Evans, Samuel L. Jackson, Scarlett Johansson, Robert Redford, Sebastian Stan,
Anthony Mackie, Cobie Smulders, Frank Grillo, Emily VanCamp, Hayley Atwell, Toby
Jones, Stan Lee
SINOPSIS: Serangan keatas S.H.I.E.D telah meletakkan Rogers dalam dunia penuh tipu muslihat dan meletakkan seluruh dunia dalam bahaya. Rogers dengan bantuan Black Widow dan sekutu baru Falcon berjuang untuk menumpaskan konspirasi yang semakin membimbangkan. Mereka perlu berdepan dengan musuh yang terduga.
(English): An attack on a S.H.I.E.L.D. colleague throws Rogers into a web of intrigue that places the whole world at risk. Joining forces with the Black Widow (Scarlett Johansson) and a new ally, the Falcon, Rogers struggles to expose an ever-widening conspiracy, but he and his team soon come up against an unexpected enemy.

G-FORCE
Tarikh : Raya Ketiga, 17 Jun 2018,
Masa Siaran : Ahad, 10.00 malam
Pelakon : Bill Nighy, Will Arnett, Zach Galifianakis, Kelli Garner, Tyler Patrick Jones, Piper
Mackenzie Harris, Gabriel Casseus, Jack Conley
SINOPSIS: Dilengkapi dengan peralatan pengintip yang berteknologi tinggi dan terlatih, Darwin, seekor tikus belanda dan rakan-rakannya sering berjuang di benteng pertahanan terakhir melawan kekacauan dan kemusnahan. Apabila kerajaan ingin menutup operasi mereka dan mereka telah dihantar ke kedai haiwan, Darwin perlu mencari jalan keluar untuk mencegah jutawan gila daripada menguasai dunia.
(English): Armed with the latest high-tech spy gear, a guinea pig named Darwin (Sam Rockwell) and his team of specially trained rodents are often the last line of defense against chaos and destruction. But when the government shuts them down and ships them off to a pet shop, Darwin and his gang will have to find a way to break out and prevent a mad billionaire (Bill Nighy) from taking over the world.

I AM NUMBER FOUR
Tarikh : Raya Keempat, 18 Jun 2018,
Masa Siaran : Isnin, 9.30 malam
Pelakon : Alex Pettyfer, Timothy Olyphant, Teresa Palmer, Dianna Agron, Callan McAuliffe, Kevin
Durand, Jake Abel
SINOPSIS: John Smith, kelihatan seperti remaja biasa tetapi sebenarnya dia adalah makhluk asing yang dari diburu musuh yang ingin memusnahkan spesisnya. John sering berpindah randah ditemani pelindungnya, Henri. Di tempat baru di kawasan terpencik di Ohia, John menemui cinta dan mengetahui kuasa baharu yang dimilikinya serta dia dapat berhubung dengan mereka yang juga mempunyai kuasa sepertinya.
(English): John Smith (Alex Pettyfer) seems like an ordinary teenager, but he is an alien on the run from merciless enemies hunting him and the eight others like him. Always changing his identity and moving to different towns with his guardian, Henri (Timothy Olyphant), John has no real past and no true home. However, in the small Ohio town where he now lives, he discovers love, powerful new abilities, and a connection to others of his kind.

ISTANBUL AKU DATANG
Tarikh : Raya Kelima, 19 Jun 2018,
Masa Siaran : Selasa, 9.00 malam
Pelakon : Lisa Surihani, Beto Kusyairy, Tomok, Aizat, Farid Ramlee, Gizem Erman Soysaldi,
Berke Sanli
SINOPSIS: Seorang gadis bernama Dian sanggup ke Istanbul demi menemui kekasihnya, Azad. Kedua mereka telah menjalin hubungan lebih 5 tahun tetapi terpaksa berpisah kerana Azad melanjutkan pengajian. Disebalik kedatangannya ke Istanbul, perkenalan Dian bersama seorang pemuda bernama Harris telah menyentuh hatinya. ‘Mimpi ngeri’ Dian bermula apabila dia ditipu ketika mencari rumah sewa dan tanpa diketahui, rumah yang sudah pun dibayar deposit selama 3 bulan itu sebenarnya sudah pun mempunyai seorang lagi penyewa iaitu Harris. Perkara ini menyebabkan dia terpaksa duduk serumah dengan seorang lelaki yang tidak dikenalinya.
(English): A young lady from Malaysia come to Istanbul just to meet her beloved boyfriend, but that naive girl doesn’t know what will happen to her life there.

UPIN & IPIN – GENG: PENGEMBARAAN BERMULA
Tarikh : Raya Ketujuh, 21 Jun 2018,
Masa Siaran : Khamis, 9.00 malam
Pelakon : Nur Fathiah Diaz, Balqis Fadhullah Lee, Kee Yong Pin, Amir Rahim, Kannan Rajan,
Mohd Syafiq
SINOPSIS: Jejak kaki yang ganjil dan suara-suara yang ngeri cumalah beberapa daripada apa-apa yang menakutkan para penduduk Kampung Durian Runtuh. Terdapat cerita-cerita bahawa ada seekor makhluk ganas yang berkeliaran di hutan pada waktu malam. Tiada sesiapa yang berani untuk mencari benda tersebut, sehinggalah Badrol dan Lim yang sedang bercuti di kampung ini, bertembung dengan punca misteri itu sendiri. Sekarang terpulanglah kepada kedua-dua lelaki tersebut bersama rakan-rakan baru mereka: Rajoo yang boleh berkomunikasi dengan haiwan, Ros si jelita kammpung, serta adik-beradik kembar Upin dan Ipin yang nakal, melangkah masuk ke dalam perjalanan yang penuh aksi, kembara dan misteri.
(English): Two best friends, Badrol and Lim went to Badrol’s village (kampong) where he grew up, with intentions to experience some long-forgotten true Malaysian life in his Grandfather’s durian orchard. However their simple holiday trip is cut short by the discovery of a clue that leads them closer to the legend of the mystery house deep in the forest.

BY MY SIDE
Tarikh : Raya Kelapan, 22 Jun 2018,
Masa Siaran : Jumaat, 9.30 malam
Pelakon : Marianne Tan,Brandon Ho,Nadia Nash, Josephine Yap, Adam Shamil, Arwind Kumar,
Maggy Wang
SINOPSIS: Rakan zaman kecil Faye dan Ben membesar di Subang Jaya dan mereka sering bergaul dengan jiran dan rakan sekolah mereka. Dari masa ke semasa cinta di antara mereka mula berputik. Bagaimanapun, apabila mereka menamatkan sekolah menengah, Faye mendapat tahu Ben merancang untuk pergi ke Australia untuk melanjutkan pengajian. Dia perlu menghadapi hubungan jarak jauh dan membiasakan diri hidup seorang diri di Malaysia.
(English): A coming of age story of Faye – a post SPM student, hopeful to start a new stage in her life (college) with her first love, Ben, only to find him planning to leave the country and study overseas. She must figure out how to save this relationship or deal with this long distance relationship, and cope with being alone.

DIE HARD
Tarikh : Raya Kesembilan, 23 Jun 2018,
Masa Siaran : Sabtu, 10.30 malam
Pelakon : Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia
SINOPSIS: John McClane, pegawai polis NYPD cuba menyelamatkan isterinya Holly Gennaro dan beberapa orang lagi yang menjadi tebusan pengganas Jerman, Hans Gruber yang telah menyerang sambutan hari Krismas di Nakatomi Plaza di Los Angeles.
(English): John McClane, officer of the NYPD, tries to save his wife Holly Gennaro and several others that were taken hostage by German terrorist Hans Gruber during a Christmas party at the Nakatomi Plaza in Los Angeles.

DIE HARD II
Tarikh : Raya Kesepuluh, 24 Jun 2018,
Masa Siaran : Ahad, 10.30 malam
Pelakon : Bruce Willis, William Atherton, Bonnie Bedelia
SINOPSIS: John McClane cuba untuk mencegah kemusnahan apabila tentera jahat cuba menawan Lapangan Terbang Antarabangsa di Washington.
(English): John McClane attempts to avert disaster as rogue military operatives seize control of Dulles International Airport in Washington, D.C.

GAYA HIDUP

FEEL GOOD SHOW RAYA
Tarikh : Hari Raya pertama & kedua. 15 & 16 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat & Sabtu, 8.00 pagi – 10.00 pagi
Hos/Selebriti : Keanu Azman, Nana Al Haleq, Erwin Dawson, Sugeeta, Aaron Al-Fateh, Megan Tan,
Razif Hashim, Thevanesh, Miasara Ahmad
SINOPSIS: Erwin, Thevanesh dan Megan menyambut hari raya bersama Miasara dan keluarganya untuk mengetahui apakah makna raya di Malaysia. Feel Good Show Raya juga akan memaparkan bagaimana Hari Raya disambut di seluruh dunia.
(English):
Raya Day 1: A semi-reality mini drama whereby Erwin, Thevanesh, & Megan celebrate Raya with Mia & her family to learn what is the meaning of Raya in Malaysia. Along the way, they encounter different characters each with their own dramas and obstacles where they need to complete challenges.
Raya Day 2: It’s back to the studio and viewers get to learn how Raya is celebrated in different parts of the country and the world. Fun & light topics will be discussed as well as live performances by guest artists.

HIBURAN
IT’S ALIF! RAYA
Tarikh : Hari Raya pertama, 15 Jun 2018
Masa Siaran : Jumaat, 8.30 malam – 9.30 malam
Hos : Alif Satar, Harvinth Skin
SINOPSIS: Bersama Alif Satar menyambut Raya dengan selebriti popular sebagai tetamu jemputannya.
(English): 1 hour variety show where Alif Satar celebrates Raya with famous guests celebrities on set

SOCIALIT
Tarikh : Hari Raya kedua, 16 Jun 2018
Masa Siaran : Sabtu, 8.30 malam – 9.30 malam
Hos/Selebriti : Elfira Loy, Chazy Nash
SINOPSIS: Rancangan variasi yang dihoskan oleh Elfira Loy dan sidekicknya Chazy Nash menemubual, bermain permainan dan melakukan sketsa komedia bersama bintang-bintang sosial media popular.
(English): 1 hour variety show featuring 1 host & 1 crazy sidekick where they bring social media stars as guests in the studio for an open interviews, sketch comedies, and games.

DROP THE BEAT SPECIAL
Tarikh : Hari Raya ketiga, 17 Jun 2018
Masa Siaran : Ahad, 8.30 malam – 10.00 malam
Hos/Selebriti : Sherry Al-Hadad, Dennis Yin, Nabila Huda, Harris Alif, Azrel Ismail, Sharifah Sakinah
SINOPSIS: Episod istimewa Drop The Beat ini bakal menyaksikan Team Dennis dan Team Sherry berentap. Pemenang akan membawa pulang hadiah wang tunai RM 9, 000!
(English): Special episode of Drop The Beat, battle between Team Dennis and Team Sherry. Winners will bring back trophy and RM 9,000 cash prize.

FAMILY SHOWDOWN RAYA
Tarikh : Hari Raya keempat, 18 Jun 2018
Masa Siaran : Isnin, 8.30 malam – 9.30 malam
Pelakon : Razif Hashim
SINOPSIS: Dua keluarga akan bersaing dalam merebut hadiah lumayan dalam rancangan permainan keluarga.
(English): 1 hour exciting family gameshow to win a great prize. 2 families compete in various categories eg Q&As, karaoke, mini games.

POP! RUMBLE
Tarikh : Hari Raya kesembilan, 23 Jun
Masa Siaran : Sabtu, 8.30 malam – 9.30 malam
Hos/Selebriti : Nana Mahazan, Dennis Yin, Ayda Jebat, Tomok, Izzue Islam, Cik Manggis, Afifah Nasir, Juzzthin, Nadzmi Adhwa, Lia Natalia
SINOPSIS: 8 selebriti popular akan menyertai Shuk dan Nana melakukan aktiviti luar di Tadom Hill Resorts. Anda pasti akan bergelak ketawa melihat aksi-aksi mereka untuk melaksanakan tugasan mencabar yang diberikan.

(English): 8 famous Malaysian celebrities join Shuk and Nana in an outdoor game show in Tadom Hill Resorts. This show will be packed with humour and laughter and showcase the celebrities being pair up and take part in mental and physical activates.

POP! EXPRESS
Tarikh : 19 – 21 Jun
Masa Siaran : Selasa – Khamis, 8.30 malam – 9.30 malam
Hos/Selebriti : Aaron Al Fateh, Shalma Ainaa, Ain Edruce, Shuk Sahar, Maggy Wang, Azira Shafinaz
SINOPSIS: Edisi istiemewa raya Pop! Express akan memaparkan pelbagai acara, gaya hidup dan fesyen-fesyen raya artis.
(English): Special Raya edition of Pop! Express – showcasing artistes’ Raya fashions, events and lifestyle

POP! TV
Tarikh : Hari Raya kelapan, 22 Jun
Masa Siaran : Jumaat, 8.30 malam – 9.30 malam
Hos/Selebriti : Azira Shafinaz & Shuk Sahar
SINOPSIS: Edisi istimewa raya Pop! TV bakal menemu bual artis jemputan yang akan berkongsi pengalaman raya mereka.
(English): Special Raya edition of Pop! TV – interview with guests artistes sharing their Raya experience

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Selebriti Popular Meriahkan Kempen #NiatBersama Ceriakan Warga Tua

Ada Sebab Zahirah Macwilson Pilih Baju Raya Simple Tahun Ini