in ,

Semakin Serius! Dr Noor Hisham Tampil Bersuara Lantang Mengenai Covid 19

Menerusi sidang media hari ini, Dr Noor Hisham Abdullah memaklumkan bahawa pandemik Covid-19 ini dilihat semakin serius dan masih jauh dari berakhir. Beliau berkata sedemikian semasa membentangkan angka kes positif dan orang yang telah pergi buat selamanya C0vid-19 di seluruh dunia.

“Berdasarkan laporan daripada Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), sebanyak 5, 559, 130 kes C0vid-19 telah dicatatkan di seluruh dunia sehingga 26 Mei 2020, daripada jumlah ini sebanyak 348, 610 kes orang yang telah pergi buat selamanya dilaporkan setakat ini.

“Pandemik ini dilihat semakin serius dan masih jauh dari berakhir. Setakat ini, negara Malaysia telah menyumbang kepada 0. 14% daripada jumlah keseluruhan kes Covid-19 di seluruh dunia,”

– Dr Noor Hisham

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Pelakon Shah Radhi Hazvee Ditahan Polis, Betul Ke Bawa Lari Isteri Orang?

LEGOLAND® Malaysia Resort Primed for New Measures in Place