in ,

Semakin Serius! Dr Noor Hisham Tampil Bersuara Lantang Mengenai Covid 19

Menerusi sidang media hari ini, Dr Noor Hisham Abdullah memaklumkan bahawa pandemik Covid-19 ini dilihat semakin serius dan masih jauh dari berakhir. Beliau berkata sedemikian semasa membentangkan angka kes positif dan orang yang telah pergi buat selamanya C0vid-19 di seluruh dunia.

“Berdasarkan laporan daripada Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), sebanyak 5, 559, 130 kes C0vid-19 telah dicatatkan di seluruh dunia sehingga 26 Mei 2020, daripada jumlah ini sebanyak 348, 610 kes orang yang telah pergi buat selamanya dilaporkan setakat ini.

“Pandemik ini dilihat semakin serius dan masih jauh dari berakhir. Setakat ini, negara Malaysia telah menyumbang kepada 0. 14% daripada jumlah keseluruhan kes Covid-19 di seluruh dunia,”

– Dr Noor Hisham

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Pelakon Shah Radhi Hazvee Ditahan Polis, Betul Ke Bawa Lari Isteri Orang?

LEGOLAND® Malaysia Resort Primed for New Measures in Place