in ,

Selain TMJ, Yuna Adalah Yang Pertama Mendapat Set PlayStation 5 Rasmi Malaysia

Bagi ramai di antara kita, Disember 2020 menandakan bulan terakhir tahun 2020 yang rasanya sangat sukar untuk diramalkan. Tetapi mungkin bagi yang lain, ini juga bermaksud permulaan era permainan baru kerana Disember 2020 juga menandakan bulan pelancaran Sony PlayStation 5 di Malaysia. Fuh! Siapa yang dah dapat beli?

Semua peminat gamers, telah diwar-warkan sebelum ini, apabila PS5 berada di pasaran pada 11 Disember 2020, hari pra-pesanan pada 12 November agak berjaya, memandangkan semua unit pra-pesanan hampir habis dijual di mana-mana sahaja. Ada juga yang berbaris seawal jam 3 pagi untuk mendapatkan unit pra-pesanan mereka tetapi nampaknya mereka begitu hampa setelah kelihatan seperti orang lain yang menjadi orang pertama menggunakan PS3:

Selain Tmj, Yuna Adalah Yang Pertama Mendapat Set Playstation 5 Rasmi Malaysia

Sebagai gurauan, adalah menarik untuk melihat bahawa Sony Interactive Entertainment lebih berminat untuk mengambil penyanyi terkenal bagi memasarkan PS5. Sebelum Yuna, SIE telah mengetuk penyanyi Singapura JJ Lin yang membuat pengakuan dikatakan sebagai yang pertama di Asia yang memperoleh konsol baru PS5 dan juga terlibat dalam acara PS5 Asia Celebration yang sedikit kontroversi.

Selain Tmj, Yuna Adalah Yang Pertama Mendapat Set Playstation 5 Rasmi Malaysia

Pada skala global, SIE telah memilih Travis Scott sebagai “rakan kreatif strategik” yang menghasilkan filem mini “unboxing” yang agak luar biasa ini.

Oleh itu, kami tidak berapa tahu apa yang diharapkan daripada kerjasama antara PlayStation Asia dan Yuna tetapi kami percaya muzik mungkin akan menjadi tumpuannya walaupun PS5 adalah mengenai permainan generasi akan datang.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Blackpink 2020 | 19

BLACKPINK Bakal Adakan Konsert Live Stream Pertama Untuk Penutup Tahun 2020

Erra Fazira | 20

Lebih Dua Dekad Bersiaran, GERAK KHAS THE FINALE Ada Sebab Ditayangkan di TV3