in , ,

Samsung & Mimpikita Inspirasi Siri Galaxy Z di KLFW 2022

Samsung sekali lagi kembali ke lipatan fesyen di KLFW22 dengan membalikkan skrip mengenai trend reka bentuk, kali ini dengan kerjasama syarikat kuasa fesyen sederhana tempatan Mimpikita.

Menampilkan 10 ensembel sedia untuk dipakai yang diinspirasikan daripada entri terbaharu untuk Siri Samsung Galaxy Z, koleksi ini dipamerkan bersama peranti utama Galaxy Z Flip4 dan Galaxy Z Fold4 semasa KLFW 2022, di Pavilion Kuala Lumpur pada 21 Ogos 2022.

Samsung x Mimpikita_1

“Samsung Galaxy Z Flip4 dan Z Fold4 terbaharu dibina untuk mencabar status quo dan memperkasakan ekspresi diri seseorang sambil menggabungkan fungsi moden, dan kita boleh melihat ini diterjemahkan ke dalam 10 ensembel siap pakai yang cantik dari Mimpikita,” kata Elaine Soh, Ketua Pegawai Pemasaran Samsung Malaysia Electronics.

Siri Galaxy Z terobosan; baru-baru ini diumumkan dengan sambutan hangat di acara tahunan Samsung Galaxy Unpacked, terus keluar dari konvensyen dengan mengahwini fesyen dan fungsi dengan lancar untuk menyampaikan interaksi baharu yang memberi kesan yang meningkatkan kehidupan seharian. Kini dalam generasi keempatnya, Galaxy Z Flip4 dan Galaxy Z Fold4 menampilkan faktor bentuk yang boleh disesuaikan, pengalaman yang disesuaikan dan prestasi yang dipertingkatkan. Ia telah diperkenalkan bersama Galaxy Watch5, Galaxy Watch5 Pro dan Galaxy Buds2 Pro baharu.

Samsung x Mimpikita_7

 “Apabila saya mula-mula melihat Galaxy Z Flip4 dan Galaxy Z Fold4, fikiran pertama saya secara literal adalah ‘Wow’. Kami sudah biasa dengan keupayaan peranti ini mengikut reputasi – tetapi kali ini, peranti ini sangat bergaya dan sentiasa bergaya,” kata Nurul Zulkifli, Pengasas Bersama dan Pengarah Urusan Mimpikita. “Kami benar-benar menganggap koleksi ini sebagai ciptaan bersama dengan kerjasama Samsung. Terdapat begitu banyak mata lompat untuk bermula; contohnya, warna berani dan canggih yang dipersembahkan pada telefon ini dicerminkan dalam warna dan motif yang hampir seperti dunia lain yang ditampilkan dalam setiap 10 ensembel kami.”

“Kami juga sama-sama terinspirasi dan tercabar dengan tahap perhatian terhadap perincian yang digunakan dalam reka bentuk untuk siri Galaxy Z,” kata rakan pengasas bersama Amirah Zulkifli, bersetuju dengan Nurul. “Setiap lapisan, lipatan dan potongan yang digabungkan ke dalam bahagian atas dan skirt telah dirancang dengan teliti untuk memberikan kehalusan tanpa berat pada setiap penampilan; ini adalah fesyen yang bertujuan untuk menyelami pelanggan kami dalam pengalaman kosmik meneroka galaksi di luar sana dalam multiverse.”

Samsung x Mimpikita_5

Galaxy Z Flip4 dibina berdasarkan kejayaan faktor bentuk ikonik Samsung, menambahkan ciri utama, termasuk pengalaman kamera yang ditingkatkan, bateri yang lebih besar dan penyesuaian yang diperluaskan, sambil mengekalkan reka bentuk ultra-kompaknya. Galaxy Z Fold4 membuka kemungkinan baharu kepada pengguna dengan menyampaikan pengalaman telefon pintar paling komprehensif Samsung setakat ini, menawarkan reka bentuk perubahan bentuk, paparan mendalam dan ciri berbilang tugas seperti PC, selain teknologi kamera canggih dan pemproses mudah alih yang berkuasa.

“Ceri pada kek permainan fesyen kami adalah hasil daripada fakta bahawa siri Galaxy Z mempunyai peranti yang sesuai secara individu untuk menyesuaikan setiap personaliti dan gaya kerja kami. Sebagai seorang go-getter yang benar-benar sentiasa dalam perjalanan, teman terbaik Nurul pada masa kini ialah Galaxy Z Flip4 yang padat dan dinamik. 

Samsung x Mimpikita_2

Sebaliknya, saya lebih berkemungkinan melakar idea kerana ia datang pada Galaxy Z Fold4 dengan S Pen. Dalam pada itu, saya rasa Amirah adalah yang paling bertuah antara kami semua; sama ada peranti berfungsi dengan baik kerana dia berada di antara Nurul dan saya dalam gaya dan personaliti,” kata Syahira Zulkifli, yang juga pengasas bersama jenama itu.

Untuk maklumat lanjut tentang Siri Galaxy Z, sila lawati:

Galaxy Z Flip4: https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-z-flip4/

Galaxy Z Fold4: https://www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-z-fold4/

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

SAMSUNG GALAXY BUD2 PRO

Galaxy Buds2 Pro Kini Jadi Aksesori Utama Pelengkap Gaya Fashionista!

The Danna Langkawi Resort & Beach Villas Sertai Small Luxury Hotels of the World