in , ,

Samsung Lancar Samsung Galaxy Z Fold6, Z Flip6 & Galaxy Buds3 Pro 

Temui Galaxy AI baharu yang ditingkatkan oleh faktor bentuk boleh lipat unik siri Galaxy Z dan ekosistem Galaxy yang bersambung. Galaxy Buds3 Pro meningkatkan kualiti bunyi dan komunikasi melalui keupayaan AI yang inovatif

Samsung Electronics Co., Ltd. hari ini dengan bangga mengumumkan pelancaran Galaxy Z Fold6 dan Galaxy Z Flip6 serba baharu, bersama-sama Galaxy Buds3 dan Galaxy Buds3 Pro di acara Galaxy Unpacked yang diadakan di Paris.

Awal tahun ini, Samsung telah memulakan era baharu kecerdasan buatan (AI) mudah alih melalui kuasa Galaxy AI. Dengan pengenalan siri Galaxy Z yang baharu ini, Samsung membuka lembaran baru bagi Galaxy AI dengan memanfaatkan faktor bentuknya yang paling serba boleh dan fleksibel, direka dengan sempurna untuk membolehkan pelbagai pengalaman mudah alih yang unik. Sama ada menggunakan skrin besar Galaxy Z Fold, FlexWindow Galaxy Z Flip, atau memanfaatkan sepenuhnya FlexMode ikonik, Galaxy Z Fold6 dan Flip6 memberikan lebih banyak peluang untuk memaksimumkan keupayaan AI.

Wearables - Image 4

Berdasarkan sejarah panjang inovasi faktor bentuk oleh Samsung, Galaxy AI menggabungkan pengalaman boleh lipat yang berkuasa, pintar, dan tahan lama untuk mempercepatkan era baharu komunikasi, produktiviti, dan kreativiti.

“Samsung telah lama berinovasi dalam teknologi mudah alih, termasuk mencipta telefon boleh lipat. Sekarang, kami sangat teruja untuk menggabungkan teknologi AI dengan telefon boleh lipat kami. Ini akan membuka peluang baharu untuk pengguna di seluruh dunia.

Telefon boleh lipat kami memenuhi keperluan setiap pengguna dan kini lebih baik dengan kuasa Galaxy AI, memberikan pengalaman yang luar biasa.”

– TM Roh, Presiden dan Ketua Perniagaan Mobile eXperience

Inovasi berterusan Samsung untuk peranti boleh lipat telah mencipta siri Galaxy Z yang paling tipis dan paling ringan, dioptimumkan untuk mudah alih. Reka bentuk simetri sempurna dengan tepi lurus memberikan kemasan estetik yang anggun manakala nisbah skrin penutup baharu pada Galaxy Z Fold6 memberikan pengalaman tontonan jenis bar yang lebih semula jadi. Bersama-sama dengan penambahbaikan reka bentuk, siri Galaxy Z baharu direka bentuk untuk memberikan lebih ketahanan, menawarkan anda lebih ketenangan fikiran.

Struktur engsel dwi rel disokong lagi oleh kelebihan lipatan yang diperkukuh, mengedarkan kejutan kesan luaran dengan lebih baik. Selain itu, lapisan dipertingkatkan pada skrin utama membantu meningkatkan lipatan sambil mengekalkan kekuatan. Siri Galaxy Z terbaharu juga dilengkapi dengan Aluminium Armor yang dipertingkatkan dan Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, menjadikannya siri Galaxy Z yang paling tahan lama.

Selain boleh dipercayai, setiap elemen siri Galaxy Z juga berkuasa. Kedua-dua Galaxy Z Fold6 dan Galaxy Z Flip6 dilengkapi dengan Platform Mudah Alih Snapdragon® 8 Gen 3 untuk Galaxy, pemproses mudah alih Snapdragon tercanggih lagi, menggabungkan prestasi CPU, GPU dan NPU terbaik dalam kelasnya. Pemproses dioptimumkan untuk pemprosesan AI dan menawarkan grafik yang dipertingkatkan bersama dengan prestasi keseluruhan yang dipertingkatkan. Sistem penyejukan yang dipertingkatkan memaksimumkan prestasi dengan ruang wap yang lebih besar pada Galaxy Z Fold6 dan, buat pertama kalinya, ruang wap pada Galaxy Z Flip.

Galaxy Z Fold6 menawarkan pelbagai ciri dan alatan berkuasa AI yang memaksimumkan skrin besar dan meningkatkan produktiviti dengan ketara. Note Assist pada Samsung Notes menawarkan terjemahan, ringkasan dan pemformatan automatik untuk nota mesyuarat yang ringkas dan mudah. Selain itu, ciri transkrip yang baru dibenamkan membolehkan transkripsi, terjemahan dan ringkasan rakaman suara terus dalam Nota. Teks dalam fail PDF boleh diterjemahkan dan ditindih dengan sempurna melalui ciri terjemahan tindanan PDF dalam Nota – malah ia menyokong teks dalam imej dan graf. Komposer yang baru ditambah daripada Papan Kekunci Samsung menjana teks yang dicadangkan berdasarkan kata kunci mudah untuk e-mel dan apl media sosial yang disokong.

Untuk media sosial khususnya, Komposer mencipta teks yang mencerminkan nada anda dengan menganalisis siaran sebelumnya. Selain itu, pengalaman S Pen diperluaskan lagi pertemuan dengan Galaxy AI pada skrin Galaxy Z Fold6. Lakaran kepada imej serba baharu membolehkan anda mencipta karya seni yang lebih canggih dengan menjana pilihan imej apabila anda hanya melakar atau melukis pada foto dalam skrin Galeri atau Nota.

Galaxy Z Fold6 membolehkan anda mengubah cara anda bekerja, bermain dan sentiasa bermaklumat terima kasih kepada perkongsian lama Samsung dengan Google. Apl Google Gemini terbaharu disepadukan sepenuhnya pada siri Galaxy Z baharu, menyediakan pembantu berkuasa AI anda sendiri terus pada telefon anda. Dengan hanya meleret sudut skrin atau menyebut, “Hey Google”, anda boleh memaparkan tindanan Gemini dan mendapatkan bantuan dengan menulis, belajar atau merancang. Gemini disepadukan dengan beberapa apl Google kegemaran anda, menjadikannya mudah untuk mengatur jadual perjalanan yang sempurna dengan mendapatkan maklumat tempahan penerbangan dan hotel masa nyata – dan terokai mercu tanda terkenal serta laluan terbaik untuk ke sana menggunakan Google Peta. Apabila anda inginkan maklumat terperinci tentang video muzik K-pop semasa menonton YouTube pada skrin besar Galaxy Z Fold6, anda boleh mengakses tindanan Gemini dalam skrin pisah berbilang tetingkap untuk bertanya soalan. Jika anda ingin tahu tentang siapa artis dalam video itu, cuma tekan lama butang utama dan bulatkan, serlahkan atau ketik pada skrin – dan Bulatan untuk Carian akan menawarkan hasil carian segera.

Buds 3Pro_2P_White_Localised

Galaxy AI juga telah meningkatkan komunikasi tanpa halangan pada Galaxy Z Fold6. Memaksimumkan faktor bentuk dwi skrinnya yang unik, Interpreter hadir dengan mod perbualan baharu yang membolehkan kedua-dua pihak melihat terjemahan dengan mudah pada skrin utama dan penutup untuk interaksi yang lebih semula jadi. Ia juga menawarkan terjemahan sehala, supaya anda boleh memahami dengan mudah apabila mendengar semasa kuliah atau sebarang jenis pembentangan lain. Terjemahan Langsung, yang menterjemah panggilan telefon terus pada peranti anda dalam masa nyata, juga kini dilanjutkan melangkaui apl panggilan asli Samsung sendiri kepada pilihan apl pihak ketiga yang popular.

Daripada menangkap kepada mengedit kepada melihat, Enjin ProVisual berkuasa AI pada Galaxy Z Fold6 membawa kreativiti anda ke peringkat seterusnya. Pengalaman penyuntingan lanjutan dengan Photo Assist pada skrin besar membantu mencipta kandungan gred profesional dengan mudah. Portrait Studio mencipta pelbagai gaya potret yang berbeza seperti kartun 3D atau cat air untuk kemungkinan yang lebih kreatif. Dan jika anda ingin menikmati setiap saat dengan paparan yang lebih terperinci, Instant Slow-mo membolehkan anda memperlahankan video serta-merta dengan menjana bingkai tambahan sambil mengekalkan pengalaman tontonan yang lancar. Anda juga mempunyai pilihan untuk menyimpan atau berkongsi terus video anda dengan rakan dan keluarga supaya mereka juga boleh menikmatinya.

galaxy z fold6_feature visual_note assist_2P_rgb_MY

Galaxy Z Fold6 bukan sahaja membenarkan anda mencipta kandungan, ia juga membolehkan anda menikmatinya. Galaxy Z Fold6 menawarkan pengalaman permainan yang dipertingkatkan, disokong oleh set cip berkuasa dan ruang wap 1.6x lebih besar untuk keupayaan bermain lebih lama, sambil mengekalkan prestasi. Grafik yang terang dan seperti hidup disokong oleh Ray Tracing dan dihidupkan pada skrin 7.6 inci yang menawarkan paparan lebih terang sehingga 2,600nit untuk menyampaikan permainan yang lebih mengasyikkan.

galaxy z fold6_feature visual_interpreter_2P_rgb_MY

Galaxy Z Flip6 bukan sahaja dioptimumkan untuk mudah alih, tetapi ia menawarkan pelbagai ciri penyesuaian dan kreativiti baharu supaya anda boleh memanfaatkan setiap saat. Super AMOLED FlexWindow 3.4-inci telah dipertingkatkan sekali lagi, membolehkan fungsi dibantu AI tanpa perlu membuka peranti. Dan untuk komunikasi semasa dalam perjalanan, anda boleh membalas teks dengan Balasan yang dicadangkan yang menganalisis mesej terbaharu anda untuk mencadangkan respons yang disesuaikan. Dengan Galaxy AI, anda boleh memanfaatkan sepenuhnya peranti bersaiz poket anda, dan banyak ciri mudah ini wujud pada FlexWindow. FlexWindow menyediakan akses kepada kemas kini dan pemberitahuan Samsung Health dan juga membolehkan anda memilih trek seterusnya yang anda mahu dengar pada widget muzik anda. Selain itu, FlexWindow menawarkan lebih banyak Widget berbanding sebelum ini, dan membolehkan anda menyemak maklumat daripada berbilang Widget secara serentak.

Ia bukan Galaxy Z Flip tanpa pelbagai cara untuk anda menyesuaikan peranti anda sama ada. Dengan Photo Ambient dikuasakan AI, kertas dinding boleh berubah dalam masa nyata berdasarkan masa dan cuaca. Anda juga boleh mencipta rupa dan rasa bersatu dengan mudah dengan pilihan susun atur skrin yang dicadangkan dengan menganalisis kertas dinding anda — seperti mengalihkan jam dan menukar warna bingkai untuk memastikan imej latar belakang berdiri.

galaxy z flip6_feature kv_interpreter_2P_rgb_MY

Kreativiti juga melangkaui FlexWindow. FlexCam terus menawarkan pengalaman kamera yang paling serba boleh dan membuka kunci pilihan kreatif baharu. Dengan Zum Auto baharu, FlexCam secara automatik mencari pembingkaian terbaik untuk tangkapan anda dengan mengesan subjek dan mengezum masuk dan keluar sebelum membuat sebarang pelarasan yang diperlukan. Dengan cara itu, anda tidak perlu memilih antara rakan anda atau latar belakang yang luar biasa yang sedang dirakam – dan semuanya bebas tangan.

Penderia 50MP Lebar dan 12MP Ultra lebar baharu memberikan pengalaman kamera yang dipertingkatkan dengan butiran yang jelas dan jelas dalam gambar. Sensor 50MP baharu menyokong zum optik 2x untuk foto tanpa hingar, sambil menawarkan zum AI untuk pengalaman penangkapan lanjutan dengan zum sehingga 10x. Nightography, dipertingkatkan dengan video HDR membolehkan anda menangkap lebih banyak video yang cemerlang — walaupun dalam pencahayaan malap — dan pergi lebih jauh dengan bekerjasama dengan aplikasi sosial yang popular juga. Ciri menangkap malam kini tersedia dalam apl di Instagram, jadi anda boleh mengambil gambar yang menakjubkan pada waktu malam dan menghantar mesej atau berkongsinya terus dari dalam apl.

Anda boleh terus menggunakan semua ciri kreatif dan boleh disesuaikan Galaxy Z Flip6 tanpa perlu risau tentang hayat bateri sama ada, dengan masa penggunaan yang lebih lama dimungkinkan oleh pengoptimuman perkakasan dan perisian.

Galaxy Z Fold6 dan Flip6 dijamin oleh Samsung Knox, platform keselamatan berbilang lapisan gred pertahanan Samsung Galaxy yang dibina untuk melindungi maklumat kritikal dan melindungi semula. Dengan ciri-ciri keselamatan yang canggih ini, anda boleh menggunakan peranti anda dengan tenang hati, mengetahui bahawa data dan maklumat peribadi anda sentiasa dilindungi. Samsung terus komited untuk menyediakan peranti yang bukan sahaja berinovasi tetapi juga selamat dan boleh dipercayai untuk pengguna di seluruh dunia.

Buds 3_2P_Localised

Specifications

Galaxy Z Fold6

DisplayMain Screen7.6-inch QXGA+* Dynamic AMOLED 2X Infinity Flex Display (2160 x 1856, 20.9:18), 374ppi 120Hz adaptive refresh rate (1~120Hz)


*Measured diagonally, Galaxy Z Fold6’s Main Screen size is 7.6-inch in the full rectangle and 7.6-inch accounting for the rounded corners; actual viewable area is less due to the rounded corners.

Cover Screen6.3-inch HD+ Dynamic AMOLED 2X Display (2376 x 968, 22.1:9), 410ppi 120Hz adaptive refresh rate (1~120Hz)


*Measured diagonally, Galaxy Z Fold6’s Cover Screen size is 6.3-inch in a full rectangle and 6.2-inch accounting for the rounded corners. The actual viewable area is smaller due to the rounded corners and camera hole.
Dimension & WeightFolded68.1 x 153.5 x 12.1mm


*Thickness of Galaxy Z Fold6 when folded measured from top to bottom of the glasses of Galaxy Z Fold6.

Unfolded132.6 x 153.5 x 5.6mm


*The thickness of Galaxy Z Fold6 when unfolded does not include the frame of the Main Screen.

Weight239g
CameraCover Camera10MP Selfie Camera F2.2, Pixel size: 1.22μm, FOV: 85˚

Under Display Camera4MP Under Display Camera F1.8, Pixel size: 2.0μm, FOV: 85˚

Rear Triple Camera12MP Ultra-Wide Camera F2.2, Pixel size: 1.12μm, FOV: 123˚


50MP Wide-angle Camera Dual Pixel AF, OIS, F1.8, Pixel size: 1.0μm, FOV: 85˚


10MP Telephoto Camera PDAF, OIS, F2.4, Pixel size: 1.0μm, FOV: 36˚, 3X optical zoom


*30X Space Zoom includes 3x Optical Zoom and 10x digital zoom with AI Super Resolution technology. Zooming in past 3x may cause some image deterioration
APSnapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxy

*Snapdragon is a product of Qualcomm Technologies, Inc. and/or its subsidiaries. Snapdragon is a trademark or registered trademark of Qualcomm Incorporated.
Memory & Storage12GB Memory with 1TB internal storage  12GB Memory with 512GB internal storage 12GB Memory with 256GB internal storage

*Availability may vary by market or channel. Actual storage space may vary by market, model, file size and format.
Battery4,400mAh (typical) dual battery

*Typical value tested under third-party laboratory condition. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under IEC 61960 standard. Rated capacity is 4273mAh for Galaxy Z Fold6. Actual battery life may vary depending on network environment, usage patterns and other factors.
ChargingWired Charging*: Up to 50% charge in around 30 min. with 25W Adapter** and 3A USB-C cable***
Fast Wireless Charging 2.0****
Wireless PowerShare*****


*Wired charging compatible with QC2.0 and AFC. Results from internal Samsung lab tests, conducted with 25W Travel Adapter while it has 0% of power remaining, with all the services, features and screen turned off. Actual charging speed may vary depending on the actual usage, charging conditions and other factors. **25W Power Adapter sold separately. Use only Samsung-approved chargers and cables. ***Wireless charging compatible with WPC. ****Wireless PowerShare is limited to Samsung or other brand smartphones with WPC Qi wireless charging, such as Galaxy Z Fold6, Z Flip6, Galaxy Z Fold5, Z Flip5, Galaxy Z Fold4, Z Flip4, S22 series, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 series, Z Fold2, Note20 series, S20 series, Z Flip, Note10 series, S10 series, S9 series, S8 series, S7 series, S6 series, Note9, Note8, Note FE, Note5, and wearables such as Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch6, Watch6 Classic, Watch5, Watch5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch, and Galaxy Buds. May not work with certain accessories, covers, or other brand devices. May affect call reception or data services, depending on your network environment.
Water ResistanceIP48

*Based on lab test conditions for submersion in up to 1.5 meters of freshwater for up to 30 minutes. Not advised for beach or pool use. Rinse residue/dry if wet. Water resistance of device is not permanent and may diminish over time because of normal wear and tear.
OSAndroid 14 One UI 6.1.1
Network & Connectivity5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Bluetooth® v5.3

*Requires optimal 5G network connection, available in select markets. Check with your carrier for availability and details. Download and streaming speeds may vary based on content provider, server connection and other factors. **Availability of LTE model varies by market and carrier. Actual speed may vary depending on market, carrier, and user environment. ***Wi-Fi 6E network availability may vary by market, network provider and user environment. Requires optimal connection and a Wi-Fi 6E router.
SensorsCapacitive Fingerprint sensor (side), Accelerometer, Barometer, Gyro sensor, Geomagnetic sensor, Hall sensor, Proximity sensor, Light sensor
SecuritySamsung Knox with Samsung Knox Vault
SIM CardUp to two Nano SIM* and Multi eSIM**

*SIM card sold separately. Availability may vary depending on market and carrier. **eSIM availability may vary depending on software version, region and carrier. Check with your carrier if your mobile network plan supports eSIM.
ColorsSilver Shadow, Pink, Navy*
[Samsung.com Exclusive] Crafted Black, White**


*Availability of color may vary by market, region or carrier. **Online exclusive colors only available on Samsung.com.
Galaxy Buds3Galaxy Buds3 Pro
ColorSilver, White *Available colors may vary by market, carrier or retailer.Silver, White *Available colors may vary by market, carrier or retailer.
DimensionsEarbud: 18.1 x 20.4 x 31.9 mm Charging Case: 58.9 x 48.7 x 24.4 mmEarbud: 18.1 x 19.8 x 33.2 mm Charging Case: 58.9 x 48.7 x 24.4 mm
WeightEarbud: 4.7g Charging Case: 46.5gEarbud: 5.4g Charging Case: 46.5g *with M size eartip
Speaker1-Way​: 11mm Dynamic DriverEnhanced 2-Way: 10.5mm Dynamic + 6.1mm Planar
Microphone3 Mics + VPU3 Mics + VPU
Sound QualityUHQ* 24bit Hi-Fi** 360 Audio with Direct Multi-Channel*** **Ultra high quality audio up to 24bit/96kHz is available on Galaxy S24 series, S23 series, Z Fold6, Z Flip6, Z Fold5, Z Flip5 and Tab S9 series with One UI 6.1.1 or above. Additional devices may be supported in the future **24-bit Hi-Fi sound requires Samsung Galaxy devices running OneUI 4.0 or higher and Galaxy Buds3. 24-bit Hi-Fi sound support may vary depending on the application *** Direct Multi-channel is supported with Android One UI version 4.1.1 or later, 360 Audio Supports One UI 3.1 or laterUHQ* 24bit Hi-Fi** 360 Audio with Direct Multi-Channel*** *Ultra high quality audio up to 24bit/96kHz is available on Galaxy S24 series, S23 series, Z Fold6, Z Flip6, Z Fold5, Z Flip5 and Tab S9 series with One UI 6.1.1 or above. Additional devices may be supported in the future **24-bit Hi-Fi sound requires Samsung Galaxy devices running OneUI 4.0 or higher and Galaxy Buds3 Pro. 24-bit Hi-Fi sound support may vary depending on the application. ***Direct Multi-channel is supported with Android One UI version 4.1.1 or later, 360 Audio Supports One UI 3.1 or later.
ANC & Ambient SoundANCANC Ambient sound
Voice Detect* ***Galaxy Buds3 Pro can distinguish between noise and human voices. When you speak, it switches temporarily to Ambient mode and reduces media volume so that you can hear conversations without taking out your earbuds.
Battery CapacityEarbuds: 48mAh (typical) Charging Case: 515mAh (typical)*
* The typical capacity has been tested under third party laboratory conditions. The typical capacity is the estimated average capacity considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under the IEC 61960-3 standard. The rated capacity is 45mAh (earbuds), 500mAh (charging case). Actual battery life may vary depending on the network environment, usage patterns, and other factors.
Earbuds: 53mAh (typical) Charging Case: 515mAh (typical)*
* The typical capacity has been tested under third party laboratory conditions. The typical capacity is the estimated average capacity considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under the IEC 61960-3 standard. The rated capacity is 50mAh (earbuds), 500mAh (charging case). Actual battery life may vary depending on the network environment, usage patterns, and other factors.
Music TimeUp to 5 hours / Total up to 24 hours (ANC on) Up to 6 hours / Total up to 30 hours (ANC off)*
* Earbuds provide up to 5hrs play time with ANC on (up to 6 hours with ANC off), while the case provides up to 24 hours of battery life (up to 30 hours with ANC off) when the case and earbuds are charged to 100%. Based on internal testing. Audio playback time tested by pairing a pre-production Galaxy Buds3 to a recently released Galaxy smartphone with default settings including ANC off. Actual battery life may vary and depend on usage conditions, settings, number of times charged, Bluetooth signal strength, and other factors. Default setting refers to the original setting for the Galaxy Buds3 when it was first released, simply with the power turned on.
Up to 6 hours / Total up to 26 hours (ANC on) Up to 7 hours / Total up to 30 hours (ANC off)*
* Earbuds provide up to 6hrs play time with ANC on (up to 7 hours with ANC off), while the case provides up to 26 hours of battery life (up to 30 hours with ANC off) when the case and earbuds are charged to 100%. Based on internal testing. Audio playback time tested by pairing a pre-production Galaxy Buds3 Pro to a recently released Galaxy smartphone with default settings including ANC on. Actual battery life may vary and depend on usage conditions, settings, number of times charged, Bluetooth signal strength, and other factors. Default setting refers to the original setting for the Galaxy Buds3 Pro when it was first released, simply with the power turned on.
Talk TimeUp to 3.5 hours / Total up to 18h (ANC on) Up to 4 hours / Total up to 20h  (ANC off)
* Earbuds provide up to 3.5hrs voice call time with ANC on (up to 4 hours with ANC off), while the case provides up to 18 hours of battery life (up to 20 hours with ANC off) when the case and earbuds are charged to 100%. Based on internal testing.  Voice call time tested by pairing pre-production Galaxy Buds3 to a recently released Galaxy smartphone with default settings including ANC off. Actual battery life may vary and depend on usage conditions, settings, number of times charged, Bluetooth signal strength, and other factors.
Up to 4.5 hours / Total up to 20h  (ANC on) Up to 5 hours / Total up to 22h  (ANC off)
* Earbuds provide up to 4.5hrs voice call time with ANC on (up to 5 hours with ANC off), while the case provides up to 20 hours of battery life (up to 22 hours with ANC off) when the case and earbuds are charged to 100%. Based on internal testing.  Voice call time tested by pairing pre-production Galaxy Buds3 Pro to a recently released Galaxy smartphone with default settings including ANC on. Actual battery life may vary and depend on usage conditions, settings, number of times charged, Bluetooth signal strength, and other factors.
ConnectivityBluetooth® 5.4, Auto Switch Codec: SSC(Samsung Seamless Codec) HiFi, SSC UHQ (Samsung Proprietary) AAC, SBCBluetooth® 5.4, Auto Switch Codec: SSC(Samsung Seamless Codec) HiFi, SSC UHQ (Samsung Proprietary) AAC, SBC
SensorVoice Pickup Unit (VPU), Force & Touch (Swipe), SWIR, Accelerometer, Hall sensorVoice Pickup Unit (VPU), Force & Touch (Swipe), SWIR, Accelerometer, Hall sensor
CompatibilityAndroid 10 or higher with more than 1.5GB of Memory
*Some features may not be available on non-Samsung devices. Availability may vary by market, operator or connected device.
Android 10 or higher with more than 1.5GB of Memory
*Some features may not be available on non-Samsung devices. Availability may vary by market, operator or connected device.
Water ResistanceIP57* *earbuds onlyIP57* *earbuds only

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sedia Menyingkap Dunia Anda, Ekosistem Galaxy Terkini Dengan Galaxy AI!

Minggu Fesyen Kuala Lumpur 2024 di Suria KLCC Bermula 29 Julai – 4 Ogos