in , ,

Samsung Health, Jurulatih Kesihatan & Kesejahteraan Peribadi Anda

Ketahui cara apl Kesihatan Samsung holistik ini boleh memperkasakan perjalanan anda ke arah gaya hidup sihat

Kesihatan & Kesejahteraan – ia adalah kata kunci yang sering kita dengar hari ini, yang ingin dimiliki ramai. Untuk memperoleh kesihatan dan kesejahteraan yang baik bukanlah sukar.

Apa yang diperlukan ialah mempunyai pemahaman yang mendalam tentang kesejahteraan semasa, gaya hidup dan matlamat yang anda inginkan, serta jurulatih kesihatan peribadi yang dipercayai seperti apl Samsung Health untuk menyokong dan membimbing anda di sana.

Menawarkan set lengkap alatan pengurusan kesihatan, daripada pengurusan indeks kesihatan kepada program bimbingan yang diperibadikan dan komuniti kesihatan, Samsung Health menjadikan mengejar matlamat kesihatan dan kesejahteraan menjadi mudah, menyeronokkan dan bersambung.

Lifestyle_image_Galaxy_A53_5G_Galaxy_Watch4_Galaxy_Buds_Live

Selain itu, ia boleh diakses merentas skrin bagi setiap saiz, daripada peranti boleh pakai Galaxy anda di pergelangan tangan, ke telefon, ke TV pintar anda. Betapa mudahnya!

Ketahui cara apl Kesihatan Samsung holistik ini boleh memperkasakan perjalanan anda ke arah gaya hidup sihat di bawah.

Jurulatih Kesihatan Peribadi Anda Boleh Mendorong Anda Untuk…

• Meningkatkan Kecergasan Keseluruhan dengan Mencapai Sasaran Komposisi Badan

Memandangkan Siri Galaxy Watch5 dilengkapi dengan penderia Samsung BioActive yang berkuasa, terutamanya penderia Bioelectrical Impedance Analysis (BIA), anda boleh serta-merta mempunyai gambaran holistik komposisi badan anda dengan hanya satu sentuhan 15 saat. Sama ada matlamat badan ideal anda adalah untuk menambah atau menurunkan berat badan, mempunyai sasaran dan strategi yang jelas akan membantu anda melihat hasil yang anda inginkan lebih awal. Jadi, sebelum anda memulakan perjalanan kecergasan anda, tetapkan sasaran komposisi badan khusus anda dalam apl Samsung Health, seperti jisim otot yang lebih tinggi atau peratusan lemak badan yang lebih rendah. Apl itu kemudiannya akan menghantar petua motivasi harian, peringatan susulan dan lencana pencapaian untuk memastikan anda sentiasa bermotivasi.

• Bina Tabiat Tidur yang Lebih Baik dengan Program Latihan Tidur

Kualiti keseluruhan tidur anda adalah sama pentingnya dengan waktu tidur (kuantiti). Dengan memakai Galaxy Watch5 sepanjang malam, anda boleh menemui cerapan berharga tentang corak anda dalam setiap peringkat tidur dan berusaha untuk memperhalusi kebersihan tidur anda. Selepas menganalisis tabiat anda, Samsung Health akan memadankan anda dengan haiwan Simbol Tidur comel yang paling mewakili anda dan menyesuaikan program Latihan Tidur Lanjutan selama sebulan dengan misi harian untuk anda – seperti bersenam, bermeditasi, mengelakkan tidur siang dan banyak lagi. Setiap misi yang anda selesaikan akan membantu anda tidur dengan cara anda dan bangun di sebelah kanan katil.

• Berhati-hati Dengan Gaya Hidup Anda dan Reaksi Hati Anda Terhadap Mereka

Makanan yang anda ambil, emosi yang anda rasa dan tabiat yang anda lakukan boleh memberi kesan besar kepada kesihatan anda, terutamanya pada jantung. Pilihan gaya hidup tidak sihat yang menandakan kedatangan penyakit jantung termasuk tidur lewat, tidak aktif, kurang makan dan mengalami emosi yang suram. Untuk menggalakkan anda menyedari dan menilai kesejahteraan anda, Samsung Health akan sentiasa memantau kadar denyutan jantung, oksigen darah, tahap tekanan, input makanan dan aktiviti harian anda sepanjang hari. Apl ini akan memaklumkan anda jika sebarang tabiat tidak sihat atau gejala luar biasa dikesan, dan anda kemudian boleh mengambil tindakan segera untuk menanganinya dengan melibatkan diri dalam aktiviti kesedaran, program kecergasan atau cabaran kumpulan.

• Menguruskan Kesihatan Wanita

Di sini untuk menyokong wanita yang kita semua sayangi dalam setiap langkah mereka, Kesihatan Wanita dalam Samsung Health, yang disambungkan dengan apl Glow, menawarkan sokongan yang berguna dalam pengurusan gejala berkaitan kitaran haid dan cerapan serta kandungan yang diperibadikan.

Lama kelamaan apabila Glow mempelajari corak kitaran pengguna, ramalannya akan menjadi lebih bijak dan anda boleh menggunakan data untuk menetapkan penggera peringatan untuk masa yang optimum untuk aktiviti berkaitan kesihatan dan mengawal kesihatan reproduktif anda.

Dengan aplikasi Samsung Health, anda akan terus diilhamkan untuk menjaga badan anda dengan baik (makan dengan baik, tidur dengan lena, lebih banyak bersenam), mencari hobi yang memberi anda tujuan dan keterkaitan, dan menyedari nilai anda dengan berlatih dengan kerap. kesedaran.

Sekarang, muat turun apl Samsung Health dan dapatkan Galaxy Wearable seperti Siri Galaxy Watch5 untuk mula hidup sihat. Badan dan minda anda akan berterima kasih untuknya.

Pautan muat turun aplikasi Samsung Health, KLIK SINI

Ketahui lebih lanjut mengenai Siri Galaxy Watch5 di sini:
• Galaxy Watch5 Pro: SINI
• Galaxy Watch5: SINI

Wearable & hearable (watch 5 & buds 2)_R2

PS, ADA TAWARAN BERLANGSUNG YANG HEBAT UNTUK SIRI GALAXY WATCH5!
Belilah hari ini untuk menikmati ganjaran bernilai sehingga RM549!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

SAJAT

Usaha Sajat Untuk Jumpa Anak di Singapura Tidak Kesampaian

tony fernandes airasia-2020

Airasia Rewards & Mil.K Bekerjasama Untuk Tawaran Program Kesetiaan