in , ,

Samsung Galaxy S23 Ultra: Miliki Kuasa Tertinggi, Kamera Memang Epik!

Galaxy S23 Ultra memulakan era baharu Galaxy, mencabar perkara yang mungkin dalam telefon pintar premium dan mentakrifkan semula standard inovasi yang patut ditawarkan.

Galaxy S23 Ultra berada dalam kategori baharu tersendiri. Dengan menyepadukan prestasi puncak dan produktiviti siri Note dengan keupayaan fotografi terobosan siri S, Galaxy S23 Ultra mendayakan sambungan berkesan seperti yang lain.

Terima kasih kepada kefungsian yang dipertingkatkan, mengambil gambar yang terang dan cantik tidak pernah semudah ini dengan Galaxy S23 Ultra. Rakam foto bertenaga, swafoto yang menonjol dan video sinematik dengan kurang hingar walaupun dalam keadaan gelap dengan Nightography. Selain itu, penderia Adaptive Pixel 200MP baharu mendayakan fotografi beresolusi tinggi yang epik dengan perincian terkemuka kelas untuk foto yang jelas dan seperti hidup.

Galaxy S23 Ultra juga menawarkan pengalaman permainan terbaik semasa dalam perjalanan dengan grafik mudah alih yang pantas dan lancar. Permainan tugas berat berjalan dengan mudah berkat Platform Mudah Alih Snapdragon® 8 Gen 2 yang eksklusif untuk Galaxy dengan kerjasama Qualcomm.

Selami lebih banyak kandungan kegemaran anda dengan Galaxy S23 Ultra. Paparan QHD+ 6.8 inci yang terang dan besar dikuasakan oleh bateri 5,000mAh, yang menawarkan prestasi yang cekap dan tahan lama.

Galaxy S23 And S23 Plus Specification Infographic

[Infografik] Galaxy S23 | S23+: Telefon Pintar Penting, Disesuaikan untuk Anda

Galaxy S23 dan S23+ menyerlah dengan mentakrifkan semula elemen penting pengalaman mudah alih premium.

Dibayangkan semula untuk keghairahan dan gaya hidup yang berbeza – daripada pencipta kepada rakan usaha sama – Galaxy S23 dan S23+ menawarkan kebebasan untuk memilih peranti yang sesuai untuk kehidupan anda untuk meneruskan keghairahan setiap hari.

Galaxy S23 dan S23+ mempunyai reka bentuk kamera belakang yang ikonik, dengan kanta kamera yang bersih, linear dan terapung mewujudkan perpaduan di seluruh siri S.

Tangkap keindahan dunia anda dengan tepat dengan kamera utama 50MP baharu yang serba boleh dan kamera hadapan 12MP, dipertingkatkan dengan Super HDR untuk menangkap lebih banyak warna seperti hidup. Rakam foto dan video epik walaupun dalam gelap dengan kefungsian foto dan video waktu malam yang dipertingkatkan, yang menawarkan kejelasan yang menakjubkan.

Kedua-dua model melaksanakan tugas harian dengan lebih lancar berkat Platform Mudah Alih Snapdragon® 8 Gen 2 untuk Galaxy, cipset terpantas dan paling berkuasa yang pernah ada dalam Galaxy. Nikmati hayat bateri yang tahan lama dengan kapasiti bateri 3,900mAh dan 4,700mAh masing-masing pada Galaxy S23 dan S23+, masing-masing meningkat sebanyak 200mAh daripada generasi sebelumnya.

[Infografik] Siri Galaxy S23: Direka Dengan Planet dalam Fikiran

Dengan reka bentuk terbaharunya, siri Galaxy S23 menunjukkan bahawa inovasi membawa kedua-dua prestasi tinggi dan kemampanan untuk pengalaman premium yang terbaik.

Siri Galaxy S23 meningkatkan tahap kualiti dan estetika dengan kesan alam sekitar yang kurang berbanding generasi sebelumnya. Untuk mencapai matlamat ini, kami menggabungkan bahan kitar semula dalam lebih banyak komponen peranti berbanding mana-mana telefon pintar Galaxy sebelumnya yang lain dan mereka bentuk kotak pembungkusan menggunakan kertas kitar semula 100%. Kehadiran bahan kitar semula dalam siri Galaxy S23 juga telah dipertingkatkan, meningkat daripada enam komponen dalaman yang diperbuat daripada bahan mementingkan alam sekitar dalam Galaxy S22 Ultra kepada 12 komponen dalaman dan luaran yang menggabungkan bahan kitar semula dalam Galaxy S23 Ultra.

Galaxy S23 Series Sustainability Infographic

Kami juga menggunakan pelbagai jenis bahan kitar semula yang lebih luas, termasuk aluminium dan kaca kitar semula prapengguna, untuk digunakan dalam peranti Galaxy. Dengan terus meningkatkan bahan kitar semula dalam peranti Galaxy, ini membantu kami mengurangkan kesan kami terhadap alam sekitar. Khususnya, penggunaan plastik kitar semula terikat laut dalam siri Galaxy S23 boleh menghalang lebih daripada 15 tan jaring ikan yang dibuang daripada memasuki lautan dunia menjelang akhir tahun 2023, membantu mengurangkan pencemaran laut.

Galaxy S23 Ultra Specification Infographic

Siri Galaxy S23 dibina untuk bertahan dengan ketahanan dan kebolehbaikan, menjadikannya boleh dipercayai untuk tahun-tahun akan datang. Ia merupakan peranti pertama yang menampilkan Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, yang menawarkan ketahanan untuk kegunaan jangka panjang dan mengandungi purata 22 peratus kandungan kitar semula prapengguna. Siri Galaxy S23 juga menyediakan empat generasi peningkatan OS dan lima tahun kemas kini keselamatan, jadi pengguna dilindungi lebih lama.

Untuk prapesan peranti Galaxy terkini, sila klik pautan masing-masing di bawah:

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Fatin Afeefa | 12

Hebat Betul! Suami Fatin Afeefa Bagi Nafkah Cecah Lima Angka? 

Julie Sudiro

Penyanyi Jazz Julie Sudiro Meninggal Dunia Akibat Komplikasi Paru-Paru