in , ,

Samsung Galaxy A55 5G & Galaxy A35 5G: Inovasi Hebat Dicipta untuk Semua

Dengan ciri keselamatan yang dipertingkatkan dan pengalaman tontonan yang lebih jelas, peranti siri Galaxy A baharu mendemokrasikan pengalaman mudah alih untuk semua!

Samsung Electronics Co., Ltd. telah melancarkan Galaxy A55 5G dan Galaxy A35 5G, dua telefon pintar yang menunjukkan komitmen berterusan Samsung untuk menjadikan inovasi mudah alih yang terbaik tersedia kepada semua orang. 

Kedua-dua peranti didatangkan dengan ciri keselamatan yang meluas seperti Knox Vault, serta keupayaan fotografi baharu yang diinspirasikan oleh inovasi kamera utama Galaxy dan paparan menakjubkan yang menyesuaikan diri dengan persekitaran pengguna dengan Vision Booster.

“Dengan siri Galaxy A, kami memperluaskan teknologi terkini kami kepada khalayak yang lebih luas supaya lebih ramai orang boleh mendapat manfaat daripadanya,”

“Kami teruja untuk membuka lebih banyak kemungkinan pada siri Galaxy A tahun ini, termasuk menawarkan Samsung Knox Vault buat kali pertama pada barisan ini. Kami berbangga untuk membolehkan pengguna siri Galaxy A menikmati pengalaman mudah alih yang luar biasa dengan selamat dan boleh dipercayai.”

– TM Roh, Presiden dan Ketua Perniagaan Mobile eXperience di Samsung Electronics
Samsung Galaxy A55 5G & Galaxy A35 5G: Inovasi Hebat Dicipta untuk Semua

Hab Hiburan dan Kreativiti dengan Fotografi Serbaguna dan Paparan Memukau

Dengan Nightography yang dipertingkatkan, Galaxy A55 5G mengambil gambar yang lebih jelas dan lebih bertenaga walaupun dalam keadaan pencahayaan yang kurang baik. Ini bermakna setiap foto waktu malam boleh mencapai tahap baharu yang epik. 

Pemprosesan Isyarat Imej AI (ISP) termaju Galaxy A55 5G menghasilkan imej cahaya malap yang menakjubkan yang tidak pernah dilihat sebelum ini pada siri Galaxy A. Ia bukan hanya pemandangan yang kelihatan menakjubkan. Mod Potret Malam dan video HDR 12-bit memastikan orang dalam setiap imej kelihatan hebat supaya merakam kenangan bersama rakan dan keluarga tidak pernah bergantung pada pencahayaan yang sempurna.

Kedua-dua Galaxy A55 5G dan Galaxy A35 5G menawarkan keupayaan fotografi yang luar biasa yang terkenal dengan Samsung Galaxy, termasuk ciri seperti penstabilan imej optikal (OIS) dan penstabilan imej digital video (VDIS) yang memastikan foto dan video tetap jelas walaupun semasa penggambaran dalam perjalanan. .

Peranti baharu juga meneruskan tradisi siri Galaxy A untuk menjadikan pengalaman mudah alih yang menyeronokkan dan mengasyikkan boleh diakses oleh semua. Pengguna boleh menikmati menonton rancangan terkini atau melayari media sosial dengan paparan Super AMOLED, menunjukkan kejelasan yang menakjubkan dalam Definisi Tinggi Penuh. Mereka juga boleh mengharapkan skrin 6.6-inci pada kedua-dua Galaxy A55 5G dan Galaxy A35 5G kelihatan jelas dan terang dalam pelbagai keadaan cahaya terima kasih kepada Penggalak Visi.

Samsung Galaxy A55 5G & Galaxy A35 5G: Inovasi Hebat Dicipta untuk Semua

Mendemokrasikan Inovasi Keselamatan Paling Berkuasa Samsung untuk Melindungi Lebih Banyak Pelanggan Secara Pintar untuk Lebih Lama

Tahun ini, Samsung membawakan salah satu ciri keselamatan perdana yang paling inovatif, Samsung Knox Vault, kepada pengguna siri Galaxy A buat pertama kali termasuk pada Galaxy A55 5G dan Galaxy A35 5G baharu. 

Penyelesaian keselamatan berasaskan perkakasan dan tahan gangguan, Samsung Knox Vault menawarkan perlindungan menyeluruh terhadap kedua-dua serangan perkakasan dan perisian dengan membina persekitaran pelaksanaan selamat yang diasingkan secara fizikal daripada pemproses dan memori utama sistem. Ia boleh membantu melindungi data paling kritikal pada peranti, termasuk bukti kelayakan skrin kunci, seperti kod PIN, kata laluan dan corak. 

Samsung Knox Vault juga melindungi kunci penyulitan peranti, menyulitkan data peribadi pengguna yang disimpan dalam peranti. Hanya pengguna yang mempunyai bukti kelayakan skrin kunci yang betul boleh mengakses data mereka, walaupun peranti itu hilang atau dicuri.

Galaxy A55 5G dan Galaxy A35 5G juga dilindungi oleh Samsung Knox, platform keselamatan berbilang lapisan Galaxy. Samsung Knox direka bentuk untuk melindungi maklumat kritikal dan melindungi daripada kelemahan dengan perkakasan selamat hujung ke hujung, pengesanan ancaman masa nyata dan perlindungan kolaboratif, mengambil pendekatan holistik merentas keseluruhan ekosistem Galaxy.

Untuk lebih banyak cara untuk kekal dilindungi, siri Galaxy A menawarkan Auto Blocker, pakej ikut serta langkah keselamatan tambahan. Apabila dihidupkan, Auto Blocker boleh menyekat pemasangan apl daripada sumber yang tidak dibenarkan, menyediakan semakan keselamatan apl untuk mengimbas kemungkinan perisian hasad dan menyekat arahan dan pemasangan perisian yang berpotensi berniat jahat pada peranti anda semasa disambungkan melalui kabel USB. 

Pengguna siri Galaxy A baharu juga akan mempunyai akses kepada Papan Pemuka Keselamatan dan Privasi Galaxy, menjadikannya lebih mudah berbanding sebelum ini untuk melihat dan mengawal perkara yang berlaku pada data mereka dan menarik balik sebarang kebenaran apabila mereka memilih. Mereka juga boleh menikmati Perkongsian Peribadi (sebahagian daripada Kongsi Pantas), yang membolehkan perkongsian selamat dan disulitkan bagi fail peribadi yang mengandungi maklumat peribadi atau kewangan yang penting. 

Untuk memastikan kerahsiaan anda terjaga, pengguna boleh mengawal kebenaran akses penerima dan tarikh tamat tempoh fail, sambil turut memilih untuk mengehadkan tangkapan skrin atau muat turun.

Telefon pintar siri Galaxy A baharu menunjukkan komitmen Samsung untuk memastikan peranti Galaxy kekal selamat dan dikemas kini lebih lama. Dengan Galaxy A55 5G dan Galaxy A35

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ada Sebab Kenapa Anda Perlu Datang Shopping Raya di Melawati Mall

Selesa & Bergaya Dengan XES Shoes, Pelengkap Stail Hari Raya Anda