in , ,

Samsung Berkongsi Pengalaman Peranti Bersambung di CES 2023

Samsung menggariskan strategi dan komitmen untuk memenuhi janji pengalaman yang berkaitan dan menyumbang kepada masa depan yang lebih mampan

Samsung Electronics Co., Ltd. berkongsi visinya untuk dunia terhubung yang lebih tenang melalui teknologi termaju yang meningkatkan kehidupan pengguna dengan menyediakan pengalaman yang lebih pintar dan lebih intuitif.

Bercakap pada sidang akhbar di CES® 2023, Samsung dan rakan kongsi utamanya berkumpul untuk menggariskan butiran tentang cara mereka merancang untuk membina dunia yang mempunyai hubungan yang lebih baik sambil menyumbang kepada masa depan yang lebih mampan.

Jong-Hee (JH) Han, Naib Pengerusi, Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Bahagian DX (Device eXperience) di Samsung Electronics membuka kehadiran syarikat di CES dengan menyerlahkan strategi Samsung untuk menyampaikan janji pengalaman yang berkaitan merentasi titik sentuh utama kami. kehidupan – di rumah, kereta dan di tempat kerja kita – sambil bekerja untuk membina masa depan yang lebih mampan.

Samsung Shares Vision To Bring Calm To The Connected Device Experience At Ces® 2023

Strategi yang digariskan semasa sidang akhbar memfokuskan pada matlamat syarikat untuk membawa ketenangan kepada dunia kita yang terhubung supaya peranti dan inovasi benar-benar membolehkan pengalaman yang lebih baik, lebih peribadi dan lebih intuitif.

Untuk melakukan ini, Samsung memfokuskan pada penyambungan peranti dengan lancar dan mereka bentuk produk untuk menjadikan penggunaan teknologi setiap hari lebih mampan.

“Kami menyedari visi kami adalah satu visi yang besar,” kata Ketua Pegawai Eksekutif JH Han. “Ia mengenai menyelesaikan cabaran sebenar hari ini dan memahami keperluan dan aspirasi masa depan pengguna. Ia akan mengambil masa, inovasi dan kerjasama dengan rakan kongsi di seluruh dunia. Tetapi kami komited untuk mencapainya, dan sudah pun bermula.”

Samsung Menggabungkan Kemampanan di Setiap Peringkat

Untuk menangani cabaran berterusan planet kita, Samsung menyerlahkan cara ia terus mengutamakan alam sekitar melalui gabungan sasaran kemampanan, reka bentuk produk yang inovatif dan perkongsian strategik.

Akibatnya, menjelang 2050, semua perniagaan Samsung akan memadankan keperluan elektrik mereka dengan tenaga boleh diperbaharui dan mencapai pelepasan karbon sifar bersih. Dalam tempoh terdekat, Bahagian DX akan beralih kepada 100 peratus tenaga boleh diperbaharui menjelang 2027 dan mencapai pelepasan karbon sifar bersih menjelang 2030.

Untuk meneruskan matlamat kemampanan syarikat, Samsung menggariskan cara Kelestarian Setiap Hari—membina ciri kemampanan ke dalam produk dan perkhidmatan paling popular syarikat—menyumbang kepada persekitaran yang lebih sihat.

Ini termasuk mencipta produk yang lebih mampan melalui reka bentuk inovatif dalam bahan dan kecekapan tenaga.

“Dengan membina kemampanan dalam pengalaman produk, kami, dan ramai orang di seluruh dunia yang menggunakan produk kami, boleh menyumbang kepada planet yang lebih sihat,” kata Inhee Chung, Naib Presiden Pusat Kelestarian Korporat di Samsung. “Akibatnya, beberapa produk kami yang paling popular kini adalah antara produk kami yang paling mampan.”

Samsung mengumumkan bahawa kebanyakan TV dan telefon pintarnya menggunakan bahan kitar semula, termasuk plastik kitar semula daripada jaring kemasan yang dibuang, manakala peralatan rumah, memori dan cipset rangkaian radio 5G syarikat menyumbang kepada penjimatan tenaga untuk pelanggan. Selain itu, perkhidmatan Samsung yang disambungkan, seperti SmartThings Energy dan Mod Energy AI, juga membantu pengguna menjimatkan tenaga dan mengurangkan kos sambil merendahkan kesan iklim keseluruhan mereka.

Samsung turut berkongsi pentas dengan Patagonia, peneraju global dalam pakaian luar, untuk membincangkan perkongsian bagi memerangi isu mikroplastik – zarah-zarah kecil yang sering ditemui dalam pakaian dan dilepaskan ke lautan, tasik dan sungai melalui dobi. Vincent Stanley, Pengarah Falsafah di Patagonia, bercakap pada sidang akhbar Samsung tentang bagaimana kedua-dua syarikat telah membangunkan teknologi cucian baharu yang dipanggil Less Microfiber Cycle, yang kini digabungkan ke dalam mesin basuh Samsung, yang boleh mengurangkan pelepasan mikroplastik sebanyak 54% semasa kitaran cucian.

Seperti Less Microfiber Cycle, Samsung dan Patagonia baru-baru ini telah membangunkan Less Microfiber Filter baharu, yang mengurangkan pelepasan mikroplastik dengan menghalangnya daripada melarikan diri ke lautan pada penghujung kitaran cucian.

Sementara itu, James Kwon, Pengurus Produk, ENERGY STAR untuk Elektronik Pengguna di Agensi Perlindungan Alam Sekitar (EPA) A.S. mengumumkan bahawa pengalaman rumah Samsung yang disambungkan dengan SmartThings ialah Sistem Pengurusan Tenaga Rumah Pintar pasaran besar pertama yang memperoleh Pensijilan ENERGY STAR SHEMS yang berprestij.

Samsung juga terus bekerjasama dengan pelbagai pihak berkepentingan dalam usaha kemampanannya. Sebagai contoh, Samsung bergabung dengan Carbon Trust dan peneraju teknologi lain untuk membangunkan spesifikasi pertama industri untuk mengukur, mengambil kira dan menyahkarbon pelepasan yang berkaitan dengan peranti yang disambungkan semasa digunakan oleh pelanggan.
Rumah Terhubung dan Kehidupan Terhubung Dibina atas Keselesaan Samsung merancang secara terperinci untuk memenuhi pengalaman yang disambungkan hari ini dan pada masa hadapan. Semasa sidang akhbar syarikat itu, Jaeyeon Jung, Naib Presiden Eksekutif dan Ketua SmartThings, menyerlahkan bagaimana ciri seperti SmartThings Home Monitor dan SmartThings Pet Care membawa kemudahan kepada pengalaman yang berkaitan dengan memantau dan berkongsi makluman untuk apa-apa yang luar biasa – untuk orang ramai dan haiwan peliharaan . Didorong oleh Samsung Smart TV, perkhidmatan ini ialah beberapa cara Samsung dan platform yang disambungkan SmartThings mencipta rumah yang lebih pintar.

Bahagian utama visi ini ialah meningkatkan kesalingoperasian, membolehkan pengguna menyambungkan lebih banyak peranti mereka, sama ada peranti itu milik Samsung atau daripada jenama rakan kongsi. Memandangkan industri ingin membawa tahap keserasian baharu melalui standard rumah pintar Matter, Samsung menyatakan komitmennya terhadap falsafah perkongsian ini. SmartThings ialah salah satu jenama pertama yang mengguna pakai Matter, dan Samsung ialah ahli pengasas Home Connectivity Alliance (HCA).

Selain itu, pada sidang akhbar CES, Samsung mengumumkan inovasi rumah pintar terbaharu, dengan Stesen SmartThings – produk pertamanya yang mempunyai sokongan Matter terbina dalam sejak awal. Ia adalah cara baharu yang mudah untuk memulakan pengalaman SmartThings di rumah dan memudahkan interaksi dengan peranti yang disambungkan. Stesen SmartThings menjadikan pengecas wayarles Samsung menjadi hab rumah pintar yang boleh mengubah keadaan rumah anda dengan lancar dengan satu sentuhan butang.

Tumpuan pada pengalaman yang berkaitan juga diperluaskan kepada mendedahkan perkongsian baharu, termasuk mengumumkan kerjasama yang diperluas dengan Philips Hue. Jasper Vervoort, Naib Presiden Kanan dan Pengurus Besar di Philips Hue membincangkan cara baharu untuk menyegerakkan kandungan daripada TV Samsung dengan pencahayaan Philips Hue melalui Philips Hue Sync

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Azwan Ali | 15

Buku Bertemu Ruas, Mydin Balas ‘tweet’ Azwan Ali Memang Win

Honor

HONOR X9a 5G Bakal Dijual Mulai 6 Januari Dengan Harga RM1,499!