in , ,

Sambutan 90 Tahun Bermain Dengan LEGO® Di Legoland® Malaysia Resort 

Kumpulan LEGO sedang meraikan ulang tahunnya yang ke-90 dengan meraikan kreativiti peminat dan kuasa permainan kerana LEGO® Play Well Study baharu menunjukkan permainan adalah asas kepada kesejahteraan dan kebahagiaan seisi keluarga.

Dari 16 Jun hingga 10 Ogos 2022, pelawat LEGOLAND Malaysia Resort akan dijemput untuk menemui Jenis Main rasmi mereka dan mengambil cabaran binaan LEGO® yang menyeronokkan untuk memulakan perjalanan mereka ke arah penguasaan permainan.

Tetamu akan menerima lanyard edisi terhad eksklusif apabila masuk daripada kakitangan kami yang mesra dan lencana pop edisi terhad untuk setiap cabaran binaan Jenis Play yang mereka selesaikan semasa meneroka taman sementara stok masih ada. Pelawat akan dicabar untuk meneroka aktiviti yang berbeza dan mengetahui yang paling sesuai dengan personaliti permainan mereka:

  • Adakah anda seorang Pereka? Menyedari masalah, pembina ini memberi tumpuan dan mendapat idea daripada bertanya soalan. Ciptaan LEGO® mereka menyelesaikan masalah dan masa bermain adalah bijak.
  • Adakah anda seorang Pembuat? Menyedari objek, pembina ini bertenaga dan mendapat idea daripada percubaan dan kesilapan. Ciptaan LEGO® mereka adalah terperinci dan masa bermain adalah percubaan.
  • Adakah anda seorang Penjelajah? Menyedari alam sekitar, pembina ini ingin tahu dan mendapat idea daripada penemuan baharu. Ciptaan LEGO® mereka berani dan masa bermain adalah mencabar.
  • Adakah anda seorang Pencerita? Menyedari orang lain, pembina ini adalah dramatik dan idea datang daripada fantasi. Ciptaan LEGO® mereka digunakan untuk menghiburkan dan masa bermain adalah teater.
  • Adakah anda seorang Pemimpi? Menyedari kemungkinan, pembina ini adalah imaginatif dan idea datang dari lamunan. Ciptaan LEGO® mereka adalah artistik dan masa bermain adalah ajaib.
LEGOLAND Malaysia Resort Promotion_2

Cabaran binaan LEGO® ‘Play Your Way’ menggalakkan kreativiti untuk setiap jenis permainan, dengan gesaan untuk mencetuskan pelbagai jenis permainan. Sebagai contoh, Pereka akan dicabar untuk mereka bentuk rumah pokok rahsia atau naga muktamad. Pembuat lebih berpengalaman, jadi akan dicabar untuk membuat bot terbang atau bas untuk bulan. Penjelajah yang mencabar akan suka mencipta singa ajaib, manakala Pencerita akan mempunyai lebih banyak cabaran binaan teater, mencipta istana di langit atau kerajaan bawah air. Bagi Dreamers, kreativiti mereka akan digalakkan melalui idea binaan ajaib daripada pelangi dan bunga, kepada kapal angkasa dan peti harta karun.

Di dalam taman, Pemain Utama (yang telah menguasai kelima-lima jenis permainan) akan berkeliaran di taman dengan pakaian berwarna-warni untuk mengejutkan dan menggembirakan tetamu dengan helah silap mata dan bercerita.

Pengalaman baharu “Play Your Way” menambahkan lagi tunggangan, pertunjukan dan tarikan yang semuanya ditujukan kepada keluarga dengan kanak-kanak berumur 2-12 tahun di LEGOLAND Malaysia Resort. Acara Play Your Way akan disertakan dalam kemasukan Taman bersama-sama dengan semua yang LEGOLAND® tawarkan, dan dihoskan di kawasan Bina Semula Dunia.

Sebagai sebahagian daripada sambutan itu, LEGOLAND Malaysia Resort bekerjasama dengan LEGO untuk jerayawara Taman Permainan Imaginasi istimewa, di mana pengunjung boleh menikmati baucar F&B RM150 PERCUMA dengan pembelian empat Triple-Park Pass sementara stok masih ada. Jerayawara yang sedang berlangsung di tingkat bawah Centre Court, Midvalley Megamall Kuala Lumpur, akan berakhir pada 12 Jun 2022, sebelum berpindah ke hentian seterusnya pada 20 Julai hingga 31 Julai 2022 di Midvalley Southkey Johor. Sementara itu, peminat di selatan juga boleh mengunjungi jerayawara LEGOLAND Malaysia Resort untuk promosi ini di tingkat bawah, North Court, Midvalley Southkey Johor dari sekarang hingga 29 Jun 2022.

Celebrating 90 Years of Play at LEGOLAND Malaysia Resort_1

“LEGOLAND® teruja untuk meraikan 90 Tahun Bermain dengan Kumpulan LEGO® – kami tahu bahawa bermain mempunyai faedah yang besar untuk seisi keluarga, jadi apakah cara yang lebih baik untuk meraikan selain bermain bersama? Acara baharu kami memberi peluang kepada tetamu untuk mendedahkan jenis permainan mereka dan menemui semula kegembiraan mencipta bersama-sama dengan batu bata LEGO®.” kata CS Lim, Pengarah Bahagian di LEGOLAND Malaysia Resort.

Bermain adalah bahagian penting dalam kehidupan seharian dan LEGO® Play Well Study 2022 menunjukkan bahawa bermain adalah asas kepada kesejahteraan dan kebahagiaan seluruh keluarga. Kumpulan LEGO meninjau lebih daripada 55,000 ibu bapa dan kanak-kanak di lebih 30 negara dan mendapati bahawa hampir semua ibu bapa berpendapat kanak-kanak mengukuhkan kreativiti mereka (93%), komunikasi (92%), kemahiran menyelesaikan masalah (92%) dan keyakinan (91%). ) semasa mereka bermain. Apabila kanak-kanak bermain, mereka membangunkan kemahiran yang membantu mereka berkembang maju dalam dunia yang berubah dengan pantas.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Siri Animasi EJEN ALI Musim 3 Akan Ditayangkan Di Disney+ Hotstar

GARDEN 8

Karnival Garden 8 Memupuk Semangat Jiran Yang Lebih Bermuafakat