in , ,

Salammusik Menyeru Agar Segera Menghentikan Kitaran Keganasan antara Israel & Palestin ini

Kumpulan tempatan Salammusik menggunakan kreativiti mereka untuk memberi kesan positif, mengenai keadaan atau situasi semasa dengan catatan baru mereka “Kuasa”.

Punca keganasan yang sama selama beberapa dekad: kesan dari konflik yang tidak dapat diselesaikan antara Israel dan Palestin. Lebih dari satu abad mereka berjuang untuk tanah antara Laut Mediterranean dan Sungai Jordan.

“Selagi konflik ini tidak dapat diselesaikan, ia akan berlaku berulang kali. Kita harus menyatukan para pemimpin dan mengembalikan pihak-pihak ke meja rundingan. Penggunaan kekuatan hanya menimbulkan lebih banyak kebencian ”, tegas Salammusik

Menurut Institut Penyelidikan Keamanan Antarabangsa Stockholm (SIPRI), jumlah perbelanjaan ketenteraan global meningkat kepada $1981 bilion pada tahun lalu. Melihat dengan lebih mendalam, anda akan menjumpai banyak syarikat yang memperoleh keuntungan berbilion dolar setiap tahun kerana perperangan.

salammuzik

“Kami percaya bahawa para pemimpin perlu berbincang dan berhenti menghabiskan lebih banyak wang untuk membunuh dan memusnahkan. Ia telah menyebabkan begitu banyak kematian, penderitaan dan kerosakan infrastruktur penting. Kita tidak boleh membiarkan perkara ini melangkah lebih jauh, kita harus memikirkan semua orang yang tidak bersalah, terutama anak-anak! Sekiranya mereka tumbuh dengan begitu banyak keganasan, pemimpin seperti apa mereka? Pertempuran mesti berhenti! ” Salam menunjukkan.

Kumpulan ini juga ingin memberi kesedaran kepada anak-anak di kawasan perang dan menyumbang kepada perubahan positif dengan mengeluarkan lagu ini. Muzik tidak mempunyai  sempadan untuk menyatukan orang dan memulihkan hubungan.  

Lagu Kuasa telah menjadi rilis kedua Salammusik dalam tempoh masa sebulan, pada 30 April band ini telah meriliskan “Galaksi Rindu”, sebuah lagu tentang kerinduan. Kumpulan ini bermatlamat untuk menulis muzik yang memberi kesedaran dari segi sosial dan senang didengar. Tonton video muzik baru di saluran Youtube Salammusik.

About Salammusik

The band was formed in 2010 after their first release and hit song “Cerita Kedai Kopi”. 

They released four albums and received lots of music nominations. 

The awards they brought home were the AIM-Award for ‘Best Album’ and two AIM-Awards for ‘Best Hip-Hop Song’ and one Vima Award for ‘Best Song’. 

Throughout the years Salammusik has been invited to perform and tour in many countries in Asia and Europe.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Misi Kemanusiaan Ebit Lew Ke Mesir Dapat Kelulusan Untuk Beri Sumbangan Kepada Palestin

Kes Tren Bertembung, Peguam Ini Dedah Boleh Ke Penumpang Yang Tercedera Saman Pemilik LRT